Autor: 021.rs

Info
30.11.2022.
20:21
U centrima za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne obučenosti vojnika septembarske generacije, saopštilo je danas ministarstvo odbrane.
  • PATTON

    01.12.2022 09:14
    Možete da mi ne verujete koliko god vam volja, ali tvrdim da u vojsci možete da budete glup i kukavica do neshvatljivih granica, da takvi dogurate do penzije u širokom rasponu činova (od vodnika do generala) i da vas zbog toga nikada ne zaboli glava!
    U vojsci nema nikakve provere količine gluposti, odnosno obratno, niti se iko obzire na vaš kukavičluk. To se jednostavno ne meri i nikakvog uticaja nema na karijeru. Gadno je (to se loše ocenjuje) ako ne trčite shodno normama (valjda to treba za bežanje!), ako niste u stanju napraviti određen broj sklekova, upora i čučnjeva (vrag bi ga znao zašto je to presudno?) ili ako vaš pretpostavljeni oceni da vaš odnos prema njemu i ostalim pretpostavljenim nije “ističe se”, odnosno “odličan”.
    I ne daj bože da ispoljite neku veliku ideju, da nešto krupno predložite. Nešto što je stvarno životno neophodno i bez čega je vojska u najmanju ruku uskraćena.
    Ako ne pređu ćutke preko toga (jednostavno ne konstatuju predlog), može vam se desiti kada se svim silama zalažete za sprovođenje ideje, da zbog “opstrukcije”, “vređanja”, “nanošenja štete ugledu” i “podrivanja moralnog lika pripadnika Vojske Jugoslavije” tako dobijete po glavi i guzici, da vam nikada neće pasti na pamet ni da razmišljate, a kamo li nešto predlažete!
    Pa ovaj narod je divan!
    Nemojte mi samo reći da slanje vojnika po burek nije maltretiranje. Da čišćenje čizama i da čišćenja pištolja vodniku (ili kapetanu - svejedno, posle svadbe) nije maltretiranje!
  • Dragan

    30.11.2022 23:56
    Oh
    Otkad se sem kod nacista to javno objavljuje to je u proncipu vojna tajna a kod nacista za propagandu i ozmaka za kukavičluk.
  • jna

    30.11.2022 22:31
    vojnicka cizma
    proveravaju da li sami mogu da se obuku?
    ili da li su lepo obuceni?
    mozda proveravaju da li svi imaju zimsku odecu?
  • Joca

    30.11.2022 20:44
    Tako i treba. Kome se taj poziv sviđa, nek' ide.

  • Marinko

    30.11.2022 20:43
    Bio sam u vojsci. Nikad niko nije dobio ocenu manju od 4.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna