Autor: FoNet, Danas

Info
06.12.2022.
09:46 > 12:47
Nedopustivo je da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12 časova da rade privatno i ne možete da ih kaznite.
  • Milica

    10.12.2022 01:20
    Dela govore, ne reči
    Bolje jedan korak napred nego dva koraka nazad. Godinama su ljudi izdvajali za zdravstvo a došlo je vreme kada kao lekar u drž ustanovi moram da idem na pregled u privatnu zdr ustanovu. Ni jedan zdravstveni model se ne može preslikati sa jedne zemlje na drugu. Kao lekar uverila sam se na primeru pacijenata i ličnom primeru da direktori i vd direktori, treba da polože račune pacijentima, kao i zdravstveni radnici u istim ustanovama koji " tezgare" ili lični položaj u drž ustanovi koriste ne za bolju organizaciju službe već za ličnu korist uključujući mladje kolege za koje se ministarka bori. U medicini ne postoji termin "mladji" , " stariji " već da li radi svoj posao ili ne. Uči se doživotno..ne samo medicina.
  • Hm

    06.12.2022 21:29
    Zbog takvih kao Vi nastavnog osoblja na MF koji legitimno u radno vreme imate ispite, kolokvijume,vežbe sa studentima, "obaveze na fakultetu", odlazite sa posla kad god, birate šta ćete da radite. Neki smo dali otkaz u KC posle 20 godina jer nam je dosta, usput riba smrdi od glave uvek ne od repa koleginice.Jeftino kupujete poene kod naroda preko leđa kolega.Lepo im recite istinu, da nemaaaa osoblja ne zadovoljavamo ni polovinu propisanih uslova po kadrovima.Imate u smeni po 1 sestru na 8 pacijenata u Intenzivi, kontam da je u Zairu bolje (ustvari znam da je bolje).Sramota me je takvih kao vi.....
  • Dusko

    06.12.2022 18:17
    Sve pod konac
    Pa rece predsednik da nam je sve sredjeno lo ,apoteka, a izgleda nista ne funkcionise :ni zdtavstvo ni skolstvo ni sudstvo a penzije su svedene na nivo socijalnog . Ovde egzistiraju samo prostitutke,pevaci ,po neki sportisti a ostali su osudjeni na propast .
  • pajo patak

    06.12.2022 17:26
    pročitajte komentare
    nižčih duhom i shvatićete da je uvek neko drugi kriv, a ne genijalna ministarka.
  • Ana

    06.12.2022 16:06
    Plata
    Hirurzi koji godinama rade,uče,operišu, imaju platu kao malo bolji keramičar privatnik tako da nije ni čudo što rade privatno i što su nezadovoljni. Medicinska sestra u tercijarnoj ustanovi ima platu manju od prodavca u pekari a skoro istu kao njena koleginica u domu zdravlja koja smenu nije videla i kojoj je teško da se javi na telefon. Bosna ima porodičnog lekara a mi tek pričamo na tu temu. Sistem nam je star i zaostao.
  • Koviljka

    06.12.2022 15:19
    Doktorka Grujičić - Ne dopusti
    E draga dr. Grujičić kao što i sami znate, vrlooo je, dopustio! I to već punih 30-et godina! To već i Beogradski vrpci na granama znaju! A i u svim ostalim gradovima Srbije! Samo da znate da to već slušamoooo.... i čista utopija!
  • NV

    06.12.2022 14:31
    Ne samo da napustaju poso u 12h pa idu privatno da rade,nego pacijente koji dodju kod njih u drzavnu ustanovu upucuju sami sebi u privatnu gde rade I pljackaju pacijente!!!
  • NN

    06.12.2022 13:43
    Ministarka, sve što ste rekli sve je tačno, i to vi znate iz iskustva. Da se brinete o pacijentima danas bi bila na kliniku nebi išla od televizije do televizije i pričala ono što nažalost svi vidimo i znamo. E sad sve znate, e ajde da vidimo šta će te preduzeti.
  • Mile

    06.12.2022 13:24
    Jel taj ginekolog iz srem mitrovice. Ili takvih ima uhuhu
  • Schwargla

    06.12.2022 13:04
    Prvo- jeftini politički poeni jer od toga nema ništa. U Srbiji se neće nikad ništa promeniti zato što smo zatucana nacija.
    Ne podržavam lenštine i neradnike ALI plate lekara su sramotno male i otud kolege i rade na više mesta. U državnom sektoru kako u bolnicama, tako i svim drugim profesijama imate ljude koje rade i koje ne rade i to je problem mentalitet, uslova rada, opšteg stanja u društvu itd.
    Razumem, da se greške lekarima najteže praštaju ali budite realni. Ne vidim da se baš tako p..a po advokatima, bankarima, inženjerima itd.
  • Goca

    06.12.2022 12:59
    Bravo
    Bravo za ministarku!
    Sad imate priliku da ispravite mnogo toga pa samo napred
  • Sale NS

    06.12.2022 12:54
    A šta ćemo sa ...
    ... posebnom grupom "nekih" lekara do kojih se mesecima ne može doći u državnoj ambulanti ali se nakon posete privatnoj ordinaciji (gde taj neki radi) momentalno otvaraju i vrata državne bolnice za preglede na aparatima koje u privatnoj nemaju!? BAGRA!!!
  • pajo patak

    06.12.2022 12:47
    ala se ministarka
    razmahala u prvoj nedelji ministrovanja, gore nego voolin na poligonu u prvoj nedelji obuke svog ministrovanja.
  • Sima

    06.12.2022 12:40
    pas laje vetar nosi
    Zasto to Danica nama govori? Ko im je dopustio takav javasluk ili ko trazi da rade preko mere a nece da ih plati, pa lekari usimaju sami ono sto im pripada (slobodne ste).
  • Vanja

    06.12.2022 12:29
    Nedopustivo je i da jedini dežurni lekar na onkologiji u Kamenici nije prisutan nego negde privatno operiše. Ima mnogo toga nedopustivog.
  • Dejan021

    06.12.2022 12:10
    Sta ih briga
    Pa neka to rade. Svi u ovoj zemlji ko moze koristi da pljacka sopstvene gradjane pa nek to rade i oni. Ionako su vecina kvazi lekari. Sa zdr.knjizicom svakako ne mozes nista. Mozda moze da se validira u busu umesto bus plus kartice
  • Bbb

    06.12.2022 12:06
    Www
    Danice pa i ti radis vise poslova!? Jesi li samo ti sposobna?
  • ANDRA

    06.12.2022 11:57
    koji
    Koji lekari... ne neki već koji. Zamislite kad čovek kaže NEKI ministri su nesposobni.... NEKI ministri su korumpirani.... NEKI ministri su izopačeni... Verovatno je napadnuta cela vlada ... jer NEKI može biti bilo ko. Ti lekari imaju ime i prezime ili je ono poznati ministarstvu ili možda dobro poznati ministarstvu pa na svoje neću...ko vama gospođo veruje. Da ste i dalje časni i pošteni.... u vlasti....
  • ZOZONE

    06.12.2022 11:54
    @V
    Skoluju dovoljno, ali im ne daju posao. Sistem se namerno unistava i gradjane namerno muce. IMA doktora i arhitekata i masinaca i cega hoces, ali im ne daju da zive. ssns je zlocinacki kartel.
  • @Neko

    06.12.2022 11:37
    Sto bi im neko povecavao platu, bolje da povecaju nama ostalima jer se vecina leci privatno i za to placa. Ne znam u kakvoj komunistickoj fantaziji zivis, ali plata se ne dobija vec zasluzuje.
  • Modesty

    06.12.2022 11:33
    Uslov za penziju
    Ministarka je rođena 1959. godine, moja vršnjakinja. Ja sam ispunila uslove za penziju i 31. decembra sam penzioner.
    Nije mi jasno šta ona još uvek traži, neka se skloni i ustupi mesto mladim lekarima, kao što je najavila čistku, neka to pokaže svojim primerom.
  • Dušan

    06.12.2022 11:25
    Tako se ginekolog pravio pametan pa nije hteo mojoj majci da dozvoli da ide na operaciju dizanja materice ali pazi može kod njega privatno. Pregledao sve žene 3 min i istera ih napolje. E onda sam ušao i objasnio mu nešto. Pa je svaku ženu pregledao kako treba. Nekad stvarno su bezobrazno i drski i ne bude čudi kad ih neko prebije
  • Nakaradno

    06.12.2022 11:19
    Nema za plate a ima za vile?
    Ako ministri mogu da imaju u zbiru 200.000-300.000, da kojekakvi funkcioneri dodeljuju sebi pomoc za prevazilazenje energetske krize, ako mogu da se placaju nenormalno skupe i velike vile na Dedinju za politicare i funkcionere onda moraju da se podignu plate medicinskim radnicima i prosvetarima koji drze zivot coveka u svojim rukama. U suprotnom, sve ce ostati nakaradno i rasce generacije nasilnika koji ne postuju nikoga i nista jer vide da se novcanik puni samo muljanjem i politikom bez pravog cenjenog predanog rada. Svako drugo dete sada vec zna da je put do solidnih primanja politika, estrada i kriminal. To im se prikazuje, tome ih uce cinjenice koje gledaju svakodnevno.
  • ex chapman

    06.12.2022 11:18
    nedopustivo?
    nedopustivo ali ipak dopustivo
    vec decenijama se zdravstveni sistem NAMERNO urusava, kako bi privatnici imali posla. ko bi normalan isao privatno i placao bezobrazno visoke "honorare", kad bi postojao drzavni zdravstveni sistem, koji inace svi placate svakog meseca preko obaveznog zdravstvenog osiguranja? decenijama su lekari odlazili da rade privatno, a na svom drzavnom poslu gde su primali platu, spavali. kad se probudi, pokupi materijal koji mu treba za privatnu kliniku pa na posao. od vate i gaze, pa do najkomplikovanijih i najskupljih uredjaja. cak se ne potrude ni da skinu nalepnicu gde pise "Decjoj bonici donirala EU" isl.
    trebalo je jos kod prvih slucajeva 90ih dohvatiti motku pa udri. i to prvenstveno zbog onih dobrih doktora koji su posteno radili svoj posao i jos uvek ga rade i koji su spasli tolike ljude - bez privatne prakse i bez mita. dakle zbog njih bi trebalo sve ove "strucnjake" sto bi reko AV - surovo kazniti. fiat iustitia pereat mundus
    nema dupunski rad: javno-privatno partnerstvo je samo eufemizam za potkradanje javnog sektora u korist privatnog. mozes ti da radis u 3 drzavne bolnice, ako mozes. a mozes i u 100 privatnih. ali da se kombinuje drzavno i privatno - to je recept za katastrofu
    nema dovoljno lekara? nista lakse - drzavni zdravstveni fond da potpise ugovore sa privatnim klinikama (kao sto rade privatni zdravstveni fondovi) i nek im oni placaju. pare su ionako uzeli.
    da rezimiram rezime rezimea - problem je u ljudima ;)
  • x

    06.12.2022 11:18
    Gospodja prvo neka poveća plate lekarima bar x 2 pa tek onda neka nešto zameri. lekari specijalisti imaju plate kao bolji kuvari u restoranima. sramotno
  • /

    06.12.2022 11:16
    /
    ima lekara ali im dinastije po institutima ne dopustaju da se zaposle.
    srbiju treba sravniti pa ponovo sve iz pocetka.
    sve delatnosti su u njoj za.rane
  • Dusan

    06.12.2022 11:09
    Pa ovako
    Same vlasti su napravile ovako odvratnu situaciju u skolstvu i zdravstvu,vojci, policiji,kulturi,ekonomiji,privreti uopste, da je toliko degutantno potezati ovu temu . Kao primer navodim slucaj jedne zdravstvene ustanove u kojoj je direktor postavljen po politickoj osnovi i rasteruje sve ne SNS lekare i terorise gradjan. Da li vam je ovo poznato? Strucnost je bacena u zapecak , SNS terorizam po firmama je uzeo toliko maha da nije bitno ko koliko zna nego ko je ciji. Sram vas bilo da nase lekare i medicindsko osoblje uzimate u usta!
    Nisam lekar niti imam bilo kakve veze sa zdravstvenim sistemom , ali ovo izivljavanje nad narodom mora da prestane.
    Kada se razbolite doktor,kada se operisete doktor,kada ucite doktor,kada vas paze i neguju medicinsko osoblje....itd. Ima i kukolja medju njima ali se to resava jako brzo. Nema sistema-Nema pojedinca-Nema drzave
  • Humano

    06.12.2022 11:08
    Društvo
    ..i kada ce narod da ide u zdravstvene ustanove na preglede uz samo jedan dokument..licnu kartu bez obzira da li je zaposlen ili nezaposlen..
  • Vlada

    06.12.2022 11:02
    Nedopustivo je da se medicinski radnik bez trunke predznanja ugura u radnu grupu za legalizaciju medicinske upotrebe kanabisa i unazadi rad na to polju za čitavu deceniju.
  • Domaci

    06.12.2022 10:58
    Rasteruje da zaprimi ove sto su dosli sa strane za njih ce biti i subvencije - zato je onaj zakon i bio guran
    I ne nece nase mlade i one koji volontiraju zaposljavati na oslobodjena mesta
    Pa gde ce Open Balkan ekipa da radi taman su im obecali
    Ccc
  • Aleksandar

    06.12.2022 10:52
    cena rada lekara
    Pola sata kod privatnog lekara u Srbiji kosta 50 eur. Kada to pomnozite sa 2 ( jedan sat) puta 40 ( sati nedeljno) i onda 50 ( nedelja u godini koliko se radi u kanadi sa dve nedelje odmora ) dobicete 200 000 eur sto je oko 300 000 kanadskih dolara koliko je prosecna BRUTO plata kanadskih lekara koji rade u drzavnom sistemu pa gradjani ne placaju a privatno zdravstvo ne postoji. Gradajani srbije placaju kod privtanika a kanadjanima je besplatno. O ljubaznosti lekara: Na koznom odeljenju uzicke bolnice meni je lekarka rekla da skratim jer nisam kod privatnika. Rade inace od 10-13h a pre i posle toga Bog zna sta rade.
  • Jelka

    06.12.2022 10:51
    Ministarka je na tri platna spiska
    Sprema teren za Open Balkan doktore
    Agencija jedna fina expresno nostrifikike ruske i ukrajinske diplome -> eto njih u domovima zdravlja i bolnicama uskoro
    Turci intenzivno kupuju bolnice i ordinacije po Srbije
    Neka malo o tome prica
  • Musaši

    06.12.2022 10:51
    Nedopustivo je pre svega što su lekari prinuđeni da rade u privatnoj praksi da bi izdržavali porodicu, nedopustivo je i što je država zakonom legalizovala korupciju u zdravstvu.
    Nakon ovoga možemo da razgovaramo o ranijem odlasku sa radnog mesta, za koje zakon o radu predviđa rešenja.
  • Dr Feel-Ud

    06.12.2022 10:45
    Imam predlog

    A da vi te što izlaze u 12 kaznite a nas ostale da ostavite na miru
  • Aristotel

    06.12.2022 10:41
    Ambicija i prosperitet
    Idemo lagana jednacina za uzrast do 10 godina.
    PLATA u Srbiji
    Botovanje Lekar, medicinska sestra
    (delatnost snova) x 8h x 20 radnih dana> (drugi "Bog") x 8-16h x 20-24 radna dana + Hipokratova zakletva

    Gde sebe vidite deco !!!!
  • Miki

    06.12.2022 10:29
    samo ce profesionalni i ne politicki menadzment bolnica i domova zdravlja moci da kontrolise rad. Jako je veliki broj lekara presao u privatnu praksu, a i tamo su pocele guzve jer se svi lecimo privatno. Bolje da smisle neki nacin da drzavno osiguranje barem delimicno pokriva i privatno lecenje jer je to, ocito, buducnost
  • Vlad@

    06.12.2022 10:21
    NEDOPUSTIVO
    je i da si i ti ministarka….
    Ne zna se ko je gori… ti ili dr death
  • Ichthyosaur

    06.12.2022 10:19
    Nedopustivo je mnogo toga u ovoj "drzavi".
  • zx

    06.12.2022 10:18
    ostro
    Daj coveku vlast, i videces kakav je partijski patriota

    Odlaze sestre i doktori
    Ko ce leciti? Lekar iz Obale slonovace ili pakistana?
    Veoma vazno pitanje
  • jerry

    06.12.2022 10:09
    Molim ministarku da pročita intervju sa Tomislavom Mihajlovićem direktorom bolnice u Klivlendu.U intervju ima dobrih ideja śto se tiče organizacije medicinskih ustanova.
  • Stevan

    06.12.2022 10:07
    Javasluk
    Potpuno je u pravu ministarka. Zalosno je sto je mnogo takvih lekara koji to rade. U drzavnoj dodju da se odmore, ide plata, penziono, zdravstveno a u privatno rade, tada nisu umorni? Kriminal! Podrska ministarki da se izbori sa ovakvim lekarima!!!
  • Hm

    06.12.2022 10:05
    Kaže žena koja je radila u privatnoj praksi dok nije dobila ministarsko mesto.
  • jerry

    06.12.2022 10:04
    Poďrška ovoj stručnoj i veoma vrednoj ženi.Nadam se da će uvesti reda u ovaj opšti nered u zdravstvu.Na čelo bolnica dovesti profesionalne menađžere.
  • V

    06.12.2022 10:03
    Da skolujete dovoljno lekara ne bi ovoga bilo!

  • mojeime

    06.12.2022 09:59
    empirija
    Komunistima mora da se objasni da ne mozes da platis lekara toliko zalosno i da mu zabranis da radi privatno.

    Ako krenu da prave haos desice im se da i ovo malo strucnog kadra sto imamo oticice iz zemlje. Ogranicavanje bilo cega od strane drzave uvek po pravilo se prebije preko ledja gradjana.
  • Neko

    06.12.2022 09:59
    Tresla se gora, rodio se mis!
    Lekara nema, trebaju i nikakve sankcije tu nece pomoci.
    Ako hoce da unapredi zdravstvo, onda lekarima opste praxe 250 hiljada platu a specijalistima 350 hiljada + dezurstva. Tada postaviti ciljeve ispred svakog rukovodioca i ako ne ispuni smena. I tako u krug, dok se ne isfitriraju najbolji za 10 godina!
    Drugacije ne moze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna