Autor: Dojče vele

Info
21.12.2022.
10:22
"Dragi prijatelji iz Beograda, rado bismo vas primili u klub, ali onda morate da imate iste ciljeve kao i mi", kaže za Dojče vele nemački demohrišćanski političar Knut Abraham.
  • Б

    24.12.2022 07:39
    Подсећање
    Тужно је што нема никог да г. Немца подсети на пар ствари:
    Његова бивша шефица је отворено признала да је ЕУ лагала у преговорима с Русијом и Украјином. Зашто би било ко веровао ЕУ?
    ЕУ је под потпуном контролом САД, Немачка (уз Јапан) је окупирана територија поражене силе према којој силе победнице 2. св. рата могу да примене силу без тражења одобрења СБ УН (тако пише у Повељи УН). Да ли Срби желе да буду америчке слуге друге класе?
    Вили Вимер, посланик Бундестага и функционер ОЕБС, је још 2000-те рекао да "Србија никад неће ући у ЕУ", касније су то потврдили Солана и други. Србија преговара са ЕУ јер је ЕУ још превише јака и јер је Србија у стратешком окружењу непријатељски настројених држава. Кад моћ ЕУ довољно опадне (а већ опада), Србија ће рећи збогом ЕУ.
    Што се тиче тзв. донација, нека прво плате ратну штету, а онда пусте грађане Србије да се обрачунају са корупцијим, непотизмом, са полуфеудалним наслеђем у међуљудским односима и другим стварним проблемима, па ће Србија бити много боље место за све.
    "Није вино пошто приђе бјеше, није свијет оно што мишљасте", ово нисам ја смислио, него Његош.
  • Preambula

    21.12.2022 22:50
    Mnogi su u Srbiji nasli obecanu Ameriku.Rodjaci ih ubacili u drzavne firme,diluju ispod stola,njima divno. Normalno,na zidu 10 ikona i slike nasih ratnih zlocinaca. Normalno,ajfon,BMW i ostale zapadne gluposti kupljene,ali je tup pogled upucen ka Moskvi. Usput nas i poducavaju i opominju kako nismo dovoljno Srbi . Sta ce njima EU ? Magla ,Memla i Mulj su njihovo prirodno staniste.
  • Gagi gaggi

    21.12.2022 21:22
    Ss
    Ti ces nacisto da nam drzis lekcije o pravdi i pravima, ubili ste 10.000.000 nevinih ljudi u logorima sa jednom uslovnom osudom posle 75g. Pobedili smo vas tada pobedicemo i sada pa ako ne sada onda kad tad. Kosovo je srbija
  • @Neoplanta

    21.12.2022 21:22
    ajde minusi botine
    Varas se. Mrznja prema Zapadu je toliko duboko ukorenjena medju Srbima i ima kontinuitet jos od prve polovine 19. veka da bi matematicka vecina gotovo sigurno uz SNS propagandu odabrala i prihvatila i izolaciju nego da se iskreno okrene EU i prihvatanju njihovih standarda. Vecina naroda i tako i ne putuje nigde i navikla je na siromastvo (o cemu je govorio Dacic). Vucic bi najradije prekinuo sve pregovore sa EU i vladao kao Kim Dzong Un ali mu to nece nikada biti dozvoljeno jer EU i NATO nikada ne bi dozvolili da imaju takav bezbedonosni rizik, pa i sada Vucic stalno stvara utisak da je na milimetar od toga da sa vojskom upadne na Kosovo dok je Srbija jos uvek zemlja kandidat EU. A sto se tice Nemaca, od njih ne ocekujem da ce ista uraditi jer se previse boje novih balkanskih sukoba i njima i Francuzima kao vodecim EU zemljama se vise isplati da EU nastavi da takoreci podmicuje Srbiju ne bi li Srbija ostala jaka samo na recima sa svojom nacionalistickom retorikom. Ali ukine li EU pravilo jednoglasnosti apsolutno sve je moguce.
  • R

    21.12.2022 20:15
    R
    Čitam ovde razne nebulozne komentare.
    Pisaću samo činjenice.
    Činjenica je da EU ne želi Srbiju u EU, naročito ne Hrvatska i Slovenija, što znači da nikada nećemo ući u EU
    Volimo evre, to je u redu, volimo i dolare, a najviše zlato jer je najsigurnije.
    Ja volim dinare, jer živim u Srbiji i sve plaćam dinarima, a ako imam evre moram da iz zamenim za dinare da bih kupovao, pa onda gubim na kursnoj razlici.
    Pomoć koju dobijamo sa zapada i nije neka pomoć, jer ne razvijamo našu privredu nego postajemo zavisni od evropske. Uzimamo kredite i subvencionišemo zapadnoevropske "investicije".
    Postavljam pitanje ko koga finansira. Zapad nas ili mi njih.
    Većina pomoći je vezana za nabavku opreme iz EU, plaćanje njihovih konsultanata, i dr. Praktično finansiramo razvoj EU privrede preko njihove pomoći.
    Pogledajte koliko je preduzeća koja su lepo radila do sada zatvorena.
    Od industrije i privrede imamo šrafciger industriju. Tu nema razvoja ni napretka.
    Možda ovi moji komentari neće biti objavljeni, nema veze, već sam navikao.

  • Merosina

    21.12.2022 15:15
    Necemo u EU ako je uslov sankcije Rusiji ! Ako zele Srbiju u EU odnosno za saveznika, oni zapad moraju da popuste i u EU prime Srbiju zajedno sa rezolucijom 1244 u paketu . U ostalom 1244 su i oni izglasali u UN i potpisali. Sto se tice sankcija Rusiji , to nikad ni sledecih 1000 godina ne moze jer Rusija u UN brani 1244 rezoluciju, i o takvom necemu nema rasprave. Ako Amerika zeli da izbije Rusiji argument o slicnosti teritorije Srbije i teritorije Ukrajine, onda je jedini nacin da Amerika povuce priznanje Kosova, vrati Srpsku vlast u Pristinu, i onda moze da kaze Rusiji evo mi ne priznajemo otcepljenje Kosova, znaci ne priznajemo ni otcepljenje Donbasa.
  • @vox populi

    21.12.2022 13:28
    ti
    nemaš blage , boli li kolko si glup ..
  • frka

    21.12.2022 13:22
    opravdanje
    Glavni je za EU, ali kukumacenjem hoce da se opravda Rusiji da je pod velikim pritiskom. Jedno je sigurno Nemci i Francuzi imaju puno dokumenata o nasoj vlast a sta se krije u vezi Rusije i Amerike za sada samp nagadjamo. Rusi su isplanirali da Kosovo bude opravdanje za nove teritorije koje su zauzeli i ne interesuje ih Srbija.
  • Hm

    21.12.2022 13:12
    Popićemo sankcije a ne samo prestanak pregovora.
  • Vox populi

    21.12.2022 12:13
    Dobro jutro EU, ovo su trebali da urade pre 10 godina, i da nam ne daju ni jedan jedini €.
  • Pera

    21.12.2022 11:13
    3N
    Nemože se pregovarati sa unijom država koje su okupirale 17% površine države kandidata.Tu počinje i završava se svaki razgovor.Možete povući diplomstska predstavnostva,ipak ušteda je u pitanju.
  • /

    21.12.2022 11:12
    /
    pa to je cilj provokacija
    na kraju ce reci 'evo nicim ih nismo izazvali'
  • 002211

    21.12.2022 11:10
    Ja sam za EU, ali vi ste jako dosadni.
  • Neoplanta

    21.12.2022 10:57
    Gospodinu bi trebalo razjasniti, Srbi mrze EU, ali vole njihove pare! Ukinite svaku pomoc, pa ce Srbi za par meseci sutnuti Rusiju i klicati Evropi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna