Autor: Novosti

Info
08.12.2022.
09:55 > 09:57
Jedno od rešenja za uvid u to koji lekar odlazi sa posla pre završetka smene, kako bi radio privatno, bilo bi postavljanje nadzornih kamera na sve ulaze i izlaze iz zdravstvenih ustanova.
  • Dr

    12.01.2023 20:38
    U ustanovi u kojoj radim v.d. direktorka, ranije poznata organima gonjenja (za vreme v.d. mandata u drugoj ustanovi), na pisao stize posle deset. Takav msnir imaju lekari koji su joj prijatelji i rade “prljave poslove” za doticnu. Ostali “prate primer odgovorne osobe ustanove”, ali ipak “porane” i stignu do 9.
    Srpsko zdravstvo je na “dnu”…
  • Ana

    12.12.2022 08:49
    Kamera
    Predlog je odličan.Kamere na mestima gde je to potrebno.Postoje I kartice sa kojima se prijavite I objavite pri dolasku I odlasku sa posla.Kao na zapadu.Kamete mogu I u ordinacija sto se tiče mene,ali znam starije kolege koji skoro nista ne rade,ili bas nista u unutrasnjosti, samo ko to odobrava?Zauzima prostoriju,ne radi nista???Sve treba pratiti I proveriti.Bahato osoblje napolje, kako to rade Turci.
  • Krmendin

    09.12.2022 20:13
    Nemojte nas zezati. Gde je snimak kamere sa naplatne rampe? Nego tročlana čeka da obiđe ordinacije i lako ćete saznati ono što nesrećni građani već znaju.
  • sestra

    09.12.2022 19:40
    licino mesto
    Pa, njeni SNS direktori najvise izlaze, kako misli protiv svojih?
  • Kristina

    09.12.2022 12:42
    Ambulanta Sremska Kamenica
    Želim da pružim punu podršku osoblju ambulante u Sremskoj Kamenici, počevši od lekara, sestara do pomoćnog osoblja. Moja porodica, tri generacije se leči u toj ambulanti već 22 godine i ne pada nam na pamet da odemo odatle. Ako imate temperaturu, ako ste hitan slučaj neće vas vratiti već primiti po hitnom postupku. Zato se i probijaju termini. Sestre su divne, ako vam se ne jave odmah zakažite na cal centru. Lekari se posvećuju svojim pacijentima. Zahvaljujući mojoj doktorici I njenoj dobroj dijagnozi ja sam preživela opasan virus. I primljena sam kso hitan slučaj, nisu me vratili kući. Da li se bunite kad čekate u drugim ustanovama?!Bolje da čuvamo ove lekare što rade tu u ambulantama, dok i njih ne oterate svojim komentarima i neosnovanim optužbama.
    Još jednom, puna podrška za sve.
  • Sapko

    09.12.2022 09:31
    Sramota
    Ova žena kao da je pala sa kruške!
    Samo treba dozvoliti da osiguranje na platu za zdravstveno,pojedinac određuje gde će usmeriti u državni ili privatni sektor ili pola-pola i nikakvih gužvi i čekanja ne bi bilo...Zašto lekarima zabraniti da rade više,kada su im plate jadne i sramotne?! Neka svako radi koliko može,ako je ispunio osnovnu normu. Sramota je da na deset minuta imaju pacijente,a na 2omin.bi bilo ok,jer bi se mogli posvetiti pravom stanju.
    Veoma brzo bi se sve rešilo...
    Ovakvim sistemom ćemo ostati bez kvalitetnih lekara.
  • Suzana

    08.12.2022 17:45
    Ambulanta u Kamenici
    Zvala sam 20 puta ambulantu u Sremskoj Kamenici da se zakažem.Niko se nejavlja. Kad sam otišla lično, starija krupnija sestra Ima plavu kosu me otresla kaže da kod dokturke ima termin tek za 5 dana. Neće da me primi. A ja se gušim danima. A kad se zakažem kod dokturke čekam po 3 sata da me primi. Šta raditi kome se žaliti?
  • Milanče

    08.12.2022 16:35
    izabrani lekar
    Moj izabrani lekar ima na svakih 10 minuta po jednog pacijenta. tako treba uvesti i lekarima specijalistima i svima. Odrediti minutažu za pacijenta pa kada obavi sve pacijente koji su za taj dan bukirali satnicu, moye da se odmori. Pa i da ode.
  • Dejan021

    08.12.2022 14:44
    Glupost
    Teska glupost. Pa opet bi za pojedine lekare falilo 2min snimka i to bas kad su smugnuli sa posla. Bolje da se vidi ko se zaista trudi da radi profi a ko samo vata zjale i sedi na poslu 8h.
  • Lala

    08.12.2022 14:23
    Većina komentara
    Je u pravu i bolje razumeju stanje nego vlast i drźava. Za komentatora neko pogrešio si keramičar zarađuje više od lekara a i od programera
  • Jaca

    08.12.2022 14:18
    Soba
    Pa naravno da u sobi doktorskoj nokako kamere staviti,kolko je u tim sobama dato para,licno znam ,korumpirani su do bola,samo njima para treba kakvi su samo nekada lekari bili,orofesionalci svog zanata,i radili za platu,sta reci o ovim ne zasitim,a polozili zakletvu...
  • NSrdjan

    08.12.2022 14:02
    Zbog nemara lekara pacijenti umirali i nikom ništa, a sada će kao kamere nešto rešiti. Država u državi.
  • Pitam

    08.12.2022 13:41
    za druga
    Da li će biti sankicionisani i ukoliko odsustvuju sa posla i radi stranačkih aktivnosti?
  • Bravo

    08.12.2022 13:39
    @Neko
    Odličan komentar, bravo.
  • Parazitska drzava

    08.12.2022 13:24
    SNS je napravio nakaradni sistem, da paraziti i neradnici imaju najvece plate u drzavi. A to su zaposleni u celom javnom sektoru, ne samo da odlaze ranije sa posle, vec mnogi i ne dolaze na posao ,a platu primaju. Zato svi ostali beze i napustaju Srbiju jer su zbog toga porezi i nameti ogromni i ne isplati se raditi
  • Rade

    08.12.2022 13:22
    Kome je mala plata moze da ode kod privatnika puno radno vreme ali onda mora da se nacrta u osam na poslu da ne izlazi do pet dve pauze sam da placa sebi seminare i naravno penziono i zdravstveno na minimalcu pa neka izvoli nemora da ide u drzavno za bednu platu.
  • Ljupce

    08.12.2022 13:22
    Da li ce kamere da rade po potrebi kao i ove na naplatnim rampama?
  • Otišao iz Srbije

    08.12.2022 13:19
    Samo tako za glup narod treba
    A sad svi po 5000 dinara od predsednika da ne propadnu.

    I pitajte je li im trebaju glasači za 3000 za naredne izbore i dalje.



  • Pitanje

    08.12.2022 13:18
    za ministarku
    Ko je kriv za nedostatak pedijatara na teritoriji Vojvodine?
    Ko je kriv za nedostak ginekologa na terotorij Vovodine?
    Ko je kriv.....?
    Lekari su krivi,medicinske sestre su krivi....jer za sve su oni krivi kad je zdravstvo u pitanju.
    Vojvodinu spominjem jer sam upoznata sa situaciom u ovom delu zemlje.
    Zasto je sada na konkursu za spacijalizaciju iz ginekologije mladoj doktorki i DZ u kojoj je zaposlena nije odobrena spacijalizacija?Opstina nema ginekologa.
    Sto rece neko u komentarima krezubi narod neka samo zvace ono sto dobije sa Pinka i sl.medija.
    Srbiji nema spasa a ni njenom narodu jer im je IQ u nivou br.obuce koju nose

  • Ja

    08.12.2022 13:12
    @ Boki
    Iznenadio bi se, ali lekarske plate an klinikama i institutima su veće od programerskih plata
  • Alex

    08.12.2022 13:10
    A zasto da ne?
    Ako mi u privatnim firmama moramo na otisak prsta da cekiramo dolazak i odlazak ne vidim zasto ne bi i lekari ili bilo ko u drzavnom preduzecu...podaci bi bili veoma interesantni koliko se sati radi u nedelji u drzavnoj firmi
  • A

    08.12.2022 13:07
    A prekovremeno?
    Ovakvim predlozima, kao i prethodnim, sa naglascima u pravcu daljeg nepoverenja u lekare (... mogu da se odluce da li samo privatno ili drzavno, korupcija u zdravstvu, lekari nista ne rade-snimacemo ih), podstice se ovaj gnev koji se javio u narodu. Vidite komentare kakvi su, a ne razlikuju se ni uzivo kada se pacijenti nestrpljivo svadjaju sa osobljem, prete da ce snimiti, zvati novine, staviti na drustvene grupe..
    Podgrevate gnev, pravite jaz.
    Bice nam samo gore, svima.
    Ljudi odlaze i odlazice.
    Uvozimo vozace autobusa iz Sri Lanke, mislite da necemo i lekare u narednom periodu?
    Zivi bili pa videli.
    Do tada cemo mozda gledati i live stream velikog brata (vodje) u klinickom centru, domu zdravlja..
  • Marko

    08.12.2022 12:54
    Neko je predložio velike plate za lekare... Slažem se da treba da imaju dobre plate, ali kakve to veze ima sa time da oni ranije odlaze sa posla da bi radili privatno?? Tako bi samo još više zaradili... Oni koji to rade će to da rade bez obzira na platu....
  • Zdravstveni radnik

    08.12.2022 12:31
    Ministarka sa svojim pretnjama nece nista postici vec ce rasterati jos malo normalnih zdravstvenih radnika.Nemoc drzave da propalo zdravstvo stavi na stabilne noge je ocigledna,kad nemaju resenja treniraju strogocu ,uvode kamere itd.Za ovu godinu ovao ministarstvo po novom budzetu dobija manje novca nego ostala ministarstva.Juce smo imali sastanak u mojoj zdravstvenoj ustanovi gde radim protekao je sa pretnjama,otkazima,ucenama itd.A opremu koju imamo zaostala je u proslom veku.Zao mi je sto ovaj narod izapranih mozgova ne zeli da cuje drugu stranu price o zdravstvu i polozaju zdravstvenih radnika.Ispade da cela drzava i njeno stanje u kojem se drustvo nalazi najveci krivac za to zdravstveni radnici.Zato mlade kolege moj savet vam je begajte iz ove crne rupe,a nama koji smo stali niko nije kriv sto trpimo pritiske i ponizavanje celog drustva.
  • Dno

    08.12.2022 12:22
    Dna
    Ova priznata dr je dodirnula dno i unistila svu svoju reputaciju.
  • Boki

    08.12.2022 12:20
    A da lekarima damo programerske plate, ili bar pola? Ovako sa ovim šoferskim platama za lekare ne ide realno...
  • Mile

    08.12.2022 12:17
    Ne na ulaz, u ruke
    Kamere im treba u ruke instalirati, da se vidi koliko mita uzimaju.
  • Neko

    08.12.2022 12:07
    Ovo je primer kako neko, nestrucan za tu oblast, resava problem! Ne podrzavam ranije odlaske sa posla, ali je problem daaaleeeko slozeniji.
    Lekari cesto nemaju dovoljno prostora pa ih sedi po 6 u sobi 2x2, dezurni nema cesto svoju sobu, parking za lekara je misaona imenica, a plate kao bolji keramicar, upravnici klinika stranacki postavljeni i niko ih ne ceni jer su korupcijom zadojeni a nikakvu sansu ne daju ostalim kolegama za napredak....milion problema a ona se uhvatila minornog problema. Lekari u 99% slucajeva ne idu ranije ukoliko imaju posla na klinici, a to se lako provrri putem kompjuterskog programa KIS
  • Mile

    08.12.2022 12:05
    Glupost ili korist.
    Imaju umrezene racunare i svoje sifre ,neka se sifrom prijavljuju i odjavljuju. Cemu toliki racunarski sistemi, ako sluze samo kao pisace masine? Ili je neko smislio na ovoj gluposti da uzme pare. Video nadzor trazi odrzavanje, koje je skuplje od samog sistema.
  • Učim vedski

    08.12.2022 12:01
    Šta će raditi sa snimcima???

    Kotar
    08.12.2022 • 11:17
    A predlog da se ode iz zemlje?
    A kamere će za PLATU nadgledati KO?

    ---

    Biće ucena ovde sa snimcima pred izbore.

    I ucena ako lekar/med.sestra/uposlenik NEĆE DA SLUŠA partijske šefove ide UCENA SNIMKOM.

    Gde završavaju svi ti snimci?Na jastuku?Na Internetu?

    Ko će voditi brigu o tim snimcima?Softver za prepoznavanje lica kao što su slali prekršajne prijave prošle godine običnim ljudima koji su izašli da protestuju što je njihovo Ustavom Zagarantovano pravo.

    Tek sad sledi diktatura.Ovo je tek početak.

    Krezuba masa od naroda ispred televizora neka uživa i dalje u farmi,grandu,parovima i neka čeka 5 hiljada dinara od vrhovnog svemirskog admirala iz novog frižidera sa teglom ajvara i teglom krastavaca za sledeće izbore.

    Prosto je neverovatno šta narod u Srbiji trpi.

    Do koje mere mu možeš urinirati po zdravom razumu reč ti neće reći i odgovoriti.

  • Milić

    08.12.2022 11:57
    @stojkovicj
    Slažem se. Dom zdravlja u Sremskoj Kamenici je mesto gde se i zdrav razboli sedeći satima u čekaonici prepunoj pacijenata. Imala sam termin u 14 i sedela do 18. Snimala sam i slikala šta se dešava. Prijavila sam i mesnoj zajednici. Pod hitno treba smeniti osoblje. Ovo je sramota šta nam rade. Verujte da ovako nije nigde! Prijavicu i zdravstvenoj inspekciji,zaštiti pacijenata i zatrazicu da dodje DRI.
  • Lovro

    08.12.2022 11:51
    Jok, pismena izjava lekara da ne radi taj i taj aparat i da mora da se trkne preko puta privatno da se odradi snimanje.
  • Ah

    08.12.2022 11:49
    Umesto da se ulaze u bolje uslove za lekare i pacijente, bolju opremu… Ne, ulaze se u video nadzor…
  • Kiki

    08.12.2022 11:45
    A sta je sa kamerama koje snimaju naplatne rampe?

    Ili jos bolje, kamere koje snimaju politicare dok kradu.
  • ns

    08.12.2022 11:26
    Ok, i treba. Ako u državnim organima postoje kamere i obaveza evidentiranja dolaska i odlaska sa posla, zašto bi zdravstvene ustanove bile izuzetak.
  • Kotar

    08.12.2022 11:17
    A predlog da se ode iz zemlje?
    A kamere će za PLATU nadgledati KO?


  • Mile

    08.12.2022 11:03
    Ja sam stvarno mislio ako je neko neurohirurg, cenjen u svojoj profesiji da to mora biti ozbiljna osoba, koja je u stanju da realno sagleda svoje okruzenje, dobro proceni situaciju i da odlicne ideje za unapredjenje. Medjutim, realnost me demantovala.
  • Nole

    08.12.2022 11:01
    A wc?
    Ne sme ostati na ovome, hoćemo kamere i za odlazak u wc! Pa hajte, molim vas, pelene! Pelene su rešenje
  • debilizam

    08.12.2022 10:52
    Svuda pokušavaju da ustanove svoju military-like hijerarhiju.
    Zato što su im roditelji kao deci uskraćivali mogućnost odluke i samostalnog života, pa su sad ubeđeni "da to tako treba".
  • Toma neverni

    08.12.2022 10:51
    Pokušaj, ali slab
    Rešenje je u sistemu. Ovo je populistički pokušaj koji neće dati rezultate. A ko će to kontrolisati?
    Ako postoji volja a nema ideje koja bi donela retultat, onda pogledajte malo okolo...prepišite...
    Pogledajte makedonski model. Probajte da izjednačite privatnu i državnu praksu.
  • Zoo

    08.12.2022 10:49
    O, Boze
    Na zalost, umešnost obavljanja nekog slozenog posla, npr. neurohirurga, nije neminovno uslovljena ili povezana sa vecim stepenom inteligencije ili sirinom obrazovanja i vidika...
  • Stojkovic J.

    08.12.2022 10:47
    Prvo da dodje u dom zdravlja u Sremskoj Kamenici! Zakazan termin u 14 ali čekaš do 17-18 jer dr prima pacijente bez zakazivanja i prozivanja. Ulazi kad ko hoće. Zaista velika nepravda! Molim da se nešto preduzme. Predlog je da jedno odgovorno lice iz dz sedi sa nama u čekaonici samo jedan dan i da prati situaciju. Mnogo su povukli svoje kartone iz tog razloga. Velika sramota je to sto nam se dogadja.
  • Qwerty

    08.12.2022 10:42
    Ko ne zna da upravlja, taj kontroliše.
    Uvek je tako kada nedorasli preuzmu važne pozicije.
  • Mile

    08.12.2022 10:42
    Mizerija.
  • vojvodjanka

    08.12.2022 10:33
    Napredno
    Još jedan dokaz da kada uđeš u SNS izgubiš zdrav razum.
    Šta je sledeće, nanogice lekarima dok su na radnom mestu ???

    Platite te lekare kako zaslužuju ugledajte se na Rumuniju, odustanite od nacionalnog stadiona, naplatite extra profit Kinezima i Rusima i problem rešen. Niko od lekara neće juriti dodatni posao ako su adekvatno plaćeni.

  • a Dana

    08.12.2022 10:33
    Ministarka je na tri rada mesta. A nije u istom objektu.
    Hoće i nju kamera snimati ?
  • Lekari specijalci

    08.12.2022 10:32
    A kamere u kanalizaciji?
  • Željko

    08.12.2022 10:29
    Snimajte kako radnici Centra za soc rad rade,a doktore ostavite na miru malo su potcenjeni platama.
  • hfdha

    08.12.2022 10:28
    Aha dok vi gospodjo možete na tri fotelje da sedite i uzimate naš novac, niko drugi ne sme? https://www.021.rs/story/Info/Srbija/325188/Ministarka-zdravlja-Danica-Grujicic-ce-obavljati-jos-dve-funkcije.html
  • boger

    08.12.2022 10:19
    SNS klinika
    Ovi sve luđi...
  • Jogi Letač

    08.12.2022 10:19
    Evo da besplatno dam savet ministarki, kad je njeni savetnici ništa pametno ne savetuju. Svaki lekar danas radi preko elektronskog sistema. Ukoliko se vidi aktivnost na njegovom nalogu iz njegove ordinacije, lekar sedi u ordinaciji. Ukoliko aktivnosti nema, ili nema pacijente (a poznato je da se ne može dobiti termin - prema tome nemoguća situacija) ili lekar nije u ordinaciji. Naravno, ministarka sve to verovatno zna, ali se šlihta kod Vučka, kao nešto pomera sa mrtve tačke.
  • nn

    08.12.2022 10:14
    To vec ima svugde: prijava i odjava na posao sa kamerom, samo sto niko ne kontrolise fotografije.
    A ideja joj je glupa jer ce onda iz inata otici kad i uvek odlazi ali ce se vratiti u 18h da upise prekovremene.
  • /

    08.12.2022 10:13
    /
    e bas da vidim.
    i sada specijalisti imaju kartice ali ih otkucavaju sestre.
    imali su internet povezanost ali bas kod odredjenih nije moglo da se zakaze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna