Info
16.05.2022.
10:47 > 21:42
Poražavajuća statistika koju Srbija ima godinama unazad kad je reč o smrtnosti zbog karcinoma još uvek je aktuelna, a za očekivati je da će takva situacija biti prisutna još barem deceniju.
  • goran

    16.05.2022 12:12
    Ja sam se pre 10 godina kao odrastao muskarac (35god) vakcinisao. Vakcina je prvo uvedena kao profilakticka, ali je dokazano da je i terapeutska jer podize titar antitela i organizam postepeno uradi spontani clearing. Obavezno se vakcinisati i zensko i musko i deca i odraslo! Na licnom primeru sam uvideo da deluje-terapeutski. Mnoge zemlje su iskorenile rak cerviksa,larinksa,rektuma,GIT trakta izazvan visokoonkogenim tipovima. Vakcina je tada bila kvadrivalentna i zvala se Silguard-Gardasil.
  • Roditelj

    16.05.2022 11:59
    Napomena
    Trebalo bi isto tako reci da se ova vakcina daje i decacica kao prevencija a ne samo devojcicama. Kod decaka je zbog testisa , debelog creva i grla. (tako je meni pedijatar objasnio) Ja imam sina koji ima 14 godina i do sada je dobio dve doze vakcine, ostala mu je jos jedna, a o trošku Fonda.
  • Petrovic

    16.05.2022 11:36
    Neredovne kontrole I posete lekaru.
    Menjanje seksualnih partnera bez saznanja o njihovom zdravstvenom stanju.
    Potpuno odsustvo svesti o eventualnim posledicama.
    Gledanje vulgarnih sou programa tipa Zadruga zurka u kojima se propagira prizeman seks uz veliku dozu primitivizma.
    Ismevanje svakog onog koji upozorava na veliku dozu promiskuiteta u ovoj sredini.
    Davanje "strucnih" saveta kako da zena prevari muza??????? (Forum ana.rs)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna