Info
11.11.2022.
10:00 > 13:36
"U sprezi političkog i ekonomskog uticaja proizvode se planovi koji ne zadovoljavaju potrebe javnosti i ne utvrđuju javni interes", kaže u razgovoru za 021.rs urbanista Dragomir Ristanović.
  • mm

    11.11.2022 20:22
    za Socu
    Zvanicno od strane udruzenja za zastitu i proucavanje ptica , kao legitimni drzavni organ, sacinjena je lista od zvanicno 135 registrovanih, na toj lokciji. Pitanje bolje postavite drzavnim organima, jer je to njihova kako duznost, tako i obaveza, da predoce javnost, ali im to nije u interesu. Na Sodrosu licno zabelezio: velika siva caplja, velika bela caplja, mala bela caplja, mala nocna caplja (GAK) strogo zasticena vrsta u Srbiji, zuta caplja (strogo zasticena u Srbiji), bela roda, orao belorepan, kreja (sojka), veliki detlic, zuna (crni detlic), velika senica, dugorepa senica, patka gluvara (divlja patka), belobrka cigra, recni galeb, kormoran (vranac), labudovi, crna liska (barska koka) cvorak, bela pliska, vodomar - sve zasticene vreste, koje se nalaze na crvenoj listi ugrozenih, strogo zasticenih i zasticenih vrsta ovo je samo deo od 135 registrovanih od strane udruzenja za zastitu ptica.
    Nego da da Vi nama objasnite gospodine khm, khm, kako to Galens gradi usred nacionalnog Parka Fruska Gora - pa su jos tuzili jednu od aktivistkinja, da bi se na sudu utvrdilo da su PUT zagradili zicom (ogradom) a parcela kojom put prolazi, pripada nacionalnom parku, i da zivotinje nisu imale prolaz do pojila ... khm, khm.
  • Pićuka

    11.11.2022 16:01
    Ako vam je dobro onda ništa.
  • GURU NS

    11.11.2022 15:35
    Urbanizam je umro
    Novi Sad je upropašćen od strane SNS-a i njihovih firmi. Ekstra profit i provizija su jedino bitno. Primera je bezbroj...
  • rade

    11.11.2022 11:56
    da ne pominjemo
    koliko para dobe na ruke za gledanja kroz prste pri izdavanju protivzakonitih dozvola za gradnju.
    Isto i komunalci i policija i sve inspekcije zmure.
  • Dejan

    11.11.2022 11:50
    Master urbanizma nije procitao dodatne tacke Zakona o planiranju i izgradnji koji se odnoese na dokumenta čija je izrada počela pre donošenja Zakona i kad se ne odvija Rani javni uvid. ali to je dodatni deo Zakona koji nije pročitao ni on ni njegovi pravnici. Za ovaj GUP je rađen Koncept koji je po tadasnjem Zakonu prosao proceduru kontrole Komisije.
  • Khm, khm

    11.11.2022 11:21
    Par pitanja
    Dok očekujere da vam dostave sve papire, možda ne bi bilo zgoreg da nam navedete po kom aktu je to područje “prepoznato kao stanište posebno zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta” i koje su. Vi to nama servirate već mesecima u javnosti a ne dokumentujete i nešto ne vidim ni da vas mediji pitaju. Nas, obične gradjane, zanimaju papiri za obe tvrdnje. A posebno nas zanima kako ste mislili da vašim dosadašnjim aktivnostima niste pogazili vrednosti za koje se zalažete: višemesečno kampovanje (gazite valjda time tamo nešto; gde idete u WC…); bacanje petardi i dimnih zavesa; vikanje itd.
  • www

    11.11.2022 10:17
    Gle iznenađenja! Pa, to je tako još od 1980-te! Mi koji dugo pamtimo mogli bismo čak i imena da navedemo onih čiji su se "planovi" uvek morali prihvatiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna