Autor: Beta

Info
23.01.2023.
21:20
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da mu je predočeno da će, u slučaju odbijanja plana EU za Kosovo, posledice biti prekid evrointegracija, kao i zaustavljanje i povlačenje zapadnih investicija.

Komentari 113

  • Aleksa

    05.02.2023 18:36
    Svetinje
    Ja procitah da hoce da mu blokiraju 25 milijardi..cega ne znam. Verovatno eura. A cak i da izda i potpise, oni koji ga doveli ..oni ce ga i likvidiraju. A pare ce zapleniti. Tako radi zapad svim svojim marionetama. Ne dam Kosovo , Ne dam svetinje, Ne dam sankcije nasoj braci Rusima koji se bore za slobodu svih nas. 2/3 sveta..milijardi ljudi podrzavaju Rusiju. Ne sankcije! Ne u raspalu EU koloniju!
  • goran

    05.02.2023 17:45
    propast
    Drzava unistava nase fabrike sve, a da nasledili pa tako to ide i one koje su bitne za srpski narod otisle u otpad na kilo, dovodi strane gazde i jos im pomaze i podstice uplacuje im doprinose za radnike pa to nema nigde u svetu samo ovde propast
  • Zubar

    28.01.2023 13:03
    Za Evropu
    Napokon vam Evropa pokazala zube.
  • Milos NS

    28.01.2023 08:06
    I treba odbiti
    Još samo što nije rekao da će nas bombardovati ponovo. Treba da se zaustave evrointegracije jer ta EU je tako loše rešenje za sve zemlje da će svi iz EU izaći siromašniji i posvađaniji nego što su ušli. Sve investicije u fabrike koje on otvara su naše. Zadužuje Srbiju da bi stranim megakorporacijama plaćao radnike, zidanje objekata, davao besplatnu zemlju. Da bi otplaćivao dugove prodaje rudna bogatstva, obradivu zemlju, aerodrome, luke, šume. Deca nam beže glavom bez obzira jer je svuda bolje nego ovde.
  • Bor Boranin

    27.01.2023 14:43
    DA LI NATRČAO

    Narodu već dozlogrdile mračne priče čelnika od početka zasedanja u najveće fotelje. Prvo je četiri godine bezdušno otimao penzije, a ne setise, onoliko pametan i mudar, da vrati otetog. Smučio se narodu otvarajući na više desetine fabrika za vezivanje tuđih kablova i ostalih sitničarija. Na KiM je utrošio pola radnog vremena i došao je izmišlja kako nam se bliži kraj i sada danima ne spava, a zašto primio onih pet buzdovana sa Zapada da sebi i nama zagorča život. Da li je sve tako, nije, da se uveri neka pročita gore postavljenog teksta, a ako nema vremena neka pita autorku. Vođo, malo osmeha na licu, ne goji i ne smeta. Izađi jednom iz mraka, koga izmišljaš, ako boga znaš.
  • Праведник

    27.01.2023 09:59
    Какве неописиве глупости!
    Какве бре Евроинтеграције? Какво замајавање народа, прво обећање је било 2004 ход...од тога нема ништа па то су нам и рекли да правимо регионални савез на Балкану да нема ништа од Европске уније. И на крају све и да уђемо тамо што никад нећемо шта то значи за државу? Хоће млеко да потече Српским улицама? Па наравно да неће! А јел то чланство којег никад неће бити вредно одрицања од свог идентитета, своје земље, цркве, свега....Па наравно да није! Па дали би било која нормална земља тако нешто урадила? Па наравно да неби ни у лудилу? То што су нам дали зове се уцена!
    А инвестиције...у робовску радну снагу коју држава плаћа из буџета то јест народ Србије! Сву инфраструктуру и објекте држава Србија гради и обезбеђује плате тим мученицима што раде за дечији џепарац. То су њихове инвестиције.. Србија ни у највећем лудилу ме сме да призна отуђење своје територије!!
  • Voja

    27.01.2023 08:59
    Plan
    Vođa se preračunao da će do kraja mandata kalkulisati na dve stolice.Sada su pravi vlasnici Kosova izgubili strpljenje i neće dugo čekati.
  • Miroslav

    27.01.2023 03:53
    Kad se Izrael odrekne Gaze i west Banka onda i Srbija moze da se odrekne Kosova hvala Bogu ds je to vec reseno na nebeskom sudu case closed...a vi potpisujte sta zelite ..
  • Ime

    27.01.2023 02:09
    odavno

    kosovo nije vise u sastavu zemlje srbije - odavno!!! kakav vucic, on je samo pokusavao, ako moze da izvuce bar neku korist iz svega sto se dogadja. kosovo je izgubljeno u ratu koji je srbija izgubila. sad eu kaze da je dosta bilo predstave i da je krajnje vreme da se realno sagleda situacija. ne moze vise vucic da izmislja i to je vreme da shvate i oni najtvrdji nacionalisti. srbija je samo u jednom problemu jer vise nije pravno ona drzava koja je postojala pre otcepljenja kosova. znaci da sad imamo drugu neku srbiju koja se mora na pravnim osnovama uspostaviti. sve ono sto je potpisala bivsa srbija- moze da vredi, a ne mora da znaci. tu jeste sad osnovni problem koji se otvara. udarati u serpe i lonce ne pomaze. pamet u glavu da ostane mir i da zastitimo nasu decu!!!
  • Zovem se Stevo

    26.01.2023 16:00
    INAČE
    To nam zbog napredne AV koalicije idiota svakako sledi.
  • leka

    26.01.2023 07:58
    aj ne laži više
    Evrointegracije si TI prekinuo odavno. Niti štra radiš po tom pitanju, niti otvaraš niti zatvaraš poglavlja u pregovorima. Crna Gora je odavno zatvorila SVA poglavlja.
  • Plaćač poreza

    25.01.2023 12:07
    Koje Evrointegracije? Ova ekipa u Srbiji za ovih 11 godina koliko su na vlasti nije zatvorila ni jedno poglavlje u pregovorima, a nije otvorila ni jedno novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.
  • Milan

    24.01.2023 23:07
    10000€ po radnom mestu
    Srbija daje 10000 EUR po radnom mestu.Sto se tiče investicija firme gledaju svoje interese.Uskratice donacije koje će na kraju biti naplaćene
  • Лазар

    24.01.2023 18:54
    Лазар
    Весели се Српски Роде Косово нам оде!!! 10 година лажи и манипулације уз егзистенцијалне уцене АВ и најглупљем човеку је сада јасно да је доведен предати Косово! Сада је јасно и кристално чистом да Србија нема патриоте ни национални блок већ све крпељи за мало евра који продају веру за по тањира необичне вечере! Срамно и трагично!!! Овакав народ не заслужује државу већ нестајање које је и више него оправдано!!!
  • Proleter

    24.01.2023 14:27
    Da se ne zaboravi
    Ni pro ruska ni pro zapadna nego pro srpska politika.Isprali nam mozak sa tim parolama.I šta ćemo sad!
  • Proleter

    24.01.2023 14:18
    Da se ne zaboravi
    Ni pro ruska ni pro zapadna nego pro srpska politika.Isprali nam mozak sa tim parolama.I šta ćemo sad!
  • xa

    24.01.2023 14:10
    Šta se tražio to si dobio, hteo si u EU, evo ti je, sad je kasno, ultimatumi došli, kraj sedenja na dve stolice, spremi se za bežaniju naroda sa Kosova, bolje da ste gradili stanove/kuće za taj narod koji je verovao AV-u. Nema para iz EU, sada moraš nešto (SVE) dati.
  • Bugarska

    24.01.2023 14:05
    Bugarska pravoslavni Sloveni veliki saveznici Rusije kroz vekove , i u velikim bitkama poput Krimskog rata 1860-ih god su zajedno ratovali protiv Britanaca, Francuza, Nemaca i Turaka i naneli im 1 milion žrtava. U Bugarskoj je pala vlada zbog sankcija Rusiji, sada im je Rusija sa Krimom praktično na granici, a sa ove strane Bugarske je Srbija. Ako Rusija pobedi u ratu protiv Nato-a u Ukrajini geostrateški neće to baš tako lako ići sa Bugarskim narodom, kad im Rusija bude na granici. Čemu žurba nemam pojma ? Izbori u Americi sledeće godine, ili žurbu pravi Vučić da upropasti Srbiju i Kosovo u poslednjem trenutku, mislim da je Vučić ucenjen jer niko normalan ovo nebi radio ni po cenu sankcija, ma ni po cenu bombardovanja
  • rada

    24.01.2023 13:26
    ako nema investicija, osloni se na domaće. Kažeš pronašli ste rudnik zlata, pa eto, nismo siromašni!!!
  • pitam

    24.01.2023 12:39
    ok
    24.01.2023 • 08:11
    Ako ne reaguju Zagorka i Vojska i ne zaštite državu od pokušaja veleizdaje po Ustavu, reagovaće narod koji je na referendumu izglasao da je Kosovo deo Srbije!
    Nema opravdanja ni izgovora za veleizdaju. To je teško krivično delo protiv države i naroda!

    Ako narod na referendumu izglasa da su Himalaje u Srbiji onda ce Himalaje i fakticki biti u Srbiji?
  • Prle&Tihi

    24.01.2023 12:19
    Ako prodaješ d. amerima, rusima, kinezima, švabama, bilo kom, ti si ... to što jesi. ali ne pčekuj poštovanje ni od koga. To vidimo sada na delu. Ovaj lik je ovu zemlju uništio do temelja, a ta "Evropa" nije mrdnula ni prstom. Jedina stvar koja interesuje Evropu jeste to Kosovo, jeftina radna snaga u pelenama i jeftine sirovine. Pod "Evropom" se valjda podrazumevaju vladavina prava i lične i eokonmske slobode, a ne korupcija i lvadavina bahatih. A to nam neće dati ni Evropa ni Rusija, niko. Tako da su te priče, daj Kosovo i sutra teku med i mleko neopisiva glupost. Šta će amerima Kosovo? Iz istih razoga treba i nama. Kosovo je strateški bitno jer zbog Metohijske visoravni, ko kontroliše Kosovo ima vatrenu (bojevu) kontrolu na Balkanskim poluostrovom i putevima ka Bosforu. Kao Krim za Crno more. A ko kontroliše Sever Kosova koje nadvisuje Metohiju kontroliše celo Kosovo. I meni se smučila "epska" priča oko Kosova, korupcije, krvi i svega. Ali, ako se desi ovo, Srbija neće ući u EU, jer Srbije neće biti. I ko je hteo i ko neće će kao Izraelci morati da se seli i da luta svetom. A od Srbije će ostati jalovišta, uništena voda i zemlja, sirotinja i džade za neve vlasnike da prođu vozilima ka Turskoj ili Solunu. Šumadija ima ime zbog šuma koje su izrasle posle velikih seoba Srba i turskog zuluma. kako će se zvati Srbija kada ostanu samo jalovišta?
  • izolacija

    24.01.2023 12:04
    @Uros: Tako i treba, ko nije sposoban da bude gazda u svojoj kuci, treba da bude podstanar i rob. Mi smo dokazali da ne znamo da vodimo svoju (maticnu) drzavu a da smo odlicni stanovnici drzava (sirom sveta). Oduvek je tako.

    @Dex: Ne razumes osnove... Kinezi ulazu u Srbiju (Bor, Linglong i sl.) zbog lakog i besplatnog izvoza u EU. Ako nas izoluju nema ni izvoza ni uvoza, ni EU ni kineskih firmi. Dobijes vize, ogradu oko Srbije (kao onu na granici s Madjarskom), nema medjunarodnog tranzita, avio linija, nafte, gasa, kredita, interneta, ako nesto i prosvercujemo preko BiH kostace 3-4x vise nego sad a plate ce biti 3-4x manje, nezaposlenih skoro milion vise nego sad, itd.
  • Marko

    24.01.2023 11:31
    Kraj EU integracija
    Sta ce nam vise EU integracije prekinuti pregovore koji traju vise od 20godina.Oni nas ne zele u svom sastavu.Okrenuti se drugima koji nas zele zemljama BRIKSA.Ljudi koji misle da ce nam biti bolje ako priznamo Kosovo ne treba da zaborave da tamo ima 14milijardi tona uglja a da ne pricamo o drugim rudama i vrednosti suma i zemljista u vlasnistu SPC.
  • Uros

    24.01.2023 10:49
    @Zex
    Rasprodao je Vucic Srbiju kao na Najlonu, malo kinezima, malo Francuzima, malo Rusima... postali smo robovi u sopstvenoj "drzavi" da ne kazem koloniji...
  • Б

    24.01.2023 09:59
    ЕУ, не, хвала!
    ЕУ и Америка брину за Србију и раде у њеном интересу, само ми то треба да препознамо.
    Преговоре са ЕУ треба прекинути, не воде нигде. Португалски премијер је пре пар месеци јасно и гласно рекао да Украјина и Зап. Балкан неће ући у ЕУ.
    Што се тиче "помоћи" ЕУ, највећа помоћ ће бити да се раскине ССП и да царина на производе из ЕУ буде 30%, а не 1% као сад.
    Инвестиције из ЕУ ће свакако престати, јер индустрија напушта Европу и одлази делом тамо где су радна снага и енергенти јефтинији (данас Кина, сутра Индија, касније Африка) или у САД. Треба се оријентисати на сарадњу са тим новим привредним силама.
    Прави тренутак је да се Србија сврста на страну победника. Већ и Бугари гледају како би променили страну, а знамо добро шта то значи.
  • Zex

    24.01.2023 09:31
    @Dex

    Ti si pravi primer kako se prodaje država Kinezima. Umesto da budemo partneri sa Evropom ti bi da budeš rob Kineza.
  • 1

    24.01.2023 09:10
    @Obrad
    Leba ne bi imao da jedes da nam ti grozni zapadnjaci pare ne daju i investiraju u Srbiju. Nasa privreda je davno ubijena, mi sami sebe nemamo cime da izdrzavamo
  • Dragan

    24.01.2023 09:07
    Kosovo
    Bolje i da se povuku investitori nego da narod izađe na ulice, kao 5. Oktobra. A trebalo bi
  • Ns

    24.01.2023 08:31
    Ili je skontao da narod nece da vise bude zarobljen u devedesetim ili je dobio konacno od svojih nalogodavaca da je vreme da legne na rudu. On verovatno gubi sledece izbore, mada kako je impotentna opozicija ne bi me cudilo i da ne bude tako.
    A ovi sto traze referendum, garantujem da vecina ljudi bi glasalo da se ide u EU na ustrb vec izgubljenog Kosova
  • Trajko

    24.01.2023 08:24
    Jadnici smo najveći, trideset godina ne priznajemo realnost.
  • Stanislav sa Drine

    24.01.2023 08:19
    Sarena laza
    Ovako vize nam ne trebaju para nemamo pasos da izvadimo a ne da idemo u soping u austriju to moze premijerka ona je ojadila nas seljake pa joj je lako,investicije pa dusu ste nam uzeli da bi strancima davali investicije da otvaraju fabrike,e sad kakve ste vi investicije dobijali to je druga prica,i trece nemo' da mi narod plasite ratom ovaj narod ratuje decenijama sa drzavom da prezivi godinu zabole ga dal ce s' još nekim da ratuje.
  • Srbija

    24.01.2023 08:15
    Komentar
    Srbija nikad neće ući EU, kad budemo se odrekli svega opet će nešto tražiti i ucenjivati. A kome ne valja Srbija ima para da živi u Srbi sa srpskim platama a da se školuje u EU slobodno može da promeni i veru ako hoće.
  • ok

    24.01.2023 08:11
    Ako ne reaguju Zagorka i Vojska i ne zaštite državu od pokušaja veleizdaje po Ustavu, reagovaće narod koji je na referendumu izglasao da je Kosovo deo Srbije!
    Nema opravdanja ni izgovora za veleizdaju. To je teško krivično delo protiv države i naroda!

  • Dex

    24.01.2023 08:02
    @Realno, potpuno si u pravu. Ovo je samo zamajavanje naroda. Nece se svabo odreci jeftine radne snage i jeftinih energenata u Srbiji. Za evrointegracije nas bas briga. A cak i da se desi da povuku investicije (mada je to u domenu naucne fantastike), uvek mozemo dozvoliti kinezima da unesu kapital u Srbiju. A znamo da kinezi prave sve sto postoji i da nema trzista gde nisu prisutni. Njima bi odgovaralo da se ucvrste u Evropi. Vrlo brzo bi preuzeli ekonomsku dominaciju od svaba
  • Deki

    24.01.2023 08:02
    Jedini način
    Formalno gledano 1244 rezolucija tj Kumanovski sporazum je bila kapitulacija u svakom smislu značenja te reči, a ko ne veruje neka pogleda šta reč kapitulacija znači. Za to su odgovorni oni koji su te 1999 sedeli u vladi SRJ a vi pogledajte ko je to. I da bi formalno pravno mogli vratiti vojsku, policiju i državni suverenitet na Kosovo i Metohiju, morali bi prvo osuditi sve ministre koji su učestvovali u toj vladi. Staviti van snade taj sporazum i onda možete dalje. Ovako su na vlasti isti oni koji su potpisali i koji sada to moraju i da sprovedu. Zato vam je i Šešeljuga pušten iz haga kao ispomoć.
  • ЈОВАНЕ

    24.01.2023 08:01
    Нико ти не брани иди где хоћеш али немој мене да тераш тамо где ти хоћеш. Ја хоћу да будем у својој држави а ти ако ти држава не ваља бирај другу, бар је то у садашње време могуће.
  • ?

    24.01.2023 07:54
    !
    Ultimatum nego šta.
    Kad ne znamo da idemo sa normalnim svetom. Opet politika i ulicarski jezik koji nas je već jednom doveo do uništenja Srbije. Političari nas drže na seansama pinka I hepija kao da smo ludaci gde se oni bogate a mi sve gluplji i siromsniji.
    Da li hoćete da budete grobari svoje dece
  • @sta

    24.01.2023 07:33
    sta
    24.01.2023 • 06:32

    Stašo, ti li si ... ?
  • V5

    24.01.2023 07:33
    I dalje se pravi naivan
    Ako ne prihvatimo plan, sledi prekid evrointegracija, povlačenje investicija i druge mere

    Sve mu je jasno, jedino neće da prizna da je on glavni krivac za ovu sitiaciju i da se prihvatio posla za koji nije sposoban.
  • Aleksej

    24.01.2023 07:32
    Punjena lignja
    ...i dodao da je "svaki put veoma snažno reagovao".

    Ahahahah sta je radio? Uzdisao i stenjao.
  • Miki

    24.01.2023 07:31
    Prihvataj nisi ti to zakuvao sve,demokratski sam orijentisan i ta pink,happy politika mi je odvratna ali sta je bolje ginuti ili?Prvo resi ove sto kupuju po Beogradu i Novom Sadu zgrade od para koje su od prodate zemlje na Kosovu.
  • Kosovo to smo svi

    24.01.2023 07:29
    Vi sto kukate za Kosovom, idite malo medju shiptare. Da vidite da je zivot sa njima isti kao i sa srbima. Nema razlike izmedju nas i njih. Nema. Isti balkansko kretenski mentalitet. Sta mislite da su samo srbi prodavali stanove pre rata i odlazili za beograd novi sad...?
    Sloba dobio vlast zbog njih, a Vucko ih koristi kao brani nas od velike albanije a mi smo najveca albanija ikada!
  • neka idu

    24.01.2023 07:17
    Neka vrate sve investicije koje sam im ja dala, zemlju i pare po radnom mestu, ja ću otvoriti onda fabriku.
    Neka odu sa Kosova i naplatiti im ratnu odstetu za sve ratove.
    A,to za sankcije Rusiji…pa, taj narod mi je u srcu.
  • Jovan

    24.01.2023 07:08
    Izvolite potpisati mi u EU moramo, a da smo pametni i u NATO. Moja deca u rat neće, hoće u Beč u školu, da letuju u Grčkoj i zimuju u Alpima.
  • Novosađanin

    24.01.2023 07:08
    Rezolucija
    1244 vise ni ne spominje. ...
  • pera

    24.01.2023 06:41
    ovo je jasno od 1999.
    sledeci plan ce biti gori
  • sta

    24.01.2023 06:32
    dalje
    Referendum! Čak i na ovom prozapadnom portalu se jasno vidi po minusima i plusevima na komentarima da je više od polovine građana za to da se odbace ultimatumi kojima priznajemo kosovo, i spremni su da izdrže posledice te jedine ispravne odluke.
  • Dusan

    24.01.2023 06:19
    Vucic je izdajnik
    Imate Briselski sporazum koji to potvrdjuje
    https://www.srbija.gov.rs/cinjenice/283757
    Slepci jedni Kosovo je izdao covek koji dobija vlast zadnjih 10 godina,
    Preti penzionerima sa penzijama.,radnicima sa radnim mestima, sa investicijama, postali ste robovi sistema koji nema nikakve vrednosti. Teraju nam decu, osiromasuju nam zemlju ....da li treba jos koji razlog?
  • Kilo Makarona

    24.01.2023 05:17
    Ukratko:narko' se prodo nas sad oce da pali.Posto smo glup i alav narod bolje nismo ni zasluzili
  • Treba

    24.01.2023 05:17
    Prihvatiti plan
    A da li uz to ide garancija da nikada nikome odavde nece biti bacena "konjska glava" na srbsko lice?
    I ko uopste moze da garantuje da ce tako biti za vjek vjekova kada postoji tako velika nada da je to nemoguce?
  • No 1

    24.01.2023 04:12
    Veleizdaja
    Sprema veleizdaju. Bice upisan u istoriji Srbije crveno-crnim slovima kao najveci izdajnik.
  • Talac

    24.01.2023 02:11
    Ove godine punim 50. Od toga 43 slusam o Kosovu a 34 snosim posledice nacionalisticke politike zemlje u kojoj sam se rodio a silom prilika i dalje zivim. Za to vreme, samo 50km zapadnije, ljudi zive unutar EU, u okviru Sengenske zone, koriste evro i odavno su u glavi zavrsili sa ratovima. Izgubljene godine nikome se ne vracaju, pa ni vama koji mislite da je politika Srbije do sada bila ispravna.
  • Syracuse

    24.01.2023 02:05
    Ostaće zapisano, da je Aca srbin iz Bugojna, predao Kosovo. Preci nam se prevrću u grobu.
  • Tihi

    24.01.2023 01:59
    Da li neko ozbiljno očekuje od lika koji je do temelja uništio državud a magično uvede "vladavinu prava"?? Da li iko ozbiljno očekuje nešto dobro od te EU i "Zapada" koji je istog tog lika koji je uništio zemlju, postavio i podržava na vlasti??? Da li iko od vas koji podržava ovo, shvat da staje na stranu lika koji je uništio zemlju?!! Evrointergacije?? Šta je to? Vladavina prava ili silovanje zemlje, ljudi, resursa? Taj isti "Zapad" koji je uveo ko zna koji po redu paket sankcija i te kako kupuje i gas i naftu od teiste Rusije. Sutra kada odluče da im je u interesu da se pomire sa Rusima, oni će se dogovoriti, ali šta ćemo sa malim ljigavcima koji se savijaju i prose na sve strane. Niko ne voli ljigavce. Tako vas tretira "Zapad" sada, a posle će i Istok. Mi ignorisanjem volje osionog Zapada ne dobijamo ništa, ali potpisom gubimo sve a od njih nečemo dobiti nište sem ovog ljigavca na vlasti da nas pokopa do kraja.
  • Miloš

    24.01.2023 01:44
    Izdajice
    Šta pišete to prodane duše u komentarima, kakvo crno prihvatanje, boli me uvo za EU, obećali su pre 20 godina i zso i poštovanje 1244, a sad treba da verujem da će da nešto poštuju. Nek povuku svoje investicije, ni dinar od njih videli nismo. Ako je išlo u puteve, dosta je, ne mora više. A vi što u komentarima jedva čekate da prodate Kosovo izdajice srpskog roda, palite iz Srbije pa živite tamo u EU. Hoćete i Vojvodinu da otvorite, zato navijače da se preda KiM.zinulo vam d... za pare. Radi i zaradi pa ćeš imati. Ali me gospoda sve do jednog, gledali u filmovima misle posle će da padaju pare s neba. Lepo su vas roditelji odgajali, užas.
  • Branislav

    24.01.2023 00:37
    Daj referendum...
  • Lopine, zločinci!

    24.01.2023 00:32
    Kako ide ono Marko, Radojičić i ekipa- "Aco Srbine!"

    Jel' sada svi kapiraju ... ?!?
  • ,,,,,,,

    24.01.2023 00:25
    Upalio se umnjak, ala bazdi majko mila.
  • Deki

    24.01.2023 00:03
    Najzdravije grane privrede od kojih mladi u Srbiji koji ostaju žive koliko-toliko pristojno i od koga se puni protočni bojler zvani "penzija" se naslanjaju na EU-USA tržište. IT kompanije i frilensere ne plaćaju toliko Kinezi ni Rusi, Afrika, Indija, Australija, koliko EU i USA. Najveći broj "rodbinskih" novčanih doznaka dolazi iz ovih zemalja. A kome dugujemo? Sve više Kini, Rusiji, Emiratima, kod kojih smo se kreditno prezadužili za puteve, tunele, železnice, itd. Kakva je to budućnost Srbije ako se EU-USA prilivi izmaknu, a dugujemo ovima, bolje da ne saznamo. Nacionalisti da su normalni, treba da gledaju u budućnost Srbije, da ostave zemlju boljom, gde ljudi žele da žive, gde Srbi žele da žive, a ne da motkom i preklinjanjem morate da vraćate ljude nazad zbog nečega što je izgubljeno u ratu 1999. godine, pa i pre toga.
  • Progledajmo!

    24.01.2023 00:01
    "Više vredi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac."

    Ni reči niti o vuku niti o vučićima ...
  • :/

    23.01.2023 23:53
    -
    Ako potpise predaju Kosova i uvede nas u EU integracije - ima moj glas. A u pm vise...
  • Stara narodna

    23.01.2023 23:52
    @Crni vir
    Crni vir
    23.01.2023 • 21:43
    Beli vir

    Ko je glup - ne budi mu drug.
  • Krčmar

    23.01.2023 23:42
    Najgore od svega je što je on došao na vlast i zaveo narod potpuno suprotnim stavovima od ovih. Dakle, lažov i izdajnik.
  • Marko, Liman

    23.01.2023 23:31
    Bori se kao Golijat - ne samo da bude doživotni predsednik, već i da dobije lokalni status mitske ličnosti.
    Šta nas bre zavitlavaš bar deceniju, izumrećemo kao narod od tvojih psiho-drama. U srednji vek si nas odvukao.
  • /

    23.01.2023 23:20
    /
    pa to ti mi kazemo vec poduze.
    stisli su .ajc.
    neka malo, treba dverima i slicnima
    dosta je bilo haljenja
  • Mile

    23.01.2023 23:18
    Ostavka i to je to. I da mi ostali (koji nismo sns clanovi) mozemo normalno da nastavimo sa svojim zivotima
  • već smo u

    23.01.2023 23:13
    okupaciji
    Ne prihvatam okupaciju.
    Evropa neka radi šta hoće.
    Već smo jednom bombardovani od istih, sada da li će opet?
    A,za investicije me baš briga, jer kod stranih firmi rade u pelenama. Takve investicije i nisu investicije.
    Ajde da se usudimo mi da tako nekoga proglasimo robljem.
    To je okupacija zemlje i naroda. Mi već u tome živimo,a decu lecimo sms porukama.
  • Ivan

    23.01.2023 23:06
    .
    IZDAJNICI, svi komplet u vladi, pozicija i opozicija!
  • Svetlana

    23.01.2023 23:04
    Moz' misliti! Sta ce Srbima prljave pare zapada, njih ce grejati ljubav prema majcici Rusiji, opste je poznato da Rusija donosi blagostanje onima kojih se lati! PatriJote, radujte se!
  • Nn cz

    23.01.2023 22:49
    Potpisuj i da se otarasimo višedecenijske muke!
  • Musaši

    23.01.2023 22:43
    Džaba mu sve nakon što je potpisan Briselski sporazum, kada je predao Kosovo.
  • Ćoravi Desk

    23.01.2023 22:42
    Već je potpisao sad se samo pravi.
  • Sava

    23.01.2023 22:41
    Sveti
    Lakše je plivati nizvodno, a negde ćemo već isplivati.
  • Gvozden

    23.01.2023 22:38
    Нека прекине господине председниче и онако нас не желе тамо,а ни ви не можете више да крадуцкате као мимо ЕУ.
  • Suština

    23.01.2023 22:36
    "Vučić: Ako ne prihvatimo plan, sledi prekid evrointegracija, povlačenje investicija i druge mere"

    Ako na vlasti ostane crveno-crna banda mi kao nacija ćemo nestati.
    A Crkva njih podržava ...
  • Drug Crni

    23.01.2023 22:35
    Ne prihvatamo kapitulaciju!
  • Zaključak

    23.01.2023 22:35
    Da ponovim:
    Pogledajte šta smo mi implementirali od potpisanog u Briselskom sporazumu a šta je Kosovska strana implementirala.
    Onda pogledajte šta sada zapad traži od Vučića.
    Ukrstite to sa zaduživanjem Srbije koje se desilo za to vreme, koliko je od pozajmljenog uloženo u izgradnju a koliko se "ne zna" gde je završilo, pa na to dodajte broj iseljenih, broj obolelih od malignih bolesti i stepen smrtnosti.

    To vam je REZULTAT Vučićeve vladavine.
  • Ђорђе Ивковић

    23.01.2023 22:28
    Реално...
    Да си чак и мене питао пре него што си засео на власт ја бих ти рекао шта следи.
    Да будемо поштени, знао си и ти. Зато и јеси ту где јеси.
  • Obrad

    23.01.2023 22:26
    Jake investicije
    Sve ide iz našeg džepa. A kada ja tražim sredstva po zakonu za unapređenje proizvodnje dobijem... Ili mi traže 50% mito korupcija. Manje nas košta da nemamo nikakve investicije a da te pare podelimo sirotinji.
  • zztop

    23.01.2023 22:25
    A dokle stigosmo na putu prema EU , koliko poglavlja - klastera otvorili i ni jedno zatvorili , zna li alibaba ana i njeni hajduci kako dalje...
  • Patrijota

    23.01.2023 22:21
    ..........
    Jel to sad 6:0 ?
  • Posebno mi se

    23.01.2023 22:21
    Sviđa ovaj deo pred kraj
    "i narod....možda..." Potpisi tebra to više i sjaši nam sa grbače sa tim paranoisanjem.
  • Joca

    23.01.2023 22:18
    Koje evrointegracije, koji narod, koja država, koji napredak? Briga Njega za to sve!

    Klimaju se privatni biznisi, pa prpa udarila - evo ga potpisuje, ne pita šta! Šta smo dočekali, da se zdravorazumske odluke donose tek kada bandi zagusti. Gde mi živimo???
  • Ja

    23.01.2023 22:17
    Ovako
    " Vecina vodja u pocetku su ljudi od poverenja, zatim od zakona,a na kraju postaju ljudi bez vere i zakona" Rece mudar covek pogodite koji.
  • Sonja

    23.01.2023 22:15
    Super,
    ionako su evrointegracije u prekidu od pocetka, vec 23 godine...
  • Salamander

    23.01.2023 22:14
    ništa bez Djepeta
    Raste ti nos, rampa

  • Jkj

    23.01.2023 22:08
    Pa kada su prethodnici to pričali,nazivao si ih lazovima,izdajnicima....pa šta si ti sada....
  • Nećemo u EU

    23.01.2023 22:05
    OK ako je uslov priznanje Kosova, nećemo u EU ! Tačka
  • Analiticar

    23.01.2023 22:02
    Kosovo kao teritorija u sastavu Srbije je sustinski deo Srpskog nacionalnog bica. S obzirom da Vucic potpisuje sve sto mu pod nos stave mislim da je vreme za stvaranje Vojvodjanske nacije sa pravom da imamo sopstvenu drzavu a to nam niko ne moze zabraniti
  • Kupujem alu felge

    23.01.2023 21:58
    "Mene su naterali, njih četvorica je bilo, ja sam se otimao, vikao ali bili su jači"
  • Djole

    23.01.2023 21:56
    dosta je bilo
    Odlicno. Konacno da raskrstimo sa tzv. nazovi "investicijama" koje mi finansiramo i subvencionisemo. Da vidimo koliko su gospoda uz EU svog novca zaista ulozili u Srbiju, a koliko iz nje izvukli....

  • T-Rex

    23.01.2023 21:56
    Suma sumarum
    ...nema sedenja na dve stolice, a izgleda ni na jednoj. Takodje, ostaje Srbija ni na istoku ni na zapadu, ni na sredini
  • Pera Minhen

    23.01.2023 21:54
    E
    konacno si ukapirao. Bravo radikalu!
  • Hehe

    23.01.2023 21:54
    Ipak ima predaje
  • DaxNS

    23.01.2023 21:54
    Da se ne lazemo
    Korak po korak si sve ove godine dovodio do ovoga sto si istima davno obecao da bi dosao i zadrzao se na vlasti.
    U suprotnom davno bi ti bio sklonjen.
  • k

    23.01.2023 21:52
    pa vukao si ih dokle si ih vukao, ne samo ti i tadic i dacic isto, radi svoje pozicije na domacoj sceni a da smo to resili pre 15god i uslovili ih da budemo deo eu, bili bismo ispred hrvatske a umesto 6miliona imali bi 8 miliona stanovnika... ne krivim nikoga jer mi jednostavno ovde ne shvatamo sta se desava u svetu i kako svet funkcionise, tako je od uvek, sanjarimo, zato placamo svojim zivotima i uvek zivimo lose... nazalost
  • Zox

    23.01.2023 21:50
    Ponuda je fenomenalna, potpuni prekid evrointegracija, i sve eu firme zameniti mnogo jacim i kvalitetnijim preduzecima iz Kine i Rusije. Sve moze da prodje veoma glatko, jer smo u medjuvremenu izgradili snazne ruske i kineske bezbedonosne strukture bukvalno svuda gde zive Srbi. Pa, neka nas pipnu ako smeju!
  • zztop

    23.01.2023 21:48
    Oj srbijo iz tri dela nikad više nećeš biti cela... vojvodino šta se čeka...
  • Zebra

    23.01.2023 21:47
    Najtužnije je što umesto da je bar nešto izvučeno sa Kosova, on je i naše ljude tamo izlagao. Ostavio ih bez posla a sve bez cilja.
    A investicije iz EU niko sem SNS i ne vidi. Ideju subvencije solarnih panela su ugasile SNS firme koje su ih montirale. Realno obican narod ništa to ne vidi. A integracija se neće desiti dok EU postoji.
  • Vlada

    23.01.2023 21:46
    Izdaja nije opcija
    Proizvod vaše politike i obećanja koje ste im dali da bi došli na vlast. Sve se zna godinama unazad.
  • Podrska

    23.01.2023 21:44
    Nikad nije kasno da se ljubi s
    Hajde vise potpisuj, obecavam da cu bar jednom glasati sa tebe.
  • Sabahudin

    23.01.2023 21:44
    Omerović
    Aleksandar Vučić za doživotnog predsednika!!!!
  • Realno

    23.01.2023 21:44
    Realno
    Povlacenje investicija, do toga nece doci, pogledajte kako je evropa nastavila da uzima ruski gas. Ovo je prica za neuke. A od evrointegracija svejedno nece biti nista, rokovi se samo pomeraju, prema tome nista ni ne gubimo. Da je evropi stalo do Srbije prvo bi vas sa vlasti pocistila ali posto ste najobicniji poslusnici, onda vas ne dira.
  • Crni vir

    23.01.2023 21:43
    Beli vir
    Kać je uz Vas poštovani predsedniče. Kać je i uz ministra vojnog Miloša Vučevića
    Predaja nije opcija
    Živela Srbija
  • Silver

    23.01.2023 21:43
    e bas volem sto su tako kazali i netreba nam nista od nji sve svo imali..........
  • Daca

    23.01.2023 21:42
    Pa???
    Prihvati plan, to parce zemlje je odavno Albansko...samo se zamajavate sa mladjim pokolenjima i kocite ih u nameri da bolje zive zbog tami nekog Kosova!!!
  • radojko

    23.01.2023 21:40
    Avkapone
    Za 10 godina unistio drzavu, upropastio sve sto se moglo upropastiti, kriminalizovao drustvo, uzeo 20 milijardi kredita, kosovo predao, nema dovoljno ni mleka ni mesa. Dokle jos seze nazadovanje to cemo tek videti, kada pomislimo da smodotakli dno, uvek se ponovo prevarimo.
  • Miki

    23.01.2023 21:37
    Hajd sad junace
    Potpisi, ako smes. Samo dosta kukanja. I snosi posledice toga.
    Svojim biracima probaj da objasnis to kao pobedu, izadji jednom na megdan.
  • bata_sky

    23.01.2023 21:33
    Na zapadu nista novo...
    I pre 10 godina to nije znao samo onaj ko to nije hteo da zna.
  • jatzans

    23.01.2023 21:31
    Šta god da napišem, završiću u zatvoru.
  • Khm

    23.01.2023 21:29
    Puno prica nista ne kaze
  • Slavko

    23.01.2023 21:27
    Prodao nas definitivno.
  • Voldi

    23.01.2023 21:26
    Pa prihvati plan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna