Info
12.10.2022.
09:54 > 10:06
Pre dva dana planeta je obeležila još jedan dan mentalnog zdravlja.
  • Bela

    12.10.2022 16:27
    Pranayama
    Svakodnevno pravilno Disanje u velikom procentu anulira stres.
    Provereno i nije tesko !
  • Mentolnog zdravlja

    12.10.2022 13:51
    Mentalno zdravlje se uglavnom vidi da licima ljudi. Pogledajte malo oko sebe. Namrstene face, tripovi od ljudi, a ima i na zalost botoksiranih nakaza.
    Zapravo stanovnistvo grada se naglo promenilo. Sa tim ide i promena mentaliteta,koji je blago receno palanacki, osrednjeg kvaliteta u smislu da ne umeju da se jave i kazu dobar dan, za psima ne ciste, parkiraju na trotoaru, preglasni, neuravnotezeni... klasika.
    Ne treba ih kriviti, jer vec je priroda uradila svoje, a mentalno zdravlje se samo urusava, jer kako kazu, stavi normalnog u ludnicu pa ce i njemu biti bas festival.
  • mrva

    12.10.2022 11:45
    Prevencija je moguca ali odgovor ne nudi zapadnjačko društvo (kojem u širem smislu pripadamo) koje se umrsilo u sopstveni veliki čvor kada je u pitanju psiha i stanje duha. Svet baziran na ambicijama, favorizovanju, konceptu ispravno-pogresno, negovanje i ohrabrivanje ljudskog ega (kroz vaspitanje, sistem itd), neminovno je doveo do urušavanja ljudskog duha. Paralelno sa intenzivnim razvojem nauke i tehnike na Zapadu (par vekova u nazad), u nekim drugim delovima sveta istraživali su i pokušavali da proniknu ljudsku duhovnost (nema mnogo veze sa religijom), i došli do delotvornih praksi. Meditacije su neke od njih. Ali ne goji se prase pred Božić.

    Stres je posledica biohemijskog procesa u čoveku (kao i sva ostala osećanja) i kao takav, nešto što smo sami generisali, dok su spoljni uticaji samo neiskontrolisani posredni okidači. Već ta činjenica dokazuje da je stres nešto što nije neizbežno. Srećno
  • Светозар Милетић

    12.10.2022 11:00
    "Туђа слобода шири моју слободу до бесконачности"
  • Ina

    12.10.2022 10:44
    Super tekstte
    Tekst je divan,super,ali draga moja, mislim da je će ih maaloo njih razumeti,nažalost.Samo nastavi zbog nas koji razumemo tvoj tekst i tvoju emociju i isto mislimo.Braavoo nastavio tvoj duh i emocija nam značii... B

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna