Autor: N1

Info
10.10.2022.
13:17
Dva dužnika koja su podigla kredite u istom iznosu, na jednak rok, po istoj kamatnoj stopi koja se po istoj "formuli" obračunava, neće nužno imati i isto uvećanje rate na ime porasta kamate.
  • Vesna Djuric

    10.10.2022 23:46
    Euribor
    Euribor, koliko je godina bio na nivouc"0" i ispod. Koja je banka smanjila ratu. Ma zelenaši su to
  • Ekonomija

    10.10.2022 21:40
    @Mile
    Vi ste tipičan neobrazovani građanin kojem je uvek neko drugi kriv za njegove sopstvene pogrešne postupke. Kada podignete kredit, kod plaćanja gde je rata ista svaki mesec plaćate kamatu na ostatak duga i potom ostatak do visine mesečne obaveze je iznos glavnice koju otplaćujete. Zato je kamata na početku najveća jer na početku dugujete sve, i smanjuje se vremenom jer kako vreme prolazi otplatom glavnice dugujete sve manje i ovo važi bez obzira na model otplate, uvek se plaća kamata na onoliko koliko dugujete. Ali jako sam zainteresovan za vaše "rešenje", evo da od vas na primer pozajmim novac tako što ću vam otplaćivati prvih 5 godina samo glavnicu, a ako prevremeno otplatim sve posle 5 godina vi dobijete ukupno 0 (nula) kamate. Smatram ovo veoma primamljivim kreditnim proizvodom, samo još da pronađemo budale koji će ga dati.
  • R49

    10.10.2022 17:35
    Početi od temelja
    Za početak treba objaviti pravi kurs dinara i prekinuti sa friziranjem.
  • Kamate

    10.10.2022 16:36
    Stari kredit
    Mogli bi da zaštite građane koji su kredite već podigli. Ko nije i neće, vidi šta se dešava. Ko je uzeo kredit nije pretnja po inflaciju, pare je utrošio na već neke stvari koje su mu bile bitne. Pretnja su novi krediti i pojava novih količina novca na tržištu a kamate i idu gore da spreče uzimanje novca od banaka po malim kamatama i njihovo plasiranje na tržište što nije realno u fazi trenutne inflacije.
  • NS

    10.10.2022 15:51
    Ako zbog nase politike oko rata ne dobijemo nove kredite puci ce nam dinar a onda ce stvarno poceti da boli.
  • Realno

    10.10.2022 15:29
    Realno
    @Mile strucnjak

    Najgore ce biti ako ti neko poveruje samo iz razloga sto je bio dovoljno lenj da se ne raspita. Od prve do poslednje rate, placa se i kamata i glavnica, samo se menja odnos, u pocetku je kamata veca i vremenom opada. Zlatno je pravilo da se deo kredita prevremeno otplati kako bi se smanjio uticaj kamate, ako mozete naravno.
  • Mile

    10.10.2022 15:20
    Katastrofalan plan otplate za
    Odličan sistem za banke, prvih 5 godina se vraćaju kamate, pa tek onda pocinje otplata pozajmljenog novca, kako bi sprečili da prevremenom otplatom ne zarade dovoljno para Resenje je jedino davanje dozvola i drugim organizacijama i fondovima da daju pozajmice po drugim kriterijuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna