Autor: Yanis Varoufakis/Peščanik

Info
21.10.2022.
21:28 > 19:20
Kapitalizam je osvojio svet komodifikujući gotovo sve što ima vrednost, ali ne i utvrđenu cenu, i u tom procesu duboko razdvojio vrednost stvari od njihove cene.
  • Leontije

    22.10.2022 17:27
    @ Realista (u pokušaju)
    A Sokrat, Platon, Aristotel, Homer, Hipokrat, Diogen i mnogi drugi su bili Marsovci? Nadam se da ste čuli za njih. Moderna nauka i filozofija imaju korene u Grčkoj. Reči, koje dolaze iz grčkog jeziku su u svim jezicima sveta. Da ne dužim, pre nego što pokušate da napišete nešto, prvo se obavestite o onom o čemu hoćete da komentarišete.
  • Kole

    22.10.2022 10:16
    Dobar
    Odlican tekst. Investicije koje bi jefino mogle ocistiti novac du zapravo bas te da taj hezvredni novac i toksicni novac bude dat bespkatno ne samo velikim korporacijama po niskim stopama bec da bude pristpacan i startup preduzecima jer ako se ne ulaze u nove proekte kod kojih se vrsi analiza rizika i pokaze se da se zapravo dobri nema ni daljeg razvoja. Najveci je problem monopol na trzistu primer google, amazon, ebay. Cak se dozvoljava da ovakve kompanije stavljaju monopol na protok informacija iako imaju kompletan monopol na prodaju, internet, filtriranje sta ce se prikazati sta ne. Preraspodelom toksicnog novca a verujem da to mnoga startup oreduzeca zasluzuju u kojoj bi moglo da se kaze ja sad mogu da budem konkurentan svojom idejom koja je bolja od tvoje, gde bi ideja koja zapravo najvise vredi imala svoju realnu cenu kao i realizacija. Mislim da veliku ulogu u celoj krizi i situaciji igra nekompetetnost kadrova koji nemaju siru skiku planiranja vec samo rade skolski i pod pritiskom velikih korporacija.
  • V

    22.10.2022 09:06
    Nista novo, zapad je dobio politicare i guvernera koji kao da su dosli iz Srbije zato se i pretvaraju u nas.

    Zaduzeni sa korupcijom do vrha drzave.
  • Realista

    22.10.2022 08:11
    @Leontije the Zbunj
    Varufakis nije narod, on je pojedinac.
  • Leontije

    22.10.2022 07:14
    Pametni uvek bili
    Još jedan izvanredan dokaz da su Grci mudar narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna