Autor: Aleksandar Tišma

Info
16.01.2024.
15:38 > 15:39
Povodom sto godina od rođenja velikog pisca Aleksandra Tišme, objavljujemo odlomak iz knjige Aleksandra Tišme "Drugde".
  • Два

    18.06.2022 13:10
    места
    Занимљив текст познатог писца. Запазио сам два места из текста. Једно је рендгенски тачна оцена " неспособност да се живи са суседима у миру - стара болест средњеевропских народа, коју су велике силе умеле да користе", што савршено показују примери Србије и Хрватске, такозваних "војвођанера" и Срба из централне Србије, Фламанаца и Валонаца, Васојевића и Пипера, Француза и Енглеза, итд. Друго је нетачна оцена о лепом мишљењу Маркса о Србима. Напротив, он је Србе сматрао примитивним јер су се опирали аустроугарској окупацији. Требало је ваљда да им пожеле п добродошлицу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna