Autor: Beta

Info
11.08.2022.
16:02
Poverenik Milan Marinović najavio je da će povodom teksta u listu "Danas" u kom je objavljena adresa stana predsednika Aleksandra Vučića, podneti krivične prijave protiv NN lica.
  • Nikola

    13.08.2022 17:13
    Da se zna
    Proverenik je ipak u sluzbi vlasti jer su ga oni tu i postavili.Zapamtite samo njegovo ime i prezime pa jednoga dana kada ova bagra padne suditi i njemu ukoliko se ogresio o zakon.
  • H

    12.08.2022 06:04
    @dijasporac
    "Danas" nije objavio gde predsednik živi. Objavio je da predsednik ne živi na adresi na koju mu se upućuju sudski pozivi. Može li premijer Trudo da tako izbegava sudske pozive?
  • xqt

    11.08.2022 23:52
    Samo u Smrdiji
    Kakva država, takav i poverenik. Sve se slaže. Cirkus može da nastavi sa radom.
  • Salle

    11.08.2022 23:07
    Počinjem da ne razumem ljude koji se čude ovakvim stvarima. Razumem da iritira, izaziva bez, da se kosi sa zdravim razumom, ali ćemo plakati za ovim vremenima jer nas čeka identičan režim Severne Koreje.
  • Pera

    11.08.2022 22:47
    A kad bagra SNS ovska, zove na moj kucni ili mobilni telefon za glasanje to nije ugrozavanje moje privatnosti. Hostapleri smrdljivi.
  • Trtoš

    11.08.2022 20:56
    Otkud im toliko glupih i nesposobnih na odgovornim mestima. Pa, misvi znamo adrese Bajdena, Putina,Džonsona, Makrona, a lako je doći do adrese svih svetskih predsednika. Zato mi nije jasno zašto ovaj naš krije svoju adresu, To nije činio ni jedan od prošlih,pa ni njegov bivši ortak.
  • DragCHE

    11.08.2022 20:51
    A dal to znaci
    da kad neko, javno preduzece, koje je uzelo moje podatke, da bi mi slalo racun, da te moje licne podatke, drugom licu npr izvrsitelju da me proganja, krsi zakon. Krse li zakon svi koji su mi uzeli mail, banke, trgovine... zbog p[oslovne komunikacije, a onda mi na isti mail uvaljuju reklame svojih novih proizvoda i usluga u ostalom nije li digitalizovana cela Srbija, pa mozete da vidite, cija je koja parcela, bele strane, otkucate ime i mesto, dobijete telefon i adresu i odakle JKP parking servisu podaci da na osnovu reg. broja imaju adresu ime vlasnika vozila itd.
  • dijasporac

    11.08.2022 20:36
    @Kamiondžija
    Evo ja ne znam gde zivi premijer Trudo, nemam pojma gde mu zive deca i zena. Postoji zvanicna rezidencija kanadskog premijera ali porodica Trudo tamo ne zivi jer nam se za vreme prvih dana pandemije premijer svakodnevno obracao ispred kuce u kojoj zivi no to nije bila zvanicna rezidencija. Novinari nikad nisu otkrili koja je to adresa iako su svakodnevno odande izvestavali.

    Kazu da shef kanadske drzave, kraljica Elizabeta zivi u Bakingemskoj palati no tamo ni golub ne slece da ga prethodno ne provere. Mislim da je jedan veselnik tamo upao '80-tih godina i da se sreo sa kraljicom u njenim prostorijama ali su od tad povisili srepen zastite.

    Predsednik Srbistana bi trebao da istera iz predsednicke rezidencije prethodnog predsednika i da se tamo useli ali zarad njihovih mirnih odnosa to ne cini pa gradjani istog tog Srbistana placaju ( sve troskove, plus osiguranje) dve predsednicke vile plus jedan prestonaslednicki dvor. Ima se, hvala nogu, moze se.
  • Banderaš

    11.08.2022 20:34
    Komunjarsko udbaško blato
    Predsednik treba da plati kaznu zato što se po zakonu o stanovanju nije u roku 8 dana prijavio na novu adresu,a odjavio sa stare adrese,a ne da se proganjaju pošteni ljudi koji pošteno rade svoj posao.
  • Лиманац

    11.08.2022 20:05
    Шалу на страну
    Откривање адресе становања председника једне државе представља угрожавање безбедности њега и његове породице, као и целе државе.
    За такве ствари се одговара у свакој држави, па тако и у Србији.
  • pera

    11.08.2022 19:45
    ..
    Niko ne zna ni gde zivi britanska kraljica. Not.
  • Pera

    11.08.2022 19:04
    Nije problem adresa, nisam bas pazljivo citao, predsednik nije na svojoj adresi pa ne moze da dobije pismeno od suda ili je mozda izbegavanje odlaska na sud jer postoji mogucnost da izgubi spor.
  • Dule

    11.08.2022 19:00
    Ovaj tip je licno rekao kada je donosen zakon o prekrsajima tada je imao drugu funkciju.Da ne postoji sansa da ljude vracaju sa granica zbog ne placene kazne za parkiranje..Evo vracaju ljude sa granica a on nije nista rekao po tom pitanju . Nekada je bio predsednik prekrsajnog suda..Znaci kompetencija ovog coveka je nula a i odgovornost mu je nula.Covek objektivno bez morala.
  • 1

    11.08.2022 18:35
    Prijava
    Prijava protiv Poverenika jer ne podnosi krivichnu prijavu protiv A.Vucica zbog krsenja Ustava Srbije
  • .

    11.08.2022 18:00
    A to sto ceo svet zna adresu americkog predsednika?
  • NSCitizen

    11.08.2022 17:40
    Selektivnost pravde
    Poverenik Marinović i sam kaže da :"ne može da sprovede ovlašćenja koja mu po zakonu pripadaju, pošto se tu "ne primenjuju one odredbe zakona koje se tiču načela obrade podataka o ličnosti,..." Dakle ne radi se o povredi propisa koji se tiču zaštiti podataka o ličnosti.Krivična prijava iz čl. 146 KT RS takođe nema osnova jer dnevni list Danas nije neovlašćeno prikupljao niti pribavljao podatke o ličnosti koje se odnose na AV već je preneo informacije koje se odnose na nemogućnost ostvarivanja prava trećih lica na sudsku zaštitu jer ne mogu da doznaju adresu tuženog AV a koja adresa po prirodi stvari nije službena niti neka druga tajna utvrđena zakonom.Dakle ova krivična prijava mora biti odbačena ako tužilaštvo bude radilo svoj posao po zakonu.A što neko reče zašto drug Marinović nije primenio isti aršin i podneo krivične prijave protiv SNS zbog uznemiravanja građana putem telefona i putem dopisa koje im je slao AV i SNS u kampanji.Sve u svemu ponovo dupli aršini kada je u pitanju zaštita građana u odnosu na predsednika Srbije.Koga ovde štiti poverenik,građane ili Predsednika koji kao javna ličnost mora da prihvati da neke osnovne stvari o njemu građani imaju pravo da znaju jer predsednik države valjda stanuje negde.Pa i masonska loža i nejno sedište nisu tajna a što bi bila adresa stanovanja građanina AV.
  • zakon je za sve

    11.08.2022 17:39
    U svakoj ozbiljnoj pravnoj zemlji su adresa predsednika i znacajnih funkcionera drzavna tajna i njihovo objavljivanje u medijima je strogo zakonski sankcionisano.
    Moramo i svetu i nasoj javnosti pokazati da smo ozbiljna i odgovorna drzava i kazniti pocinioce ovog [ne]dela.
  • Kuzman

    11.08.2022 17:34
    Sad će konačno da mu očitaju vodu, grejanje ,struju
  • gradjaninX

    11.08.2022 17:23
    "Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je u saopštenju naveo da u ovom slučaju ne može da sprovede ovlašćenja koja mu po zakonu pripadaju, pošto se tu "ne primenjuju one odredbe zakona koje se tiču načela obrade podataka o ličnosti, prava lica na koja se podaci odnose, obaveza rukovalaca i obrađivača podataka, kao i statusa i ovlašćenja poverenika"."

    Ne moze da ih sprovede jer se ne odnose na to. Ili jednostavno -on u ovom slucaju nema nikakva ovlascenja, ali je odlucio da se gura. Nadam se da ce licno platiti sve sudske troskove za slucaj koji ce dodatno zagusiti sudstvo na stetu gradjana, a zarad njegovog velikog Ega.
  • Kamiondžija

    11.08.2022 17:18
    Blago njima
    U Americi, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj....i ostalim državama svi znaju gde im žive predsednici, premijeri, kraljevi i ostali. A kod nas najvoljeniji krije svoju adresu. Zašto kada je najvoljeniji? Ili ipak nije?
  • Nikola

    11.08.2022 16:47
    *
    Zakon se mora postaviti i kada je u pitanju povreda prava AV. Ali ako podnosite prijavu u ovom slučaju zašto niste podneli prijavu kada je SNS na adrese penzionera slao pisma istog. Ko sada da podnese krivičnu prijavu protiv vas zato što selektivno podnosite krivične prijave?
  • Daca

    11.08.2022 16:45
    Aha
    A kada krenu u kampanju niko se ne pita zasto me zovu, zasto mi dolaze na adresu, ko im daje podatke i pravo da to rade...
  • Mali zmaj

    11.08.2022 16:39
    Poverenik
    Hoce li "poverenik" da podnese prijavu protiv SNS zbog prikupljanja licnih podataka stotina hiljada gradjana Srbije?
  • Mirko

    11.08.2022 16:37
    "Kadija te tuži, kadija ti sudi."
  • Dance2Trance

    11.08.2022 16:36
    ?
    A kada zovu radi raznih "anketa" sa svim informacijama o mestu stanovanja, br. telefona itd. onda nikom nista?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna