Autor: FoNet, RTS

Info
14.03.2022.
11:35
Nuklearne elektrane u Evropi potpuno su sigurne i građani ne bi trebalo da strepe, izjavio je naučni savetnik i predsednik Nadzornog odbora u preduzeću "Nuklearni objekti Srbije" Ilija Plećaš.
  • x

    14.03.2022 20:25
    x
    https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska-bih-trgovska-gora/30430851.html
  • Zemlja čudesa

    14.03.2022 15:02
    Nego, šta Maja misli o tome, zna li se šta? Ili je prezaposlena sa EPK u Novom Sadu, ne stiže od kulturnoće da reši problem bezbednosti nuklearki u svetu?
  • Casual citizen

    14.03.2022 12:51
    Nuklearna postrojenja su u ratu sravnjivana sa zemljom, ako neko proceni da je to potrebno, imate istorijske primere u Iraku, Iranu, Siriji, itd. Dakle u slučaju rata, imati nuklearku nije baš dobra ideja. Razne vojske sveta imaju ratnu tehniku specifično namenjenu za uništavanje bunkera - to što neka nuklearka ima, ne bih rekao da će im biti problem. Elektrana u Černobilju je imala krov, koji je delimično raznet eksplozijom, elektrana u Fukušimi je napravila haos usled prirodne katastrofe. I za kraj, slobodno mi nađite nekoga ko bi radije da mu pod nosom bude raznet nuklearni reaktor, nego vetrenjača, solarni panel ili nekakva geotermalna turbina. Ništa od ovoga ne koristimo u dovoljnoj meri, da bismo preuzimali veće rizike i ulazili u veće i opasnije investicije sa trenutnim stepenom tehnološkog razvoja, da ne pominjem etički nivo čovečanstva, a posebno srpskog društva.
  • Ilija

    14.03.2022 12:30
    Sledeća agenda
    To je sledeća agenda. Ugalj nije bezbedan ali nuklearna energija jeste. Kakve izmišljotine.
  • OK_NS

    14.03.2022 11:57
    Zar
    Zar nije maja gojkovic tamo neka direktorka.. mislim da bi ona trebala da nas obavestava o situaciji sa atomskom energijom, a ne tu neki strucnjak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna