Autor: Novosti

Info
17.01.2022.
08:55
Od danas u Srbiji važe nova epidemiološka pravila, među kojima je i smanjenje trajanja karantina.
  • Dragan

    18.01.2022 08:39
    Ah
    Ništa zabranjeno.Smanjuju rokove ko da virus se smanjuje.Alo oćemo totalni Lok kakvi bre testovi.Smanjujte dane kad vam se smanji broj zaraženih za bar 20%.Kockarnice pune(sa novcem od "trudnica"), zimovališta rasprodata, restorani puni,konc logori za motače aptiv, lear, continental puni samo što ne sede jedan drugom u krilu.Nema ventilacije, dezinfekcije.U Njujorku i na ulici se nose maske (slika ulica Njujorka na YouTube).
  • Mirjana

    17.01.2022 15:56
    Omicron otkrivaju na pcr testu i antigenskom testu koji imaju 35% senzetivnost+postojeći testovi su samo za:delta, beta, alfa, i wuhanski soj.


    Za svaki novi soj mora se novi testovi napraviti


    Toliko su senzetivni iliti tačni da smo otpuštali sa dva antigenska i dva pcr testa na početku epidemije, imamo lažno pozitivni i lažno negativni. Moramo se svi u covid bolnicama pa i u covid ambulantima okrenuti ka kliničkoj slici pacijenata i ostalim nalazima(D DIMER, CRP, RTG, KKS.... ). Ako pacijent ima negativan pcr test to ne znači da nema koronu, kada siđe u pluća virus pcr test ga ne može otkriti, pa zato imamo lažno negativnih pacijenata na coronu.
  • Mirjana

    17.01.2022 10:10
    To nisu meru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna