Autor: RTS

Info
11.05.2022.
10:57
Za građane Srbije i dalje su za pristup informacijama najzatvorenije policija i banke, navodi za RTS poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović.
  • Mirko

    11.05.2022 16:21
    ...Od Uvek...
    mi je bilo interesantno da banke na osnovu LK izrade svoje personalizovane kartice, a onda za pola svojih funkcionala traže ličnu kartu i to ne na uvid iz ruke, nego na "stavim je na fotokopir, iskopiram ti i otisak prsta", dakle to je obrada i zadržavanje podataka, a to sve uradi šalterski službenik koji nema ono specijalno a potrebno ovlašćenje da može da legitimiše i traži na uvid LK.

    Šta Banku interesuje moja adresa, ako nemam kredit? Pa i broj telefona, ako ja ne želim da ga ostavim?
    Što sam ja u obavezi da prijavim promenu adrese ako su pare na računu samo "moje"?
    I pogotovo mi je interesantno da "moja" banka niti jasno naglašava da se i ispred i unutar ekspoziture nadgleda (snima), i da se tel. razgovori snimaju, u kojima se traži ime, prezime, devojačko mamino (to je ono tzv secret question koje bi trebalo korisnik sam da definiše šta želi), pa završimo negde na broju čarapa i gaća, da bi se prijavio problem sa karticom npr...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna