Info
12.03.2022.
11:28 > 12:00
Svim majkama sa troje dece, sa najmanje 15 godina staža, treba dodeliti nacionalnu penziju, a jedan od roditelja deteta sa smetnjama u razvoju mora da dobije status roditelja-hranitelja.
  • Saska

    31.10.2022 08:22
    Majka
    Ko nije bio u nasoj kozi ,ne zna koliko je to tezak zivot! Jedan posto ministri da daju od svoje plate za ovu decu svi bi bili zadovoljni.
  • Nataša

    21.04.2022 12:18
    Nepravda
    Kada sam saznala da je moj sin autističan to je bio najgori dan mog života. Tuga jedna. Čuvam ga sama i živimo od tuđe nege. Ne mogu da mu priušti odlazak na more... Ne mogu da verujem da se u ovoj državi misli da hranitelji više vole našu decu!!! A sada pored ovakve inflacije novac koji primam potpuno je obezvređen. Da imaš da pojedeš...
  • Mama preduzetnica

    16.03.2022 00:31
    Diskriminacija
    Kao majka deteta sa invaliditetom i pritom preduzetnica, radim od kuce i cuvam dete pored jos dvoje urednog razvoja. Vise puta sam diskriminisana jer sam preduzetnica i ne mogu da ostvarim prava kao druge zaposlene zene. Stamota je na koliko nacina je ova vlast uskratila prava roditeljima dece sa invaliditetom i dalje nema sluha za probleme i sistemska resenja koja bi puno pomogla u organizaciji i normalnijem funkcionisanju.
  • Lilly

    12.03.2022 17:17
    Podrška hrabrim roditeljima. A "državu" treba da bude sramota.
  • Uncas

    12.03.2022 15:18
    "Negovatelji "!?!?! CSR oduzme decu roditeljima(roditelju) koji nema sredstava za izdržavanje i plaća " negovatelju" sredstva koja nije platio roditelju!?!? A ima "negovatelja" koji uzmu 4-5 dece(recimo sa Daunovim sindromom) ,i onda lepo plate ženu koja svakodnevno brine o toj deci, a oni ostali mesečni dobitak troše lagodno na svoje potrebe...Biznismeni! Nije nikad ništa samo "crno -belo"!
  • Dudarim II

    12.03.2022 14:15
    Ocrnili su negovatelje?
    Pa zato što uzimaju po dvoje troje dece i onda dobijaju 3 plate a troškovi isti…
    šta su vam prve tri asocijacije kada neko spomene zanimanje socijalni radnik???

    Država namerno neće da uvede ovaj zakon, isto kao i amber alert… sramota i ovu i prethodne vlasti… pazi u celoj državi ima oko 4.000 porodica ovakvim potrebama… a sad zamislite da se grobar iseli iz vile… to što političari “ignorišu” ovu situaciju je jasan pokazatelj kolika su govna…
  • Podrška

    12.03.2022 13:13
    Nehumano društvo
    Koji glup i bezobrazan razlog da bi dodeljivanje prava roditelju da bude plaćen kao hranitelj deca bila uskraćena za inkluziju. Pa bednici jedni, mislite li da roditelji dece sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju ne žele da im deca budu uključena u društvo? Da ne žele svom detetu sve što imaju i zdrava deca normalnog razvoja? A upravo nedostatkom vremena i novca sistem ih svakodnevno sprečava da im ta želja donekle bude ispunjena. Pa da li stvarno mislite da neki saradnik u ministarstvu zna bolje šta je dobro za decu ovih 9000 ljudi nego oni sami?
  • Novosadjanka

    12.03.2022 12:55
    Sramotno i tužno
    Koliko su invalidna deca i porodice marginalzovane,nevidljivi u društvu,javnost ne moze ni zamisliti.
    Nema podrske porodicama,nema savremen stacionar za decu,nema nista.
    Takvo je stanje u trulom drustvu.
    Oba roditelja treba da dobiju platu za negu deteta i ako su u radnom odnosu. To je pretesko breme 24h nege ceo život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna