Autor: Blic, Telegraf

Info
06.04.2022.
08:19 > 08:39
U proteklih nekoliko dana u Srbiji dogodila su se dva slučaja ranjavanja vazdušnom puškom.
  • NS

    06.04.2022 12:11
    nelegalno oruzje = smrt
    Potrebno je poostriti kazne za nelegalno oruzje i kazne za ovakve napade. Ako krajnji efekat ovoga bude da ispastaju ljudi koji su legalno nabavili i platili porez na oruzje onda smo mi dno dna i zemlja apsurda.
  • Ilija

    06.04.2022 11:34
    Airsoft se tretira kao igracka, a lagano probija sta god pozelite!
  • Pravnik amater

    06.04.2022 11:02
    Nije svaka vazdušna puška ista
    Poluinformacija gospodina iz članka. Prijavljuju se vazdušne puške iznad određene "snage", a one koje su ispod samo kupiš. Kontrola prodavaca i kažnjavanje prekršaja i krivičnih dela da, represija NE!
  • smisao zakona

    06.04.2022 10:38
    Gazde kafića koje imaju bašte ispod krošnji drveća vazdušnim puškama rutinski ubijaju zaštićene vrste ptica, usred punog kafića, zato što su ptice na drvetu i smetaju gostima koji su sami izabrali da sednu pod to drvo. Kome se prijavi takvo ponašanje? Ili vam je i to u redu? Mogu li i ja da pazarim na najlonu pa da pucam u tog gosta? Ili u gazdu? Mislim, kad oni smeju, što ne bi smeo i neko drugi da radi to isto, njima?
  • Lovac

    06.04.2022 10:08
    Ma jasnooo poostrite zakon
    Nemojte da haosite prodavce popstrite zakon .
    Debili.
  • Ahab

    06.04.2022 10:05
    Jeste, samo vi pooštravajte zakon i onemogućavajte pošten svet da legalno nabavlja i drži oružje, a budale i kriminalci će se ionako već snaći.
    Zakon treba pooštravati u onom kaznenom delu, a ne tamo gde se propisuje nabavka i držanje oružja, jer je taj zakon ionako već najrestriktivniji na severnoj polulopti-pa je opet bezbednost POŠTENOG čoveka na nuli, a na ulicama Kandahar.
    Džabe sve zabrane ovog sveta, ako kazeni deo mazi i favorizuje šljam i razbojnike.
    Srbija od svih evropskih država ima najrestriktivniji, najzastareliji zakon i najkomplikovaniju moguću proceduru za nabavku oružja I municije, pa je I pored toga lična sigurnost građana i imovine na najnižem mogućem nivou.
    Klasična boljševička zaostavština, strah od poštenog naroda I večita bolesna želja da se svi problemi rešavaju administrativno I birokratski.
    Da li iko od tih "predlagača" ima pola mozga i da li im je jasno da nije poenta u sprečavanju LEGALNOG poseda nekažnjavanih i lica koja nisu krivično gonjena?!?!
    Koji je smisao zabrane legalnog ako će ludaci nekažnjeno da šenluče nelegalnim oružjem?!
    Kaže genije "više desetina povreda u poslednjih nekoliko godina" vazdušnim oružjem.
    A koliko su povreda (sa smrtnim ishodom!) izazvali napadi agresivnih i opasnih rasa pasa u međuvremenu, pa prstom makli nisu da suzbiju rizik I pojačaju kontrole, već naprotiv-po selima već godinama niču uzgajivačnice zveri a ilegalnim borbama pasa neretko prisustvuju i policijski službenici.
    Verovatno "nisu na dužnosti", jel?
  • 002211

    06.04.2022 10:00
    Znate šta? Baš me briga.
    Sve je prslo. Sve.
  • Frankfurt am Main

    06.04.2022 09:56
    Učite strane jezike deco

    "Terorizam je kada dva naoružana čoveka terorišu jednog nenaoružanog, a demokratija je kada dva nepismena čoveka preglasaju jednog pismenog. "

    -John Wooden.






  • Vule

    06.04.2022 09:48
    Poostriti sigurno.
    I staviti jos pod strogu kontrolu nozeve, britve, letve, metalne cevi, oštre komade stakla....
  • Oružar

    06.04.2022 09:21
    Gde je država
    Neki dan policija uhapsila mladića u svadbi i odvela u zatvor, jer je pucao iz startnog pištolja koji ni po jednom svojstvu nije oružje. Istovremeno na najlon pijaci na bar pet mesta prodaja vazdušnih pušaka, koje mogu izazvati ozbiljne povreda, a može da ih kupi ko god hoće.
    Ko je u ovoj državi do te mere nepismen po pitanju naoružanja???
  • choco

    06.04.2022 08:50
    pre dve godine na sportskom centru Magic u vecernjem terminu fudbala neko iz okolnih kuca gadjao igrace i golmana kao golubove...zaustavili fudbal, al nije nadjen..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna