Autor: N1

Info
04.02.2023.
21:24
Magazin Ekonomist objavio je Izveštaj o indeksu demokratije u kom je Srbija zauzela 68. mesto i spala u kategoriju manjkavih demokratija.
  • Mučenik

    05.02.2023 09:10
    KO JE KRIV?
    Za otimačinu dela legitimne teritorije Srbije ΛV kuka i svađa se u Skupštini kao zanesenjak u sebe. Za sve su kriovi predhodni od Koštunice do njega, a on je, pri tome i u tome, krajnje nevin, a vlada sa svim, možda ne sa sobom, više od deset godine. Njegovi vrli prijatelji, zločinac Bler, koji mu je glavni savetnik sada, a supruga naš advokat, Klinton, najveći zločinac prema našoj zemlji, u kampanji Klintonove poklonio je naše, a ne svoje, tri miliona dolara i šta uradiše od njega? Otimaju teritoriju njegove zemlje, uvode sankcije i što već ne. Da mu bude lakše, on nije kriv, kriv je Tito što je umro, a bio je "večiti" predsednik, kriv je i moj deda što je poginuo u oslobađanju zemlje od fašističkih prijatelja. To je to, niko ne zna šta sada činiti, a vođa uzurpirao sve linije vlasti.
  • zgađen

    05.02.2023 08:04
    Koja, bre, država?
    Ocenjivati imitaciju države je ćorav posao.
  • Citalac

    05.02.2023 08:00
    @Djordje Ivkovic
    A koje to zemlje drže Srbiju u okupaciji?
  • Zemlja čudesa

    05.02.2023 07:51
    Razumim osobama nije potreban "Ekonomist" da bi im objasnio ono što vide svojim očima. Srbija je partokratija, država pod apsolutističkom vlašću jednog čoveka, uništenom vladavinom prava i pridavljenom slobodom štampe. Društvo je zatrovano, a ni priroda nije u puno boljem stanju...
  • rale

    05.02.2023 07:49
    Velika većina država na ovom svetu su samo teritorije koje kontrolišu lokalni kriminalci koji sebe zovu političari.
  • Ђорђе Ивковић

    05.02.2023 00:05
    Реално...
    Србија је окупирана држава и бесмислен је сваки "индекс демократије" у таквој држави.
    Друго питање је како мерачи демократије из цењенога магазина Економист рачунају тај индекс државама које држе Србију у окупацији?
    Да приближимо: У Енглеској је било забрањено ропство, истовремено у колонијама Британске империје робовласништво је било законски дозвољено. Како се дакле рачунају Енглези, који су забранили робовласничке односе у свом крају, а истовремено су били робовласници?
    Како ту стојимо са "индексом демократије", индексом политичке културе и индексом осталих вредности?
  • Aleksandar

    04.02.2023 23:16
    Odgovor
    Ispravka, narod želi da mu bude tako, on bira vlast.
  • Ahab

    04.02.2023 22:51
    Apsolutno je nebitno ko je sacinio listu.
    Bitno je to da ona prilicno realno prikazuje stanje stvari, barem kada su zemlje iz okruzenja u pitanju.
    Srbija jeste zemlja sputanih, neslobodnih i ujarmljenih ljudi, jer oni koji rade "za drzavu" moraju da kusuju i da paze sta pricaju o rezimu, a oni koji su kod privatnika-pa oni svi vec imaju svog "malog diktatora" na celu firme.
    Ovo je drzava gde se obelezavaju i proganjaju neistomisljenici, gde vlast sa prezirom gleda na sve one koji se ne slazu sa nakaradnim drzavnim mejnstrimom i gde je "svako ko nije sa nama-taj je protiv nas".
    Zivotni standard po svim merilima je je bedan, ali ono sto je najgore je ocajan kvalitet zivota-zagadjen vazduh, potrovane vode, posecene sume i generalno devastirana priroda.
    Ovde se lose zivi.
  • a ne

    04.02.2023 22:43
    Srbija je apsolutno tamo gde većina naroda želi da bude.
    Demokratija ovde je ista kao i u Švajcarskoj, samo je narod potpuno drugačiji, a vlast je ogledalo većine naroda.
  • Gimme Shelter

    04.02.2023 22:00
    Srbija je na pravom mestu na kojem zaslužuje da bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna