Autor: N1, Tanjug

Info
13.12.2022.
18:20 > 20:51
Očekuje se zaustavljanje inflacije u Srbiji do kraja godine ili početkom naredne, rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.
  • Boris

    14.12.2022 14:27
    Tako je. Podizanjem cena gasa i struje ćemo obuzdati inflaciju u trenutku kada sve valute na svetu ubrzano slabe.
    A ti narode ćeš imati Bolji Život za godinu do dve.
    Jeste repriza, ali je ipak nešto!
  • Fantom

    14.12.2022 00:08
    Kupovna moć stanovništva je značajno umanjena, pa će i inflacija da uspori, ali neće se smanjivati niti cene a najbitnije ni kamate. Sistem je preopterećen kreditima, dugovima i to mora da se pročisti. Evropa je u naročito teškom položaju i jedino rešenje koje nude, a koje i mi prepisujemo, jeste kontrola kapitala, tj planska privreda. Zato i prinuda da svi imaju debitne kartice, e-račune i e-fakture, da kada sistem stane i novac ljudi bude zarobljen u bankama, država preuzme kontrolu i pređe na plansku privredu. Sloba je uvodio bonove, kupone, sada je ideja da se ide sve preko elektronike. Rezultat će biti moždana smrt privrede, socijalna pomoć umesto plata i robna razmena kako bi koliko toliko nešto radilo. Naravno, to će biti praćeno autoritarizmom države i rastom kriminala i represije. Istorija se ne ponavalja, ali se rimuje, a mi živimo u opasnom istorijskom trenutku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna