Autor: Beta

Info
17.06.2022.
17:07
Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić predložio je danas da bi već u osnovnim školama trebalo da se uvede predmet nužnosti poštovanja zakona.
  • Trt

    18.06.2022 09:45
    Ukazati deci na majica koga je imenovala zuta hobotnica da stiti njihov intetes u postupcima. Dodatno se bavi politikom a treba da bude nepristrasan dok presudjuje. Uzima novac za predavanja na raznim tribinama nvo,stranih ambasada,fondacija,izdaje knjige...
  • Banderaš

    18.06.2022 07:51
    13 vek
    Sunovrat. Da bi Đinđić svojevremeno došao na vlast, napravio je dogovor sa SPC da se u škole uvede veronauka kao predmet i time je dao SPC ogromnu snagu i prostor u sekularnom društvu koje umesto da se modernizuje i ide u budućnost,ono se vraća u mračni srednji vek i danas imamo situaciju da nam država više nije sekularna,da crkva vodi državu u mrak,donosi pogubne sulude odluke,ratove,šverc,izdaju zemlje,jer misle da država i ne mora da postoji,ali crkva će preživeti.
  • Kasno je

    18.06.2022 07:05
    to sad
    Kasno je to sad! Ali moze i suvise - rano je! Ako se covecanstvo izvuce iz ovih izazova koji nisu slucajni uopste, onda bi deca koja dolaze na ovom urusenom prostoru i koju su naucili, kao i svoju decu, samo da tri prsta sada skupe a ne da ih rasire kao znak patriotizma, trebalo da uce da je ovo zemlja zakona, a ne zemlja u kojoj ako Bog ne postoji onda je dozvoljeno sve i da je ovo zemlja u kojoj je srpski car Dusan 1349. godine doneo zakonik sa ciljem da se srpska drzava uredi propisima koji bi vazili za celo carstvo i podjednako za sve podanike! Onda se nece klecati zbog nekog drugog Dusana i od Neba uporno traziti pravda, istina i sud!
  • Vigo(

    18.06.2022 06:44
    Idoli nisu korisni
    Najvažnije je naučiti decu da koriste sopstveni mozak a ne da prate razne vođe.
  • Svi mi

    17.06.2022 21:14
    Ne umem
    Objasniti čoveku da nije sramota misliti.
  • Punoletni

    17.06.2022 20:50
    Podsetimo
    A evo i citata iz presude sudskog veća kojim je dotični predsedavao kada su preinačavali (sve po zakonu) presudu nižeg suda i oslobodili punoletnog čoveka koji je romskoj devojčici od 13g napravio dete pod objašnjenjem “Apelacioni sud je najpre okolnosti konkretnog događaja cenio u sklopu sociokulturoloških osobenosti navedene etničke zajednice u pogledu obrasca bračnih i porodičnih odnosa, koje se, između ostalog, odnose na rano stupanje u polne odnose i rano zasnivanje zajednice života".
    Znate ono kada u romanima završe opisi slučajeva iz sudnica, a presude zazvuče kao predložak za roman. Zakona nigde. Ali zato opaža da deca ne uče o zakonima, jer da uče, valjda bi i njegove presude zakone citirale.
  • Sm

    17.06.2022 20:23
    Praktičan predlog
    To je dobra ideja. Maknuti veronauku u crkve, pa ko voli neka izvoli. U školama učiti decu šta je zakon, kako se piše molba državnom organu, u kojoj formi organ odlučuje i kom roku. Kome možeš da se žališ. Sta znaci objektivno novinarstvo. Ali ih isto učiti kako idu tokovi novca. Sta je trgovina uticajem, sta je korupcija i da krivično delo čini i onaj sto daje mito, a ne samo onaj sto prima. I da je patriotizam kada ne bacaš smeće gde stigneš. I tako. Ima puno toga što treba da nauče za svakodnevni život. Bogte, pola nacije ne zna opštu uplatnicu da popuni, a ne da napise molbu državnom organu!
  • Sjajna ideja!

    17.06.2022 19:19
    Nastavak
    …a istovremeno se sudija preporucuje da pise plan i program, udzbenik obavezno i da Cepris dobije javno ovlascenje da obucava nastavnike i nadzire njihov rad. Naravno, za skromnu novcanu naknadu.
  • 9

    17.06.2022 18:58
    Ka NJegoš
    svaka mu je na mjestu. Iz škole izbaciti veronauku
    oni prostorije imaju samo im zvrje prazne osim
    kada šišaju ovce , a školama osloboditi termine za
    vladavinu prava i zakona. Mantijašima ukinuti platu u školi
    njima će dati crkva , ima , a ne država još 100 E dodatka
    na redovnu platu nastavnika. Ocena iz verske je
    "ističe se" nema padanja na popravni nema dopunske ,
    razrednih ispita za one koji se pojave 1-2 puta u
    polugodištu, nema provere znanja, nema inspekcija
    i nadzora i eto lepog zaposlenja. Po zakonu to je
    mobing nad časnim prosvetarima jer su stavljeni
    u neravnopravan položaj u poređenju sa mantijašima
    i to za manju platu. Hajde dajte takve kriterijume nastavniku matematike, fizike , srpskog. Ali koga to briga .
    Religija - opijum za narod pogotovo ovaj nepismeni.
    I onda se bune nemaju verska prava , a u crkvu
    ne idu, a sada ih imaju na svakom ćošku poput
    trafike ali ipak zvrje prazne.
  • kimi

    17.06.2022 18:24
    E jos samo da im neko objasni da se oni nista ne/nisu pitali o tim zakonima koje treba da postuju
    ....
  • Lala

    17.06.2022 18:06
    Svakako bi trebalo da se uvede kao predmet u osnovne skole ,ali bi isto tako bilo neophodno da se otvore i vecernje skole sa ovim predmetom i koje bi bile obavezne za nosioce vlasti u Srbiji.
  • Zaporozec hibrid

    17.06.2022 18:05
    uciti, uciti i samo uciti
    Mislim taj predmet prvo treba uvesti u sve drzavne institucije. Od vrha pa do dna. Pa resiti pitanje odakle se riba cisti, da li od glave ili od repa. A onda i svrcane/decicu uciti.. Mada najbolje je kad se uci na primeru. Vidis Jednog coveka kako on postije?!? prvo Ustav, pa onog sto mu tetka dala pare, pa onog nevelikog kako se doktorira, pa tako i ti...?
  • Gppg

    17.06.2022 18:04
    Škola
    Ajde da u školi učimo decu lepom ponašanju i pravim vrednostima(naravno ličnim primerom)i gradivom koje su aktivi najboljih u svojoj oblasti pisali jezikom primerenim uzrastu deteta,s vi u pravosuđu prvo se očistite od korumpiranih,nesposobnih.Ako ne možete,a vidimo da ne .Ostavite đake prosvetnim radnicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna