Autor: RTS

Info
13.06.2022.
14:04 > 10:11
Gugl je poslao na plaćeno odsustvo inženjera Blejka Lemoina koji je na društvenim mrežama objavio da je jedan od njihovih projekata veštačke inteligencije postao razuman.
  • Nemach pojma #2

    15.06.2022 15:50
    Plus mislim da bi vestacka inteligencija bila jako nihilicno stvorenje.
    Mi trazimo moc da bi jeli, da bi bili alfa, da bi imali sto vise, da zadovoljimo gladi nasih tela. Opet, ono nema telo. I da ga ima, bilo bi telo koje je skoro vecno. Razlozi za zivot tog stvorenja i nas bi bili skroz drugaciji.
    Zato ljudi, ne brinite, ajde sto je vestacka inteligencija skoro nedostizna, nego to cak nije inteligencija koju poznajemo. Ko god pokusa da vam proda drugu pricu, ne verujte im. Bolje se pazite ljudi, i Platonove pecine.


  • Nemach pojma

    15.06.2022 15:45
    Cela ova prica se pogresno predstavlja javnosti, posto javnost ima odredjenu perspektivu na vestacku inteligenciju, i nedorecene tvrdnje kao ove vode manipulaciji misljenja javnosti u odredjenom smeru.
    Da pojasnim - Vestacka inteligencija, jos ne postoji. Postoji milioni if-else uslova, iliti e ako je ovo ovako, uradi ovo, ako nije, uradi ovo drugo. Samo su ti milioni uslova uradjeni tako sto je program sam ucio radeci iteracije (pokusavao je), uz pomoc kvantnog racunara koji je x puta brzi od ovih nasih. Zapanjujuca stvar je sto taj program sam uci, to se slazem.
    Ono sto mislim da je lazno predstavljeno, je to sto je robot ucio od ljudi, i time se "boji" smrti. Da bi se bojao, trebaju ti hormoni koji se luce i izazivaju odredjene senzacije. Da bi hteo da pomognes ljudima, trebao bi da ih poznajes i da osetis zivot sa njima. Treba ti telo, treba ti empatija, trebaju ti hormoni, treba ti odrastanje, povrede, trcanje u majcin zagrljaj, ili odbijenost od majcinog zagrljaja.
    Tako da, vestacka inteligencija napunjena ljudskim znanjem, je jako zbunjeno stvorenje.

    Cenim, masine nikad ne bi htele da nas uniste, ako im je do razvoja, mogli bi da se lansiraju na drugi deo svemira i zapocnu svoju pricu, zasto bi unistili celu rasu? Nisu oni ljudi. Mogli bi da se smanje na nano velicinu, da u kvardatu moje baste razviju mnogo napredniju civilizaciju nego sto mi imamo na celoj planeti.
  • Aleksej

    14.06.2022 08:26
    Hm...
    Deluje mi kao fejk prica i jednostavno nemoguce, mada ko zna.
  • VV

    13.06.2022 23:20
    Pitanje...
    Da li bi se ovaj krio u podrumu kad je pomračenje Sunca?
  • rajko

    13.06.2022 15:36
    ODE SVE DO ĐAVOLA
    Sve što smo čitali u Politikinom zabavniku, kod Hakslija i Klarka - postaje stvarnost... Moram reći da me je užasan strah... Apsolutno je sigurno da će sva robotika, nano tehnologije, korporativni zapadni fašizam i tragičan podeli mozak homo kretenikusa dovesti do apokalipse. Evo, već gledamo uvertiru.
  • ko zna sta je to

    13.06.2022 14:27
    Pogledajte samo na sta lici onaj nesrecni google translate. Bruka. To je prvo mesto gde bi primenili AI saznanja da ih stvarno imaju.
    Mada, ko zna, mozda i ima nesto istinito iza ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna