Autor: Tanjug

Info
01.09.2022.
06:58 > 06:58
Cene prirodnog gasa u Evropi mogle bi, prema procenama Gasproma, tokom jeseni i zime da premaše 4.000 dolara za hiljadu kubnih metara, rekao je direktor ove ruske energetske kompanije Aleksej Miler.
  • Pićuka

    02.09.2022 11:23
    Za 50 godina planeta će biti potpuno devastirana. Čovečanstvo će biti na ivici propasti. Zagađena hrana, voda, vazduh, glad, bolesti, vremenske nepogode, ratovi, gramzivost, samoživost ... Filmovi apokalipse koje ste gledali na velikim ekranima gledaćete kroz svoj prozor, ako ga budete imali. Biće gasa za 100 godina ali neće biti ni njih ni nas.
  • Goran

    01.09.2022 18:53
    Možda imaju gasa za 100 godina ali direktora će im ponestati jer ispadaju kroz prozor.
  • micko

    01.09.2022 15:04
    Hajde MIloje dobro razmisli! Cak i ako je tako kako pises, pitanje je: A ko daje pravo Rusiji da se mesa u unutrasnju polittiku druge drzave? Ako Ukrajina vise ne postoji, pitanje: zasto se i dalje zove Ukrajina?
    Kakav je to Rusija pomagac, kad unistava Ukrajinska dobra,ubija ljude, ubija i atakuje susednu drzavu, izaziva krizu celoj Evropi?
    Jel to srdacna pomoc o kojoj ti pises? Ko je zatrazio takvu pomoc? Jel mozda bio referendum u ukrajini kojim su jasno izglasali- Dodjite Rusi, unistavajte, ubijajte i oslobodite nas od nas samih??
    Jel bi ti MIloje bio srecan da se neka nama susedna drzava umesa u trenutna unutrasnjopoliticka pitanja, da nas tamani, unistava i na takav nacin pomaze? Jel bi podrzavao namere takvre susedne drzave? Evo recimo mi u Vojvodini, zamisli da nas Madjarska na takav nacin podrzi da se otcepimo od Srbije? Jel bi pristao na takav nacin da nam pruzaju pomoc?
  • Miloje

    01.09.2022 12:52
    @micko
    Rusija nije napadac, Ukrajina od 2014-te ne postoji od kada je izvrsen Puc i smenjen legitimni predsednik Janukovic. Te 2014 se Ukrajina pocepala na one koji priznaju legitimnog predsednika Janukovica, a to su pokrajine Lugansk, Donjeck, Harkov, Zaporozje, Herson, Odesa i republika Krim, i na one Puciste iz Kijeva koje sad predvodi Zelenski. To je vec 8 godina gradjanski rat u Ukrajini izmedju Pucista iz Kijeva predvodjeni nelegitimnim Zelenskim uz pomoc zapada protiv legitimnih vlasti iz Donbasa koji se bore protiv nelegitimnog Puca, i pomaze ih Rusija. Kao sto vidis Rusija nije napadac, nego je na strani legitimnih snaga, a protiv Pucista iz Kijeva
  • @Dragan

    01.09.2022 10:45
    "Rusi nemaju gasa ni za 50g.Posle toga više nikad neće imati ni gasa,ni nafte.Oni koji znaju kako nastaju nafta i gas i koliko milenijuma treba da bi nastao znaju zašto.Samo naj šumovitije oblasti sa bujnim biljnim i životinjskim svetom će to imati."
    Očigledno ste stručnjak za geologiju i rudna bogatstva i iako sam negde čuo za sibirsku tajgu, ne preostaje mi ništa drugo nego da se složim sa vama da je Rusija u velikom problemu jer joj fali šumovitih prostranstava sa bujnim biljnim i životinjskim svetom
  • Ide

    01.09.2022 10:25
    Gas
    Rusija ne može bez evropske tehnologije, a Evropa ne može bez ruskih jeftinih energenata, koliko god se trudili. Oni pokušavaju da nađu alternative, ali će da ih košta mnogo više što dovodi do toga da EU privrede neće biti konkurentne na svetskom tržištu. Ukrajina je decenijama punila budžet samo na osnovu tranzita ruskog gasa, a sada ni to neće imati. Dakle ovde su na gubitku i Evropa i Rusija, a kajmak kupe Amerika, Kina i ostale azijske države koje će da se razviju u narednim decenijama.
  • iguman

    01.09.2022 10:07
    Neko ima šibice.
  • Proleter

    01.09.2022 09:50
    Neka bude i 10 000e m3 Rusija je pukla rasparčaće se u komade uz Gradjanske ratove za koju godinu kad putin izgubi vlast i moć. Živi bili pa videli.
  • boger

    01.09.2022 09:47
    Samo napred
    Imaćete rezerve gasa za hiljadu godina kada vam svi okrenu leđa. Evropa će se možda smrzavati ove zime ali vas ni neki novi Gorbačov neće moći da oslobodi iz zatvora.
  • micko

    01.09.2022 09:44
    Nemojte da lazete o bankrotu Evrope. Rusofilija van nista dobro doneti nece- Kad gledam happy tv i nase analiticare kako su im usta prepuna hvale, zapitam se sta je tim ljudima i ko im je dao pravo da u nebo kuju agresore,ubice, osvajace, izazivace opste krize ko god da je! Ohrabrivati jednu stranu,nasladjivati se borbama, podsticati na rat i radovati se napadima i to Rusije kao napadaca, gde na obe strane pate i umiru mladi i stariji ljudi?! Radovati se humanitarnoj katastrofi koja je uzgred prisutna u obe drzave?! Nase nacionalne frekvencije su leglo aberantnih ljudi koji se ponasaju kao da su iz psihijatrijske ustanove pobegli! Jel to javna slika i kurs Srbije? Velika sramota.
  • Gavril

    01.09.2022 08:59
    Evopa je imala jeftin energent za industrijsku proizvodnju, grejanje i proizvodnju struje ali hoće da uvodi Rusiji sankcije. Ovu cenu gasa Nemačka industrija ne može da izdrži a već su krenuli bankroti manjih preduzeća zbog nemogućnosti plaćanja visokih cena struje i energenata. Kako će tek na zimu stanovništvo plaćati astronomske račune tek će da se vidi. Evropa bez Ruskog gasa ,nafte i sirovina za industriju i visoke tehnologije jednostavno nema zamenu i ne može da funkcioniše i opstane u ovom obliku.
  • micko

    01.09.2022 08:15
    Nek se Rusi zapitaju čega nemaju, a ne čega imaju!
    Prave celoj regiji nestabilnost. Rusija će uskoro biti sto godina iza Evrope. Ponašaju se kao neposlušan, a u glavu ćaknut brat. Koštace ih ovo imali gasa i za 1000god. Evropa užurbano pronalazi rešenja,alternative i totalnu nezavisnost. Puno toga nemaju, od lekova,novih tehnologija! Nemaju bre ništa. Uvode sebe u srednji vek. Narod im beži iz države. Pričao sam sa par Rusa koji su izbegli ovde u NS. Tamo je propast. Dok se izbotoksirani pajac izigra vojskovođe uništiće državu celu.
  • Pele

    01.09.2022 08:04
    Neka su 100 milijardi prodali po 3000 dolara, to je 300 biliona
  • Tt

    01.09.2022 07:57
    Tt
    Nerealno i bezobrazno,skupo! Srbija ima Sume za 200 i vise godina!!!
  • Dragan

    01.09.2022 07:47
    Sr
    Rusi nemaju gasa ni za 50g.Posle toga više nikad neće imati ni gasa,ni nafte.Oni koji znaju kako nastaju nafta i gas i koliko milenijuma treba da bi nastao znaju zašto.Samo naj šumovitije oblasti sa bujnim biljnim i životinjskim svetom će to imati.Šta bi sa izvirištima SPS iz Požarevca koje je diktator otvorio devedesete pred izbore ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna