Autor: Euronews Srbija

Info
15.06.2022.
07:55
U svim osnovnim školama u Srbiji sedmaci će danas raditi probno testiranje kombinovanog testa koji se rešava na maloj maturi.
  • XYZž

    15.06.2022 10:07
    Malu maturu ukinuti.
    Iz višegodišnjeg iskustva, to ide otprilike ovako: srednju školu, jedno odelenje upiše 30 učenika.U septembru ih se 10 prebaci u druge škole/smerove, a dođe novih 20. Tako da 1/3 do 2/3 učenika se popremešta.Zašto su onda uopšte sastavljali liste želja i razmeštali ih po smerovima?
    Decu upisati u školu po želji.
    Ionako na kraju svi završe u školi i smeru koji su hteli da upišu, samo je pitanje da li u julu ili u septembru (kad nađu "vezu").
  • Cokoladica

    15.06.2022 09:46
    Malu maturu treba potpuno ukinuti. Besmisleno je da dete sa 15god. ide redovno na nastavu u 8. razredu, da se bori sa 14 predmeta za sto bolji uspeh i usput da sprema trogodisnje gradivo iz matematike, srpskog i jos jednog predmeta. Van svake pameti je. Ne vidim smisao male mature sem da se uzmu pare na privatne casove a i da se usput pojaca pritisak i na decu i roditelje da po svaku cenu od 5-og razreda vijaju ocene i uspeh. Time se upravo dobija ono sto se ne zeli i sto dodatno ruinira skolstvo i nastavnike koji pod raznim pritiscima ne ocenjuju realno.
  • Zbogom pameti

    15.06.2022 09:28
    Koncept sva tri testa je kretenski
  • Građanin Toša

    15.06.2022 09:01
    Ja znam kako bih ja polagao taj probni test ako se rezultat istog ne uzima u obzir tj. ako nije za ocenu. Prosto bih predao prazan papir i zaboli me patika.
    "On je čak govorio da bi kombinovani test mogli da zamene PISA zadaci, ali je ta ideja naišla na kritike stručne javnosti, jer se od učenika ne može očekivati da po jednom programu uče, a da na testiranju bude nešto drugo."
    Ok, slažem se, ali neka mi onda rečeni "ministar" objasni kako i zašto, uopšte, naša deca polažu PISA test ako gradivo koje uče nije sa istim usklađeno?!
  • *

    15.06.2022 08:29
    Ukinuti kombinovani test ...ukinuti uopste malu maturu...deca se ocenjuju kroz osnovno obrazovanje i taj uspeh treba da se vrednuje a ne neki naknadni testovi...
  • LSD

    15.06.2022 08:25
    eksperimenti
    Mogu misliti kako je učiteljima i nastavnicima, u svoj gužvi oko osmaka, sad moraju da organizuju i testiranje. Strašno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna