Autor: RTS

Info
25.09.2022.
14:35
Sledeće nedelje, 1. oktobra, počinje popis stanovništva, domaćinstava i stanova i trajaće do kraja meseca.
  • F

    29.09.2022 14:18
    Odličan iako bedan primer se sam javio, agresivni paćenik koji već mesecima na ovom mestu preti nasiljem jer navodno neko njemu "pod prozorom" gradi most. Nije pretio nikome zbog mosta Slobode koji je takođe nekima "pod prozorom", ali ovaj most mu smeta pa je odlučio da će on lično nasiljem to sprečiti. Pa hajde junačino, videćemo te svi kako ćeš svoje maloumne pretnje sprovesti u delo i kako ćeš i gde na kraju završiti. Tipičan primer osobe koja nema dijagnozu a morala bi je imati i boraviti na mestu namenjenom za takve umesto na slobodi.
  • Bojan

    26.09.2022 09:17
    @F

    Pazi što je čepulja ušunjala "mostograditelje", kao da je nenormalno tražiti da ti ne dižu most pod prozorom... Ne brini, nisu oni "kasnije", čekamo ih odavno!
  • F

    25.09.2022 23:00
    Petar@ Radi se o neostvarenim ljudima koji na ovakav način ventiliraju sopstvene nedostatke i nesposobnost. Danas su to popisivači, sutra kasir u supermarketu, prekosutra biciklisti a dan kasnije mostograditelji. Nije ni najmanje bitno šta je samo da je kontra, samo da se verbalno neko unizi jer u njihovim glavama na taj način uzdižu sami sebe u nedostatku volje i intelektualnog kapaciteta da to urade na konstruktivan i za njih a i za društvo produktivan način.
  • Zemlja čudesa

    25.09.2022 22:39
    Zloupotreba u najavi
    Prvo i osnovno, u Srbiji svako radi šta hoće, bez ikakvog obaziranja na zakone. Podatke će od RZS uzimati SVAKO ko hoće i obrađivati onako kako njemu odgovara. Građani će moći da se žale zbog toga, ali će morati prethodno da dokažu da je NN lice ili organizacija uzela baš te podatke, što je nemoguća misija jer su sve te informacije o nama već rasute na sve strane po raznoraznim evidencijama.
    Tajnost podataka bi mogla biti zaštićena jedino anonimnim popisom, ali to onda u potpunosti obesmišljava ceo taj posao jer bi se onda ispostavilo da nas ima oko 28 miliona.
  • Srbija

    25.09.2022 21:52
    Lazna drzava
    U drzavi gde predsednik mase zdravstvenim kartonom partijskog neistomisljenika, vi tvrdite da su podaci zasticeni. Ima nas koji ne zaboravljaju sve zloupotrebe ove lopovske bagre, I ne mozete da nam skrenete paznju raznim rijalitima I lakom zabavom za zatupljene sns debile. Zato mars u .p....m... I vi I vasa poverljivost podataka
  • Petar

    25.09.2022 21:11
    @Kosta
    Tvoj stan - tvoja pravila kao i drzava Srbija - pravila (zakoni) drzave Srbije. Postoji zakon o popisu, imas i dodatno obavestenje o tome ko te popisuje i zasto. Objasnjeno ti je kako mozes da proveris popisivaca, imas besplatan call centar za pozive iz svih mreza. Svako od njih je da bi uopste mogao da bude popisivac morao da dokaze da nije osudjivan niti da se protiv njega ne vodi postupak. Popisivaci su prosli obuku i nekoliko testiranja da bi bili popisivaci (nista od toga im nije placeno). Data ti je opcija da mozes i telefonski da se popises. Popisivaci ce dobiti N95 maske i nosice ih ako se to od njih trazi... Mislim, sta vise ocekujes... Bas teras mak na konac!... Da nisi jedan od popisivaca koji nisu prosli testiranje, pa se sad izivljavas?
  • A

    25.09.2022 21:11
    ko ce odgovarati pred zakonom ako dodje do zloupotrebe podataka . Ko štiti naša gradjanska prava? Ne verujem ni jednoj instituciji u ovoj zemlji.
  • Nina

    25.09.2022 20:10
    @Petar
    Nego, ko je radio od kuće i išao na on-lane nastavu?
    Tada se nije pitalo da li ima net, uredjaj ili tv.
    Samo pitam: da li je ovo nova normalnost u jeku 3Svetskog rata? Zbog Švaba i co. ulazak u privatnu svojinu pod “maskom” popisivanja.
    Moj odgovor je kada prodje rat, onda popis. Sada NE!!
    A, tvoj odgovor je…
    I još jedno pitanje: ko mi garantuje da mi NEĆE ubaciti npr. neku bubicu medju veš, ili zalepiti na stolicu, nameštaj…
    A, dodatno pitanje: po čemu razlikujemo pravog popisivača od npr. nekog puštenog(odležanog) kriminalca, možda pedofila,silovatelja,lopova…

    Tvoj odgovor je… na sva pitanja tražim odgovor.
  • Hm

    25.09.2022 19:59
    Hm
    Da li nema više pandemije? Kad je ukinuta? Šta su rekli iz SZO?
  • dragan

    25.09.2022 19:42
    KO NORMALAN DA VERUJE
    Vi zaista mislite da će normalan čovek poverovati u vašu priču i poverljivost podataka koje uzimate od gradjana, odnosno da neće biti zloupotrebe podataka. Vi ste takvi lažovi, prevaranti i manipulatori da ćete podatke prvo iskoristiti za izbore. Nemojte zamajavati narod.
  • Iskreno

    25.09.2022 19:32
    Od mene i moje porodice popisivači se neće mnogo leba najesti.
  • Popisivači

    25.09.2022 19:24
    Popisivači i inače čime se bave? Dilovanjem i navijanjem, nasiljem, radom za mafiju?
    Nema šanse. Nikad manje poverenje u državu.
  • Kosta

    25.09.2022 18:07
    @Petar
    Moj stan , moja pravila . Obućom kojom gaze po uličnim fekalijama sigurno se u mom stanu neće šetati. A mogao bi da proširim listu zahtevam potvrdu da nisu osuđivani. U kuću se ne prima svako , pa oni nisu gestapo da bi bilo šta zahtevali.
  • samosvesni građanin

    25.09.2022 17:59
    oj srrbijo med šljivama
    Koga da pustim u svoje dvorište,ove lopove i bitange,ološ i bašibozuk ? naravno ne mislim na ljude koji će da obavljaju posao popisivanja nego na njihove nalogodavce.Naravno da sam izgubio poverenje u "vlast" kao i većina građana i NIŠTA IM VIŠE NE VERUJEM i proteći će mnogo vode Dunavom dok se ne vrati poverenje naroda kao što je bilo pre 30-40 godina.
  • Deda Mile

    25.09.2022 17:58
    Pošto su pitanja u elektronskom obliku to se moglo odraditi i preko E-uprave, a ne da idu u sred pandemije od vrata do vrata ko sektaši .
  • Dm

    25.09.2022 17:38
    Ne vidim potrebu da se podaci sa popisa zloupotrebe, pa sve bitnije podatke je lako kupiti (podaci penzinog fonda, mobilni operateri itd) kome je potreban podatak dali neko ima kanalizaciju ili septicku, radijator ili kaljevu.
  • Novosađanka

    25.09.2022 17:36
    Idealno za lopove
    Znaci, u tom periodu, bukvalno svako moze da vam udje u stan tvrdeci da je "popisna komisija" i opljacka ili ko zna sta jos gore uradi? Ne moze i ne sme niko da ulazi u nas prostor tek tako, cak ni drzava ni policija bez naloga. S kojim pravom bilo ko moze da zahteva da mi udje u stan i time me izlozi riziku da pustam ko zna koga? Prvo, niko, pa ni drzavni sluzbenici ne smeju da udju na privatni prostor gradjanina bez dozvole, ako im ne damo dozvolu, po zakonu, nema ulaska. Drugo, ovo je tako lepa ideja za sve lopove i silovatelje u drzavi da se predstave kao "popis" i udju gde im se prohte. Takodje, sta bi sad sa koronom? Najavljuju "10000 obolelih" u drugom clanku a ovamo njih nekoliko ce da ide po stanovima i kupi viruse i prenosi ih okolo? Da li je ovde neko normalan?
  • Banderaš

    25.09.2022 17:09
    Popis
    U svoju kuću primam svoje prijatelje i familiju,ali se i sa njima srećem u restoranu.
    Popisiveci rade svoj posao i imamo čist poslovni odnos,a kako za obavljanje njihovog posla nije neophodno da ulaze u kuću,oni to ispitivanje mogu obaviti ispred ulaza.
  • Da

    25.09.2022 16:59
    FSB je već platio za podatke.
  • Dedak

    25.09.2022 16:54
    Zaštita podataka
    ...malo, malo zvoni fiksni "dobar dan, jel to (ime i prezime)...kažem jeste, dama kaže svoje ime i da zove u saradnji sa penzionim fondom....nudi masažu, kompjutersku dijagnostiku svega i svakojakih bolesti, ćebad i jastuci, usisivači....već kako koja....onomad, na moje ime, Velikomučenik lično, zahvaljuje na prilici što mi oteo od penzije...puno primera koliko su nam podaci zaštićeni...kaže ovaj da se žalim ako su mi zloupotrebljeni podaci...Lažljiva žgadija...
  • Ns

    25.09.2022 16:52
    Služba državne bezbednosti i Partija.
  • Pa

    25.09.2022 16:44
    Realno
    Ko zna da li su podaci koje im dajete tačni? Ako i uđu u kuću, samo se dobro zezajte na njihov račun i za sve pare. Lažite, mažite, izmišljajte... Uostalom, ja ne želim da ikome dajem svoje lične informacije!
  • Do sada

    25.09.2022 16:36
    Telefon
    Poslednjih godina, prije svih izbora,presednickih ili na lokalnom nivou, zaduzeni SNS clanovi pozivali su ljude na mobilne telefone, da pitaju da li ce glasati za njihove kandidate. Odakle im ti brojevi mobilnih telefona?! Toliko o povjerljivosti podataka. Ovo je drzava bezakonja.
  • Petar

    25.09.2022 16:34
    @Kosta
    "Dokaz o primljenoj vakcin, pozitivan(???) test na koronu ne stariji od 1 dana, maska, rukavice i obavezne najlonske nazuvice preko obuće."... Gde ti prijatelju zivis, u sterilnom balonu? I ko si ti da trazis takve stvari od popisivaca? Ako neces da se popises ti reci jasno i glasno, popisivac to evidentira i ti vise nisi njegov problem! Ako se bojis korone, popisivaci su dobili maske i sredstvo za dezinfekciju i za slucaj da neko trazi od njih da nose maske oni ce i nositi. Ako ti to nije dovoljno imas opciju da se telefonski popises, ostavis broj telefona popisivacu i on to dalje koordinira sa call centrom. Elektronski ne moze zato sto gotovo niko nema elektronski sertifikat.... "rukavice i obavezne najlonske nazuvice preko obuće"... Jel tako ti kad ides u komsiluk, na posao ili u prodavnicu?
  • Nemanja

    25.09.2022 16:32
    @Bojane,
    Niko nije naprosto naredio da se narod popisuje na Balkanu vec da ste pratili na casu geografije u 8. razredu znali biste da se popis radi svakih 10 godina.
  • Detelinata

    25.09.2022 16:28
    Detelinara
    Velika vecina gradjana sa ovog naselja Bojkotovace ovaj popis! Niko nema poverenja u drzavu i onog ko je vodi! Kraj price! Nek dodje da nas kazne...izvolte!
  • zna se

    25.09.2022 16:28
    Popis radi socijalnih karti radi socijalnog kredita. Zato ih zanima imovina uključujući i pokretnu.
  • Ivan

    25.09.2022 16:10
    Na osnovu čega mi treba da imamo poverenje u tajnost podataka.U ovu vlast ??????
  • Kuzman

    25.09.2022 16:09
    Kome podaci ? Pa CIA voli sve da zna
  • Bojan

    25.09.2022 16:09
    ...
    Pristup će imati svako kome zatreba.
  • Rajko

    25.09.2022 16:05
    Ko građanima garantuje da će uneti podatci na elektronsk obrazac na laptopu biti tačni i da ih neče naknadno menjati . Drugo u slučaju kvara harda il hardvera ima da nas maltretitaju ponovo
  • Kosta

    25.09.2022 15:59
    Dokaz o primljenoj vakcin, pozitivan test na koronu ne stariji od 1 dana , maska , rukavice i obavezne najlonske nazuvice preko obuće.
  • Sušta istina :)

    25.09.2022 15:58
    "Nadležni poručuju da će se podaci koristiti samo za statističke svrhe i da građani nemaju razloga za bojazan od zloupotrebe podataka, prenosi RTS."
    Lažljiva televizija u službi lažljive vlasti.
  • Bojan

    25.09.2022 15:56
    trenutno se zavrsio popis u hrvatskoj .ko je to naredio da se popisuje stanovnistvo na balkanu ...i zasto tolika pitanja na popisu .imaju moj jmbg i ne vidim razlog sta ce im ostale informacije .nesto smrducka
  • Srbija

    25.09.2022 15:43
    Popis
    Stanovnistva ili imovine? Sramota sta rade
  • Au

    25.09.2022 15:29
    Oni nisu neka zaštita.
  • Mrcke

    25.09.2022 15:29
    A Britanska ambasada? Jel kažu zašto su se sastajali sa njima i što njih interesuje popis?
  • Krik

    25.09.2022 15:27
    Dokaz o primljene 3 doze vakcine, maska i rukavice i onda mozes u moj stan.
  • Pićuka

    25.09.2022 15:17
    SNS, Kod nas ne postoji pravna država i zakoni se ne poštuju. Kao što je predsednik nezakonito gledao video snimak sa naplatne rampe tako će i SNS da zloupotrebi popis u propagandne, populističke, svrhe. Poznajem ih u dušu.
  • Laloš

    25.09.2022 15:12
    Ko god plati dobro + BIA, policija a na kraju i zavod za statistiku.
  • Realista

    25.09.2022 15:12
    Vic:
    Srbija garantuje nešto nekom zakonom. Kraj vica.
  • Marija Ana

    25.09.2022 15:07
    Popis
    Podatke ce imati svi, to svi znaju
  • ne

    25.09.2022 14:47
    ne mere.
    #gradjanskaneposlusnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna