Autor: Storyteller

Info
23.09.2022.
19:50
"Važno je da nacionalne manjine budu vidljive na popisu stanovništva, zato što je važno videti raznolikost koja ovde postoji i koja je jedinstvena u Srbiji."
  • Ivan

    24.09.2022 21:41
    Spiskovi
    Ovoj vlasti ne treba multikulturalnost, a mogao bih da se opkladim da ce opet neki novi "Seselj" citati spiskove manjina koje treba raseliti... Tako da je, za ovaj popis, vrlo opasno izjasniti se ko si i sta si.
  • cvrc 2

    24.09.2022 00:24
    cvrc
    Derane što se nisi prijavio za popisivača ili bar posetio stranicu Republičkog Zavoda za Statistiku. Pa bi saznao odgovore na mnoga tvoja pitanja.
  • /

    24.09.2022 00:00
    /
    vojvodjani treba da budu svesni da su vojvodjani i da se ne stide tako se izjasniti
  • Zemlja čudesa

    23.09.2022 21:22
    Nema tu ništa za običnog čoveka bio on Mađar, Slovak, Rumun ili šta god mu drago. Tom statistikom će manipulisati par prevaranata koji će u saradnji sa sektom izvući direktnu korist za sebe. Gledamo to već godinama unazad...
  • Deks

    23.09.2022 20:46
    Popis stanovništva treba da prikaže istinito stanje broja stanovnika i karakteristika stanovništva, između ostalog i nacionalnu strukturu. Ako neko želi da bude popisan kao Vojvođanin to bi moralo da mu bude omogućeno bez ikakvog "ali". Popis stanovništva ne treba da bude zloupotrebljen od strane tzv nacionalnih saveta koji će na razne načine pokušati da broj pripadnika svoje nacionalne zajednice prikažu većim nego što jeste. Izvesno je da će biti mnogo lobiranja da mladi koji su otišli iz zemlje i žive u Mađarskoj, Austriji i drugim EU zemljama budu popisani kao naši stanovnici "na privremenom radu u inostranstvu". To je međutim pogrešno, jer prema normativima Evropske Unije građanin se popisuje u zemlji u kojoj trenutno živi, naravno ako u toj zemlji boravi više od godinu dana. Dakle ukoliko građanin živi u inostranstvu više od godinu dana tada nema osnova da bude popisan u Srbiji.
  • cvrc

    23.09.2022 20:34
    Čime država garantuje da popis neće biti zloupotrebljen? Evo i u Rusiji se mobilišu prvo nacionalne manjine. Nema napretka od naših devedesetih. Ko su popisivači, iz kojih stranaka, i ko će smeti da im veruje da neće privatno iskoristiti ono što čuju i vide tokom popisa? Kakav je softver koji se koristi za obradu i skladištenje podataka, ko mu ima pristup ili može da ga dobije? Političarima manjine valjaju kada treba simulirati legitimitet, i kao potrošna roba koja nema mogućnost da se buni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna