Autor: FoNet, N1

Info
24.02.2022.
22:57
Pisac i kolumnista Marko Vidojković optužen je za govor mržnje prema Romima zbog kolumne "Raj u Vuka Vrčevića" u dnevnom listu Danas.
  • Lejlina

    25.02.2022 18:12
    Mama
    Verujmo Marku Vidojkovicu da je samo hteo da ukaze na pogorsanje polozaja Roma u poslednjih deset godina za vreme vladavine SNS vlasti! Polozaj svih nas, a i nase slobode i postovanje ljudskih prava su se rapidno promenile!
    Sa druge strane, potpuno su ocekivane reakcije i nevladinog sektora i poverenice!
    Ne smemo nikada zaboraviti da je do zvanicnog priznanja da su Romi i Sinti bili zrtve holokausta od strane nemacke drzave doslo 1982. Broj stradalih je milion i dvesta hiljada! Svest o tome mora da bude uvek prisutna i zbog toga, izmedju ostalog da bi se izbegla manipulacija Romima u politicke svrhe od strane onih koji ne misle sa beskrajnom empatijom da je "njihova patnja i bol oziljak na telu sveta"! Velika je ironija sto se neki od njih, perfidno zloupotrebljavaju za politicki progon politickih protivnika aktuelne vlasti i predsednika ove drzave! Oni se organizuju protiv onih cija biografija nicim ne zasluzuje takav njihov angazman! Oni na taj nacin na svoja sopstvena stradanja bacaju senku dozvoljavajuci da ih neko angazuje u ulozi nekog novog Jozefa Mengele u nekom novom organizovanom progonu u skolskim primerima digitalnih logora!
    Komentar je napisan sa ozbiljnim i odgovornim upozorenjima sa ciljem istrazivanja za organizacije Opra Roma i za Alijansa za duskriminaciju Roma!
    Ovo je optuzba za organizatore, a ne za zloupotrebljene!
  • Miša

    25.02.2022 18:05
    Jeli to onaj što je zamenio Basaru u Danasu? Pa i Basarine klozetske metafore su mnogi držali za umetnost i mudrost koju razumeju samo oni sa istančanim književnim ukusom. Čim je prešao u Kurir pohvale su utihnule. Vidojković je kao odličan pisac? Nije rasista? Jeste, samo je sada udario na Rome Da je ispoljio rasizam prema Srbima ovde bi pljuštale pohvale za iskrenost, sarkazam i ironiju koje odlikuju mudraca.
  • ARMAGEDON

    25.02.2022 17:45
    SNS NVO
    Nešto ne volem prepotentne Beograđane, ali aj prvo pročitajte šta je napisao pa komentarišite!
  • Худини

    25.02.2022 12:45
    Немојте веровати својим очима. НВО виде боље од вас, па ће вам објаснити и рећи шта бисте требали да мислите...
  • Goran

    25.02.2022 10:24
    Neke reči se nikada ne izgovaraju jer ako se izgovore, neko će reći da se nije mislilo tako, pa se zato ne izgovaraju. Sve je tako kako je, jer čoek može da misli kako je to tako kako je, pa svaki čoek dobro misli, sve dok ne kaže šta je smislio...
  • Putar

    25.02.2022 10:08
    Ovaj decko je nekad bio smiren, dobar, a sad ga spopala neka silna mrznja, sve proziva, sve napada, nista mu ne odgovara...sta je to sa ljudima, nije jedini....
  • Ptić Rugalac

    25.02.2022 09:40
    Kompleksaš poput Kenjofila
    Čovek okrivljuje Slobodana Miloševića zbog svog nezavršenog fakulteta. Pa, prijatelju Marko, Slobodan je mrtav već skoro dve decenije, a tvoja nesposobnost i lenjost je razlog tome što nemaš završen faks.
  • Zemlja čudesa

    25.02.2022 08:14
    Trenutni stepen autodestrukcije zapadne civilizacije ne dozvoljava nazivanje stvari njihovim pravim imenom. Važnije je KAKO si rekao nego ŠTA si rekao. Dugoročno, ova "nova normalnost" će dovesti do potpunog, fizičkog, uništenja zapada i u trenutku kada se to dogodi uopšte neće biti štete zbog toga.
  • Jack Pants

    25.02.2022 03:11
    nije rasista
    Glupirajte se za sebe, biti debil je snaga Srbije Zajendo za našu decu budite
  • ТЕННИС

    24.02.2022 23:24
    Дежурни мрзитељ
    Роме? Па лик мрзи све и сваког!
    С тим што кад напада власт то му се толерише

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna