Autor: Tanjug, N1

Info
20.02.2023.
20:53 > 21:10
Povodom oštećenja na Savskom trgu, Ras inženjering navodi da je "dostavno vozilo neovlašćeno ušlo na prostor fontane koja se tu gradi, oštetilo nosač granitnih ploča i izazvalo pad nekoliko ploča".
  • @Prebranac

    21.02.2023 20:51
    Izvinite molim vas pitam za druga, odakle maloj, ubogoj do zla boga siromašnoj i demografski uništenoj opštini stotine miliona?
  • Prebranac

    21.02.2023 18:28
    Naslov
    Pozdrav iz male,uboge do zla boga siromašne i demografski uništene opštine u Banatu.Razmere pljačke od strane SNS u ovoj maloj sredini su enormne,bukvalno se pljačkaju stotine miliona na pre,pre,pre prenaduvanim tenderima i poslovima.Toliko su zagrizli u pljačku da se više ne libe ničega.Ne stide se da za četiri pet slova na "čuvenom",sveprisutnom svetlećem natpisu na ulazu u selo otmu milion dinara.Mogu samo da zamislim šta je u velikim gradovima.
  • R49

    21.02.2023 06:54
    Ruka rabota + fušeraj
    Da li je i cena fontane državna tajna? Koliko miliona evra koštaju stubići?
  • Bauštelac

    21.02.2023 00:35
    Plastične noge
    Plastične su samo za dignute kancelarijske podove i standardne kocke (tvrdo presovani materijal hdf) 50x50, za bilo koje ozbiljnije opterećenje idu metalne nogice. Postavljao sam kablove i ispod jednih i ispod drugih ali uvek u zatvorenom prostoru.
    Ukratko, ili amateri ili prevaranti.
    Inače i te kocke nisu upasovane kako treba (bio na trgu i gledao), negde se rubovi dodiruju a negde su fugne i 1,5cm (na polukružnom delu gde ne idu potpuno ravno), opet isto, ili amateri ili totalni fušeraj, u nemačkoj ne bi prošli nadzor i morali bi sve ponovo. Nadzor nad radovima potpisuje odgovorno lice sa inženjerskom diplomom i licencom i specijalizacijom, a u nadzoru su nekad i predstavnici proizvođača materijala koji se ugrađuje.
    Ukratko kad se troši tuđ novac (budžetski), onda mora neko da odgovara za kvalitet radova i garantuje.
    Svugde na zapadu bi bili tuženi nadzornici što su potpisali tako nešto i ugrozili zdrablje i živote. I ništa im ne bi pomoglo što je kamion prošao tuda, zna se koje opterećenje treba da trpi običan trotoar. A da ne pričamo o posvađanoj nivelaciji celog trga sa zgradom bivše želj. stanice, ima bar 70cm i nije bilo ograđeno kad sam ja bio, može se neki pešak slomiti. Ukratko, NEZNALICE!
  • Nikola

    20.02.2023 22:59
    Kao i sam trg, šuplja im je i priča kojom se pravdaju, da je dostavno vozilo prošlo tuda jasno da bi propalo i ostalo zaglavljeno. Zna se dobro da ko krade, taj i laže i obrnuto!
  • zanima me

    20.02.2023 22:57
    A,koliko je sve to plaćeno? Od kredita ili kako?
  • Realista

    20.02.2023 21:26
    odgovor RAS inženjeringu
    Ti nosivi elementi od PVC-plastike nisu nikad bili niti će biti predviđeni da nose "gradski trg" jer da se tu skupilo 200 osoba na 100m2 na nekom koncertu, propali bi i polomili noge usled ritmičkog pokretanja.
    Ti noseči elementi su predviđeni za individualne objekte slabog opterećenja. Cenim da u RAS inženjeringu rade osobe koje pojma nemaju sa statikom, arhitekturom i dizajnom ali zato imaju političke veze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna