Info
01.02.2023.
09:18 > 09:18
Protekle nedelje na meniju u samo jednoj priči imali smo sve.
  • sn

    16.05.2023 16:35
    Nema nigde veće sprdnje od neobrazovanog, bezobraznog, lajavog ološa.
    Laje o poltronizmu i misli da su Ustav i zakoni za njega švedski sto gde je samom sebi dodelio vrhovno pravo da bira koji će poštovati a koji neće.
    Lupeta o religiji i pokušava da je uz niz uvreda nasilno zatvori u četiri zida.
    Misli da ubacivanje pogrešnih a velikih slova u pojedine reči služi da označi društvenu pripadnost i obrazovanje onih o kojima ne zna ništa, a da zakoni prestaju da važe ako koristi navodnike.
    Mantra o izvitoperenoj viziji "pravne države" u kojoj je on prvi koji će pogaziti i Ustav i zakone ako njemu lično ne odgovaraju dok će od drugih insistirati da poštuju sve kako njemu ne bi naštetili, te gura svoje muzičke želje o "neprikosnovenosti" zakona a koji zakon je "neprikosnoven" naravno on odlučuje.
    Glumi pravnika a od škole ima da skrene na ulici levo ili desno, ali samo utorkom. Preskočio je čas kada su učili razliku između neprikosnovenosti i kvaliteta ili kada su učili da odbrana sa "nisam kriv - zakon koji sam prekršio nije neprikosnoven" ne postoji.

    Svi simptomi za lečenje zatvorom, ali onim dugogodišnjim sa uključenom obaveznom terapijom, koja seže do najranijeg detinjstva kada je pogrešno naučen i vaspitan da je savršen te izrastao u narcisa i sociopatu koji je danas uveren da je sam "neprikosnoven" i da svet treba da kleči pred njegovom "veličinom" dok će se on ponašati kako njemu padne na pamet i kršiti tuđa prava sve dok je njemu tako ugodno.
  • Dare@

    16.05.2023 16:34
    Moj tekst može, ali ne mora neophodno biti legitiman kao ni tvoj. Kada medijska kompanija međutim objavljuje tekst kao svoj proizvod, iza toga stoji ne samo pisac već i odgovorni urednik te se više ne svodi samo na mišljenje autora, a ako autor nije urednik mora imati puno ime i prezime. Baš zato što svako interpretira Ustav i zakone kako njemu odgovara, uključujući i one koji se izdaju za "nepristrasne" ili "nezavisne" medije, imamo tu situaciju da zakon nije isti za sve. Ovde je pisac svesno odlučio da prenese rečenicu Ustava, interpretira je kako želi odnosno dodeli joj svojstva koja ona ne uređuje i potom izjavi kako je postupak direktorice bio i po zakonu i po Ustavu a nije čak naveo ni po kojem to zakonu. Možda zato što tekst zakona koji uređuje ovu oblast eksplicitno propisuje da je školska ustanova obavezna da obezbedi vršenje bogosluženja u određenim situacijama u koje spada i ova a na zahtev članova odnosno korisnika koji nisu pitani za mišljenje već je direktorka samoinicijativno odlučila umesto njih. To je malo nezgodan tekst koji se ne slaže sa njegovim mišljenjem pa je zato doneo odluku da informaciju ograniči kako je postupak direktorice "po zakonu" bez navođenja zakona i time javnost koja nije upoznata sa zakonom svesno dovede u zabludu, a sve jer to odgovara narativu autora, uredništva pa i tebe lično uprkos tome što nije istina.
  • Vlada

    07.02.2023 01:06
    @Sve načitani

    Nema nigde veće spdnje od neobrazovane, bezobrazne, poltronske budale.
    Laje o fašizmu a misli da je svaki zakon neprikosnoven.
    Lupeta o religiji a trpa je u obrazovne ustanove.
    Misli da velika slova služe da označe slepo obožavanje nečega.
    Mantra o celovitom poštovanju Ustava u zemlji u kojoj se u taj najvažniji dokument guraju muzičke želje poput netuđivosti Kosova.
    Drži predavanja pravnicima, a od škole ima da tera motokultivator, ali samo pravo.

    Sve simptomi za lečenje batinama, ali one dubinskim, što sežu do najranijeg detinjstva.
  • Sve načitani

    06.02.2023 12:25
    @Vlada

    Nivoi fašističke gluposti i bahatosti:
    1. Kad misliš da imaš pravo da biraš koje zakone poštuješ a koje ne
    2. Kad ubeđuješ i sebe i druge da načela Ustava o sekularnosti znače potpunu zabranu svakog prisustva religije bilo gde van crkve i time je za tebe Zakon o crkvama i verskim zajednicama u suprotnosti sa Ustavom
    3. Kad se pretvaraš da je dotični ZAKON velikim slovima kao i Ustav "švedski sto" gde si ti pozvan da biraš i poštuješ samo ono što tebi odgovara dok istovremeno vređaš najzastupljeniju crkvu u državi

    Četvrti stepen seže do beskonačnosti: kad si umislio da si stručnjak za ustavno pravo a nemaš ni najmanjeg pojma o bilo kakvom pravu a ponajmanje ustavnom.
  • Vlada

    05.02.2023 11:45
    @Sve načitani

    Nivoi srBske gluposti i bahatosti:
    1. Kad misliš da je verskim obredima mesto u školama
    2. Kad ubeđuješ i sebe i druge da Zakon o verskim zajednicama nije u suprotnosti s ustvnim načelom sekularkosti
    3. Kad se pretvaraš da dotični "zakon" ne favorizuje jednu sektu u Srbiji

    Treći stepen seže do beskonačnosti.
  • Dare

    03.02.2023 08:04
    Zasto bez potpisa ?
    @tigabelas
    Zasto se lepo ne potpises sa punim imenom i prezimenom, da bi tvoj tekst bio legitiman ?
    Zakon i jeste takav, svako ga tumaci kako hoce i zeli, razvlaci se ko zvakaca gumaaa. A svi znamo da zakon nije isti za sve, niti ce ikad biti
  • Sve načitani

    02.02.2023 23:33
    tigabelas
    Bez trunke stida i srama autor potpisan opskurnim imenom izjavi da je postupak direktorice "u potpunosti po zakonu i po ustavu" dok je u stvarnosti upravo dijametralno suprotno od toga.
    Česta je pojava među neobrazovanim a samozvanim stručnjacima za ustavno pravo da se odredbe vezano za religiju u Ustavu tumače kao zabrana religije i zabrana prisustva sveštenstva u državnim institucijama. "Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna" znači tačno to i ništa više od toga - znači da se religija ne uspostavlja kao državna niti kao obavezna, ne znači da je religija zabranjena svuda osim u crkvi ili, popularno, "između svoja četiri zida".
    Zakon o crkvama i verskim zajednicama eksplicitno propisuje da je ustanova u obavezi da obezbedi vršenje bogosluženja i verskih obreda na zahtev članova tih institucija odnosno korisnika njihovih usluga. Gospođa direktorka je odlučila da ovu odluku donese samostalno i bez ikakve konsultacije sa članovima kolektiva ili roditeljima dece i stoga je direktno prekršila ovaj zakon a sve jer je umislila da apsolutno poznaje i Ustav i zakone.
    Pa se vi samo naslađujte kako je baš vaša interpretacija Ustava i zakona ispravna, bilo bi interesantno iako ne i bezbedno kada bi svi tako kao vi krenuli da ih interpretiraju kako im padne na pamet.
  • Neša

    01.02.2023 22:17
    Rast manipulatora
    Jasno je svima da je sve manje novinara a sve više medijskih manipulatora.
  • Ja

    01.02.2023 16:38
    Ne volim ironicne i “prepametne” tekstove, te ni ovaj i ovakav. Na pola sam, 50:50. No ne svidja mi se momenat kad se ovo desava te tas prevaljuje na 51% u korist da nam ovo sada ne treba..
  • Drns

    01.02.2023 15:42
    @zztop
    Od kad mi kao narod mislimo?!? Mi smo kao kokoške, sve brzo zaboravljamo.
  • Nemanja

    01.02.2023 15:29
    @Dex

    Nema šta ja da kadrujem, popovi nisu prosvetni radnici i nema šta da traže po školama. Trebalo je da u školi budu redovniji kad su bili mlađi, možda bi izašli obrazovaniji pa ne bi danas bili popovi.
  • ns ja

    01.02.2023 14:16
    A brate s.rete mnogo, i mnogo brinete o tuđim problemima, dok o našim nema ko da brine ni u Srbiji, a ni kod naših dobrih susjeda, gdje jelte, za našu veroispovjest ih jako zabole, ali i za naša ljudska prava, a i osjećanja!!!

    Tako da molim vas, kome se ne sviđa Sveti Sava, ćao, pa, pa!!!
    Bar u našoj državi ne moramo nikome da se pravdamo, a takođe ipak JESTE i po Ustavu Srbije!

    Isti se krši po mnogim drugim pitanjima, i nemojte ga uzimati usta makar ne u konkretnom slučaju!

    Ovde se neko zaigrao bratstva-jedinstva kao da smo mi sada SFRJ!!! Pa hej!!!
  • Dex

    01.02.2023 13:34
    @Nemanja, a ko si ti da bilo koga izbacujes? To sto si ateista ti ne daje za pravo da kadrujes
  • zztop

    01.02.2023 13:18
    Šteta je pevca na roštilj baciti , neka je pevac zakukurikao sa nadom da će ga mnogi čuti i ustati protiv inkvizitora koji nam stalno govore šta moramo misliti i raditi....
  • Nemanja

    01.02.2023 12:35
    @Профа

    O itekako ćemo se praviti "pametni", sve dok vaše vračeve ne izbacimo iz škola. A vi litijaši i stariji i mlađi ste neobrazovani licemeri, pa nije ni čudo da ni svoju veru ne poznajete.
  • waldorf&statler

    01.02.2023 11:55
    Mac mac mac
  • Профа

    01.02.2023 11:05
    Неће госпођи директорки више пасти на памет да глуми Тита и Стаљина са промоцијом атеизма. Срећом да је то изашло у јавност па се и други неће правити "паметни". Хвала Ђинђићу што је увео веронауку у школе јер ми старији ни Оче наш не састављамо.
  • mamarjan

    01.02.2023 10:37
    "...te postupila, smem li se usuditi i reći, u potpunosti po zakonu i po ustavu."

    Odlična rečenica :)

    Nešto ne vidim roditelje da bi se pobunili i otišli po popa. Pre bih rekao da su to bili članovi lokalnog SNS-a ili pobratimske organizacije. Npr., mogu da zamislim lokalnog SNS gradonalčelnika tj. sada zamenika, kako radi tako nešto, čisto da se dokaže svojim gazdama.
  • NS

    01.02.2023 10:24
    Ima nade
    Hvala od srca Vama i portalu 021, ipak se tu i tamo pojavi poneki tračak svetla u ovom mraku. Svako dobro!
  • Djordje

    01.02.2023 10:23
    Rostilj
    Ma sve je u redu dok ne pocnu sa pravljenjem rostilja po trgovima.
  • Zare

    01.02.2023 10:15
    Odlican tekst u stilu Sinise Kovacecica koji ocrtava mentalno i duhovno stanje nase nacije. Pitam se samo sta bi sa decom koja nisu pravoslavne veroispovesti, da li su imala pravo da napuste "svecanost"?
  • Dejan

    01.02.2023 09:47
    ccccc
    Konacno da je neko i napisao javno kroz neku hehehihi frazu da nemamo Ustav, nemamo ga od 1946 a ta neka sveska crvene boje sluzila je politicarima za njihov posao i potpaljivanej naroda oko kosowe i ostalog !!!!
  • Miljan

    01.02.2023 09:41
    Hvala za članak
    Realnost se ogleda u naslovu teksta.
  • zatrabant

    01.02.2023 09:39
    Ma ko će da se bavi glupostima
    dok nije rešeno kosovsko pitanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna