Autor: N1

Info
04.11.2022.
22:36
Osim što najavljuje poskupljenje struje i gasa, nova ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović kaže da će razmotriti i šta će biti sa kopanjem litijuma.
  • Mislilac

    15.11.2022 17:35
    pitanje
    Zar nije priča u vezi litijuma završena???
  • dragana

    05.11.2022 17:48
    kupite joj baterju
    prosto da udovolji narodu. jer ga sluzi. nije ona u vili zbog sebe nego zbog naroda.da bi narod imao koristi.
  • 696

    05.11.2022 16:21
    Ništa novo
    Ministri samo glasno ponavljaju odluke koje je doneo zna se ko. A koliko njemu može da se veruje, poznato je.
  • Boki

    05.11.2022 15:16
    Hahaha,ona ce razmotriti.Ko je njen muz i po kom osnovu je ministarka?Ovo je zaludjivanje ionako sludenog naroda.
  • 543

    05.11.2022 10:46
    Najbolji su ovi sto pasu travu ili bi da svi pasu travu? A oni zagadjuju mentalnu sveru uzimajuci novac od konkurentskih firmi tom rio tintu. Napadaju one koji su "uzeli" novce od rio tinta a isto rade od konkurencije. Poloticki ekolozi kojima se prikljucuju nazi levica je najvece zlo koje se desilo u svetu. Bogatim zemljama koje su se obogatile na uglju,zlatu,rudarenjima,prljavoj industriji,kolonijalizmom,ubijanjem ljudi,zivotinja...je dozvoljeno da odredjuju sta je ispravno a sta ne.
  • Kosta

    05.11.2022 10:14
    Kosta
    Sta uradise od ovako bogate i prelepe Srbije AV i sekta...tragedija! Ejjjj mi nemamo ekonomiju sa tako bogatom zemljom! U Srbiji hrana bi MORALA biti naj jeftinija!!! Ovi samo rasprodaju...ali narod je kriv sto je dozvolio ovo rasulo! Ustaj narode da oteramo ovu SNS bagru i uzmemo,zivot u svije ruke! Kakav bree Litijum,Fabrike kablovs i ostale robovlasnicke gluposti!!! Samo od proizvodnje,zita,ulja,hrane,voca,imali bi vecu zarada! Staviti ljude koji zele i umeju da vode,ekonomiju i izadjemo iz ovog,SNS blata!!! Mrssss breee i zaista sramota i grehota da o ovome,pricamo!!!
  • Bačka Republika

    05.11.2022 09:46
    NE!
    Kao prvo ni Nemačka ni Češka neće da kopaju Litijum u svojim zemljama jer NEPOSTOJI ekološki prihvatljiv način eksploatacije! A imaju daleko više nego Srbija, mada i sva tri Evropska resursa su ništa u poređenju sa Bolivijom od koga svi kupuju litijum. Iz tih razloga zapadni naučnici ubrzano rade da zamene litijumske baterije i za sada natrium obećava. Iskopavanje litijuma bezpovratno ubija zemljište, truje obližnje izvore vode koji je mnogo bitniji resurs za budućnost i naravno rasteruje ljude sa svojih vekovnih imanja. Celokupna dolina kao i okolina su naj lepši delovi Srbije i nemojte se zavaravati, niti je to velika količina da Nemačka krene umesto Bolivije da kupuje od nas, a ini koji bi dopunjavali zalihe neće na kraju kupovati od nas već od Rio Tinta, Britansko Australijske firme, niti će novac od Litijuma ići bilo gde osim u džepove SNS sekte! Previše ih je pa je potrebno namiriti svakog kriminalca da nebi bilo međusobnih trvenja. Nesmemo dopustiti ovo nikako! Ovo nije pitanje politike već opstanka same zemlje! Takođe znali smo da nas ovo čeka nakon izbora i da su pauzirali a ne odustali, neko je već primio pare a to nije budžet.
  • Može

    05.11.2022 09:45
    pod uslovom da svi lično zaradjuju za život kao fizička radna snaga u rudniku litijuma.
  • Ivan

    05.11.2022 08:39
    .
    Zapamtite takođe i ime Darko Glišić, ako neko pravi spisak izdajnika
  • cincibor

    05.11.2022 08:35
    "kopanje" litiuma
    ..."ceo svet" je, gosp. Glisicu, uglavnom Chile i Australia... Malo ste se preracunali...
    Ja zivim u zemlji gde se "kopaju hiljade tona"?! litiuma: u toj zemlji se, postovani D. Glisicu tek vode RASPRAVE da li je rentabilno za 1 kilogram litiuma "ispumpati" 5000 litara vode... (procitajte; https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/grenzen-der-gewinnung-von-lithium-aus-geothermie-a4015610.html - nadam se da znate jezik "zemlje u kojoj jos nikome nije opala kosa..")
    Pre no sto se "gadjate" kvazi informacijama, informisite se prvo VI!Inace sirite dezinformacije (da ne kazem, neistine).
  • Ranko

    05.11.2022 08:32
    Ranko
    Mislim da smo sa Rio Tintom i litijumom zavrsili?! Vratite novac koji su dali i kraj!!! A poskupljenja...e to sa ovim primanjima....malo vise ce ici bez posledica!!!
  • Dejan

    05.11.2022 08:24
    Srb
    Zanimljivo je to da se srbi stalno bore protiv nekog nevidljivog, korora i ivaj rio tinto ! Ostalo to valjda jos od komunjara ( unutrasnji neprijatelj) pa daj da nastavimo tradiciju, lud narod ! Eco activisti i onaj Pogačar, zar vam sve to ne izgleda sumnjivo i naivno !!
  • mile

    05.11.2022 08:03
    Sa ovima nece biti mesta ni u Hondurasu ,moracemo naci jos koju destinaciju.Jer sve sjebase i pokradose.
  • Milan. K

    05.11.2022 07:59
    Milan. K
    Ovim samo hoce da ubrzaju,proteste koji se uveliko spremaju po celoj,Srbiji kako bi okrivili,strane spijune i ostale,lazi koje se plasiraju u zadnjih mesec dana! Narod je u ocajnom,stanju zbog svega u sata nas je ova SNS bagra,uvela,najveca inflacija,naj niza primanja,rasprodata i raspala,drzava,kriminal je najveci ikada,natalitet pokazuje da ubrzano,nestajemo...sve se skupilo i mora da pukne,vise jer mnogi i oni koji su poverovali AV vide i osecaju da su prevareni,gotovo je vise!!!
  • Комша

    05.11.2022 07:40
    Ако као народ дозволимо копање литијума, тиме смо сами себи ископали гроб јер од Србије неће ништа остати. Ови шакали на власти су уништили све чега су се дотакли, а сад су почели и земљу, воду у ваздух да нам продају странцима који ће да покупе кајмак, а нама ће да оставе јаловишта за нашу децу!
  • r

    05.11.2022 07:15
    r
    Neka Podrinje bude Eldorado hrane, običan svet će imati više štete nego koristi.Pravite pustinju od jedne lepote prirode, Srbija je mala površinski za takve poduhvate!!!Rasterujete ljude da svojih ognjišta i onako sve nas je manje ,a to nema cenu .
  • DžiajDžo

    05.11.2022 07:00
    neko ministrima još veruje?
    Šta rade kad zinu?
  • Srbin

    05.11.2022 06:14
    Sektasi (SNS lopovi) divan Vam je ovaj placeni tekst, a nista manje nismo ocekivali od nove G.Ministarke, samo sacekajte malo, uskoro ce motika da radi..ali po vasim ledjima, a mozda i jos po negde. Svi cete u zatvor uskoro bando lopovska, Zuti su prodali dupe i obraz, ali vi ste sampinjoni..vi bi ste i pretke i pokolenja da prodate, stoko repata. Ali niste racunali na posten svet, ljude sa karakterom, srcem, mud..ma, uskoro ce te platiti za Izdaju Naroda i Drzave Srbije.
  • Rade

    04.11.2022 23:38
    Davno je to već odlučeno, kao što je i kosovo prodato!
  • R

    04.11.2022 23:34
    R
    Nije narod kretenski što ne dozvoljava kopanje litijuma, već oni koji daju koncesije za 3%, dok ostali svet traži najmanje 30%. Kreteni su oni koji kriju kakve sve uticaje na životnu sredinu i zdravlje ljudi imaju razne slične investicije. Što se tiče eksploatacije litijuma treba znati uticaj na podzemne vode, jer je to područje bogato podzemnim vodama, praktično izvorište tog kraja i šire. Da bi smo dobili jedan resurs možda će se uništiti drugi od koga zavisi život.
    Kreteni su oni koji poklanjaju državne resurse, zemlju, rudno bogatstvo, vodu i ljude. Tačno sam rekao i ljude jer naši građani rade za tepsiju ribe, dok se milijarde iznose iz zemlje. Uskoro Srbija neće imati više šta da poklanja i postaćemo puka najamna radna snaga, a posle toga nam ostaje samo još da budemo robovi u sopstvenoj državi. Nisam rekao zemlji, jer zemlju nećemo imati. Šta se radi? Zadužujemo se kako bi platili strancu da nam otvori radno mesto, a on samo iznosi sav profit iz države. Šta ostaje u zemlji, samo plata koju ne plaća stranac nego država. Zašto se ne daju takve subvencije poljoprivrednicima, radnicima?
  • Нс бој

    04.11.2022 22:54
    Тотални сам противник Вучића,снс и остале багре,али литијум треба копати.Копати по еколошким нормама Немачке и дићи рудну ренту на ниво Немачке.Тако ће Србија имати нешто од тога као и од осталих рудних богатства које ваде странци,као што су злато и вода нпр.20 % порез,30% рудна рента и 20-30 % власништва заједничке фирме за вађење.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna