Autor: RTS

Info
28.10.2022.
09:48 > 13:57
Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović izjavio je za RTS da se to udruženje zalaže za ukidanje Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata.
  • Lajavi krelac

    29.10.2022 01:08
    NIS je zlo
    Da je iko od vas pazivilje pročitao ovaj prilog, ili da ste bolje upoznati sa načinom funkcionisanja slobodnog tržišta, nebi biko toliko negativnih komentara i jasnije bi videli šta je autor hteo da kaže. Pokušaću u kratkim crtama da objasnim neke ključne momente pa možda sami shvatite. Nema smilsa stavljati gotov zaključak ispred vas, ko bude želeo i mogao da razume, razumeće.

    1. Uredbom za poljoprivrednike se NIS stavlja u povlašćeni položaj. Od koga i pod kojim uslovima NIS nabavlja dizel?
    2. Zloupotrebom te uredbe se dodatno oštećuju ostali učesnici na tržištu, što dovodi do problema sa profitom i sa cenama.
    3. Maksimalna propisana cena nije obavezujuća ali se kartel nje pridržava kao minimalne. Glavninrazlog toga je što im nije profitabilno kad NIS ima privilegovan položaj i sa tim ne mogu da se izbore jer ne mogu količinom da nadoknade eventualno smanjenje marže.

    Sve ovo navedeno a najviše položaj NIS-a utiče na slobodno formiranje tržišnih cena i dovodi do problema kako u snabdevanju tako i poskupljenja kod svih ostalih učesnika. Zbog toga ne možemo imati jeftinije gorivo.

    Razlika koju mesečno platimo u ceni u odnosu na ono što bi plaćali da je tržište slobodno je kao jednogodišnja članarina u SNS sekti pa vi birajte koju priču ćete da žvaćete. Od ovog lika ili od velikog vođe.
  • cokanj

    28.10.2022 20:15
    Namet
    Zahvatanja su odvratno bezobrazna.
  • Vlada

    28.10.2022 14:46
    Drugim recima, hocemo i mi nas deo iz te nafte, tj da je i mi prodajemo i ugradjujemo se a ne samo NIS. p.s.Ako neko ima pravo na regresiranu naftu ( na osnovu obradive zemlje, stocnog fonda ili cega vec ) taj sa tom naftom moze da radi sta god zeli a da je u skladu sa zakonom ( tu ne mislim da moze da je preprodaje ) tako da svarno ne razumem sta tacno, doticna zaprska u svim jelima, misli pod "razne zloupotrebe"? Neka tacno navede i dokumentuje o cemu se radi ili neka cuti. I "drzava" i pumpadzije samo gledaju ko ce sto vise da se ugradi i da nas odere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna