Info
13.09.2022.
10:33 > 14:06
"Nama nije bio važan drug Tito, nego drug Roten", kaže u intervjuu za 021.rs novinar i kritičar Ivan Ivačković, pisac knjige "Panonski admiral" o Đorđu Balaševiću.
  • Milos

    14.09.2022 12:23
    @OMG
    Nemaš ti pojma dečko, što bi rekao Čvarkov. Ona klima je bila raj za ovo smeće u kojem živimo.. Al ne možeš ti to da shvatiš. Pravac zadruga!
  • dijasporac

    14.09.2022 00:12
    Od pankera do postovaoca Balaseviceve muzike, salto mortale u ukusima, nacinu zivota, pogledima na svet... zamenis Ramonse ili Pistolse sa "Racunajte na nas", hehe, "ljubiotelj" muzike.
  • Šone Odžaci

    13.09.2022 19:39
    Dok je nama nas
    Pročitao sam knjigu dva puta i sjajna je. naravno da ne može da se ponovi Balašević kao ni sjajni rok bendovi čiji akteri odlaze. Na koncertu Yu grupe su bili gosti mnogi od njih, ljudi preko 65 godina. Novih nema. Ono što je stvarao Balašević, Yu grupa, Indexi, Parni valjak, Leb i sol, Električni orgazam, Partibrejkersi, EKV ... itd polako nestaje jer ne odgovara establišmentu kojem trebaju neobrazovani prostaci, zatucani šovinisti, starlete, kriminalci, polusvet sa buvljaka, poslušni fanovi koji se vesele uz Boru drljaču, piju pred dragstorom a posle trećeg piva postaju savetnici VV Putina i selektori. Balašević je okupljao one bolje, kvalitetnije, neopterećene šovinizmom (iza kojeg je tih devedesetih obevezno stajao kriminal). Vođe su se bezobrazno obogatile na tim ideologijama, držeći uz sebe kriminalce koji su opet okupljali zaludjeni polusvet čija su zabava bile slavujke, cece i jece. Njih ekonomija, normalan život i pravna država nisu zanimale. Prvima milioni drugima sendviči i Pink. Normalni su ili morali da odu ili da se povuku, kao u odličnom dokumentarcu "Tajni život grada" ili "Čavke, ili kako su nas oni porazili, i kako je Beograd postao džiberana" Sjajni Čavajda je u ovom filmu sve objasnio. Ostrašćeni, ograničeni i neobrazovani ne mogu razumeti Balaševića kao ni njegov kosmopolitizam. Uz to on je poslednji bar ba bekoliko dana ujedinio Jugoslaviju i to više nikome neće poći za rukom. Meni najlepši koncert u Sarajevu februara 1998...Svaka čast Ivan Ivan Ivackovi
  • Jogi Letač

    13.09.2022 14:51
    @OMG, mislim da nisi živeo u ondašnjoj "društvenoj klimi" (mislim na osamdesete godine prošlog veka) kada možeš da tvrdiš da je bila gora od ove danas. Kakav je Đole bio umetnik, mislim da dovoljno govori činjenica, da su karte za njegov koncert u Novom Sadu bukvalno planule za nekoliko sati, uprkos medijskoj blokadi, odnosno uprkos tome da se samo alternativnim kanalima moglo saznati da održava koncert.
  • Mićo

    13.09.2022 13:34
    @OMG
    Omg wtf filing za osećaj.
    Pozdravila te karleuša.

    Znači uvlačenje je kad je Titi išao da peva, pa je došao obučen u farmerke, duks i patike, pa mu oni udbaši ili ko već trče tamo skidaju ljude da bi Balaševiću našli odelo i cipele.

    I na kraju nisu našli i nastupao je u čemu je i došao tamo.

    E sad to meni izgleda više na boljenje k****a nego uvlačenje.
  • ovdašnji

    13.09.2022 13:09
    i ja sam jednom video tita....
    računajte na nas....
    ne lomite mi bagrenje...
    gedo gluperdo...
    umeo je Balašević da surfuje....ihaaa baš nas briga vozamo se sa taljiga...u socijalizmu i u kapitalizmu...stvarao,glumatao i snimao filmove za naše pare
    ovaj piše da bi nešto pisao
  • lol

    13.09.2022 12:40
    Balasevic i Dilan u istoj recenici, vic dana
  • OMG

    13.09.2022 11:47
    Uh, kakvo preterivanje! Pa, Balašević je počeo u "društvenoj klimi" mnogo goroj od ove, i "uspeo" je zahvaljujući spretnom uvlačenju tadašnjem režimu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna