Autor: Slavoj Žižek

Info
22.04.2022.
10:00 > 10:23
Takozvani oligarsi u Rusiji i drugim bivšim komunističkim zemljama, buržoaski su pandan onoga što je Marks zvao lumpen-proletarijatom.
  • Mile

    22.04.2022 16:22
    Analiza Slovenaca ,šta je sa analizom Amerikanaca,podignuti o tuđem zlu kojeg oni izazovu ,pa se onda pojavljuju kao oslobodioci i dobročinitelji,nikada njima nisu izrečene sankcije NATO,oruđe Američko a po potrebi prelazi u oružije,da bi se zadovoljile potrebe Američkog naroda i njihov standard.Amerika nikad nije sankcionisana zbog svojih postupaka po čitavoj kugli zemaljskoj,Vijetnam,Avganistan,Irak,Somalija,izazivanje državnih udara širom sveta pogotovo arapskim zemljamai naravno Srbija gde su uz pomoć još 18 evropskih država izveli mučki napad odnosno bombardovanje i kome su svi oni odgovarali ili bili sankcionisani.još su nam bacili osiromašenog uranijuma,pa se ti isti pojavljuju posle sa svojim lekovima(internešnal helti),turska bolnica Acibaden,jer dobro znaju da smo ozračeni i ne da bi nas izlačili nego tu su u pitanju pare.
  • Gagarin

    22.04.2022 14:29
    Žižek kao i uvek
    Što bi rekli Sinjski alkari, "u sridu!!!"
  • Citalac

    22.04.2022 11:57
    Srbin ima svoju perspektivu, žižek kao slovenac svoju, amerikanac pak svoj svetonazor. Iako nisam srbin živim u srbiji i doziveo sam aatanizaciju sankcije i raketieanje, zatim sam doziveo cinizam licemerstvo, nepravdu zapada. Prezirem eu i zapadne vrednisti. Zizek negde balansira a ja nisam zaboravio slivence i golibrade mrtve momke iz jna. Nisam. Mozak mi je ostecen slikama posle janeza hanse i njegovi evrounijatstvom i papinim ljubljenjem zastave iz buce. Ja nisam racionalan ja zelim poraz zapada. Zalim sa vatikan i london dozive sudbinu kojoj idu.
  • Dr

    22.04.2022 11:46
    Pravo u centar!
    Odlična analiza, bilo bi lepo znati kuda li će nas ovo odvesti: u novi svetski rat ili u neko hibridno polarno društvo?
  • Jana

    22.04.2022 10:35
    Fantastičan Žižek kao i uvek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna