Autor: N1

Info
27.04.2022.
07:39
Srbija može očekivati pomoć i verovatno bi joj bila ponuđena neka kompenzacija ako bi joj Rusija podigla cenu nafte i gasa, kaže nekadašnji ambasador Srbije u SAD Ivan Vujačić.
  • Zoki

    27.04.2022 21:15
    Ako su sankcije simbolicne,sto onda da ih uvodimo.Ko da nam pomogne,jel Amerikanci?Dosta su nas pomagali 1999,80 dana bombardovanja,80 im majki ……
  • NSCitizen

    27.04.2022 19:16
    @S'mozak il'mozak bez
    Ako smo kandidat za članstvo u EU ne znači da moramo biti u NATO niti da moramo dozvoliti stranim trupama da koriste našu teritoriju da sa nje eventualno napadnu neku drugu državu .Ne znam na koje strane trupe na našoj teritoriji misliš.Ako misliš na NATO bazu Bonstil na Kosovu zaboravljaš da Kosovo faktički nije naša teritorija jer nad njom više nemamo nikakvu vlast i kontrolu.To što mi mislimo da je Kosovo i dalje naše je samo naša zabluda kojom se služe tzv patrijote i ova sadašnja vlast da manipulišu emocijama a zna se gde ima emocija nema mozga.Naravno da ne treba nikada priznati Kosovo kao državu jer je nastala suprotno međunarodnom pravu i upotrebom sile protiv koje nismo mogli sami a nešto se ne sećam da su nam naša "braća" tada pomogla.Dakle valjda je sada malo jasnije šta sam mislio da je u ovom trenutku bitniji pragmatizam pre emocija.
  • milicica

    27.04.2022 15:26
    druga strana medalje
    Vidi se odmah kakav ste covek kad ste nedoreceni. Nece Rusija trpeti zbog uvodjenja nasih sankcija ali hoce nasa privreda. Molim ne zaboravite na izvoz ili uvoz a obecanja Amera sui mrtvo slovo na papiru i kako je covek i rekao VEROVATNO a ja kazem malo morgen.
  • S'mozak il'mozak bez

    27.04.2022 14:43
    @NSCitizen
    Slažem se da koristimo pamet, APSOLUTNO!
    Međutim, na našoj teritoriji se već nalaze strane trupe.
    Kao država smo se već opredelili da želimo da uđemo u EU, imamo status kandidata, pristup pristupnim fondovima i određene obaveze.
    Hajde sada u skladu sa svojim komentarom probajte da ponovo napišete komentar.
  • NSCitizen

    27.04.2022 13:31
    Koristimo pamet
    Ajmo jednom da budemo pragmatični a ne emotivni.Emocije su važne u ljubavi ali u politici nema ljubavi već interesi.Da li je naš interes da se u ovoj situaciji bezpogovorno svrstamo uz uvođenje sankcija drugoj državi.Namerno ne kažem "svrstamo uz zapad ili svrstamo uz istok" jer ovde je u pitanju politička odluka a ne izražavanje ljubavi prema bilo kome(istoku ili zapadu).Dakle interes Srbije je (ili bi trebalo da bude)da ima dobre odnose sa svim velikim silama.To podrazumeva da budemo iskreni u tim odnosima.A bićemo iskreni ako i kada kažemo u ovom slučaju i EU i Rusiji:Vidite mi smo mala država koja ekonomski zavisi od zapada a energetski od istoka i ne možemo da se po jednom pitanju (ovaj put je to uvođenje sankcija Rusiji,drugi put će to možda biti neki potez Rusije prema EU) trajno svrstamo samo na jednu stranu jer nemamo garancije da će ona druga strana da nam pomogne u slučaju štetnih posledica zbog takve odluke.Zato nema svrhe da nam pretite ili nudite šargarepu jer ostaćemo principijelni.Nećemo u NATO niti ćemo dozvoliti stranim trupama ili oružju da koriste našu teritoriju.Hoćemo u EU kada građani Srbije tako budu odlučili. Podržavamo teritorijalni integritet svake države i nemešanje drugih država u njenu politiku.Nećemo podržati ničiju agresiju ili sankcije koje pogađaju narod a ne vlast.Tačka.
  • Обсервер

    27.04.2022 12:02
    Нису добронамерни
    Ако Русију неће погодити наше санкције, значи да ће мо само продати душу ! То Јенки и желе, да нам исперу мозак, Да су добронамерни, одавно би платили штету, коју су нам учинили и тада нас вратили 20 год. у назад. О људским жртвама да не говорим, јер жртве немају цену !
  • Zemlja čudesa

    27.04.2022 10:55
    Ma, naravno... Dobićemo pomoć u obliku "povoljnih" kredita kako bismo se još više zadužili kod MMF, a izgubićemo i ono malo podrške u svetu što imamo od Kine i Rusije tako da će svi moći da nas koriste kao noćnu posudu. Perspektiva je izvrsna.
  • Liman 3

    27.04.2022 10:03
    Čovek izgleda ozbiljno misli da će ma kakva pomoć dobaciti do običnog naroda...
  • Odhebite agresori

    27.04.2022 09:57
    A ako Rusija zavrne gas kao Poljskoj i Bugarskoj, onda bi Srbija propala u roku od nedelju dana.
  • dobrivoje

    27.04.2022 09:36
    Ambasador
    Kao da je bio ambasador SAD-a u Srbiji a ne Srbije u SAD..
  • Glas razuma

    27.04.2022 09:22
    Čim vidite da su prva četiri komentara botovska - odmah vam je sve jasno!
  • jj

    27.04.2022 08:59
    Pogresno nam se predstavlja situacija kao eto ne zelimo da biramo strane, mi smo neutralni, ne uvodimo sankcije ma koliko simbolicne bile. Na zalost sustina je: jedna strana - sankcije, druga strana - nema sankcija. Mi smo stavljeni da biramo na koju stranu cemo. Nema neutralnosti. Sta god izabrali, nece biti dobro, ali smo stavljeni pred izbor i vrlo brzo ce neko morati da prelomi. A sto se Rusa tice, vrlo jasno reci, u slucaju da nam zbog uvodjenja nekakvih sankcija stopiraju gas ili nesto slicno..ode Gazprom iz NIS-a. Ruski udeo prepustiti nekom drugom, prodati, Azerima, Madjarima, Amerima..kome god ali ako Rusi odluce da nam se osvete, ode im NIS.
  • Mudrovčev

    27.04.2022 08:58
    Fućka se Njemu i za Srbiju i za građane Srbije.
    Njemu je jedino važan ostanak na vlasti - a to obećanje od zapada nikada neće dobiti.
    To može da dođe samo od Kine i Rusije.
    U tome je suština problema.
  • Рон Џереми

    27.04.2022 08:53
    Србија "вероватно" већ 20так година улази у ЕУ, "вероватно" би добили компензацију за уведене санкције, још Младића и Караџића, заједница српских општина на КиМ...... још ово и стижемо у ЕУ!
    Кога ви лажете?
  • Dušan Savić

    27.04.2022 08:16
    Videli smo vašu pomoć ukrajincima.
    Prvo ste pričali niko ne sme da ih napadne da ćete odmah reagovati.
    I sve ostalo mrtvo slovo na papiru.
    Uvaljujete im staro naoružanje za veliku cenu i kredit.
    Neka nije nam potrebna vaša pomoć
  • Miko

    27.04.2022 08:07
    Pomoć od njih nam nije potrebna,neka plate za šta su pobili i porušili tokom bombardovanja.
  • Mr. No

    27.04.2022 07:57
    Vilajet
    Ulazak u EU je donekle priča o tamnom vilajetu. Onaj ko ne uđe kajaće se, a onaj ko uđe kajaće se još više.
    A o advokatima i njihovim mišljenjima ne valja raspredati, ne vrede ni pišljiva boba.
  • mimi

    27.04.2022 07:56
    Ama čoveče,otkači se od nas više ! Šta te briga šta i kako ćemo raditi ,gledaj svoja posla i ne trpaj se više u tuđe dvorište !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna