Autor: 021.rs , Vreme, RTS

Info
11.03.2023.
21:57
Udruženje "Opre Roma" reagovalo je na izjavu Aleksandra Šapića kojom diskriminiše Rome.
  • Мића

    13.03.2023 20:03
    Роми
    Добро се сећам када су у Земун пољу направили станове за Роме који су живели код газеле мислим да је било станова и у Борчи и ко сад живи у тим становима нека ови новинари направе репортажу па да види народ где су Роми из тих станова
    У Србији су Срби највећа мањина
  • Dosta

    12.03.2023 21:06
    @ja
    Odgovor za @ja završio sam dovoljno škole, ti si zadrti neznam ni kako bih te nazvao. Ako neko iznese svoje mišljenje a koje se kosi sa tvojim on je zadrt i nepismen tako da to sve govori o tebi.Znam dosta Roma koji rade,kum mi je Mađar tako da sam ja sigurno zli rasista koji mrzi druge.Tvoje pisanje sa velikim slovima je dokaz tvoje mržnje i netolerancije. Ali ko smo mi da iznosimo svoje mišljenje pošto si ti, oličenje tolerancije i razumevanja za sve osim onih koji misle drugačije od tebe.
  • Za kolege

    12.03.2023 08:47
    Za kolege komentatore:
    Kako mislite "bez diskriminacije" i "kako jeste" i "kakva ljudska prava"? Tipčina je iskoristio pogibiju devojčice, što je nezamislivo strašna situacija, da oplete po sakupljačima sekundarnih sirovina. Problem koji on, kao gradonačelnik, treba da rešava, kada ga već nije rešio. U toj situaciji on govori o celom jednom narodu. Ne grupi, nego svetski priznatom narodu.
    A odgovor koji mu je upućen, je jasan i više nego smislen. Samo ga treba pročitati.
    A kada se prema ugroženoj grupi ophodimo po si stemu tako je i meni, nismo ništa bolji od onoga ko na pešačkom ne zastane pred trudnicom, detetom, osobom sa štapom. Ili od onoga ko na "pomozi mi gladan sam" ogovori sa "pa ni ja nisam još ručao". Ili ko misli da može silom naterati devojku na seks samo zato što mu se svidela, a on je eto jači, pa može.
  • Realno

    12.03.2023 08:19
    Rekao je istinu, bez diskriminacije. Imam prijatelja Roma koji je završio srednju školu, čak bi i on ovo potvrdio.
  • Milica

    12.03.2023 08:16
    Udruzenja
    Udruženje Roma izjavu Sapica koristi na ružan način. Čovek lepo rekao grad čini i učiniće sve ali moraju i Romi da to žele. Upravo romska udruženje treba da otvoreno govore o problemu a ne da politizuju i profitiraju. Obrazovanje nije uskraceno nikome ono je obavezno zakonom. Dodeljuju se stanovi, posla ima, pa primaju se radnici iz Bangladesa sta pričate o diskriminaciji. Ne pravite od dobre namere, realnosti, otvorenosti nešto drugo.
  • 313z

    12.03.2023 07:36
    Ima načina
    Umesto da troši pare na gondole, jarbole i fontane, vlast treba da uloži novac i napor da obrazuje romsku zajednicu, uskladi, koliko je to moguće, njihove navike sa urbanim životom i da im da pristojan smeštaj. Šapićeva izjava je gruba, neosetljiva i neprikladna.
  • Banderaš

    12.03.2023 07:33
    Sloboda
    Sloboda ima granice.
    Tamo gde se pređu granice,prestaje kultura i nastaje haos i bezakonje.
  • Ja

    11.03.2023 23:58
    @dosta
    Ne znam da li "pojedine grupe" NE ŠALJU decu u škole, ali po vašoj nepismenosti izgleda da ste i vi koju godinu škole propustili. Nisam siguran da ste dobar primer zašto bi deca trebala da se ŠKOLUJU. Ali, razumem ja vas zadrte rasiste-ti zli Romi su krivi što vam je život ispao tako grozan...
  • s

    11.03.2023 23:36
    Secam se da mi je neko pricao o nekim Romima u NS i da se iznenadio koliko su dobro integrisani u drustvo,ne znam da li je to inace slucaj da su u Vojvodini Romi bolje integrisani nego u ostatku Srbije i ako jeste tacno zasto je to tako?
    Mislim da upravo integrisani i obrazovani Romi u Srbiji, moraju da se ukljuce u problem i da pomognu svojim sunarodnicima kroz propagiranje obrazovanja i inkluzije. Da bi se popravio status romske manjine mora da postoji saradnja i volja sa obe strane.
  • w/e

    11.03.2023 23:05
    AJAJAHAHAHAHHAHA
    "Romi su prinuđeni da žive u takvim uslovima jer im je uskraćeno osnovno pravo na stanovanje."

    Koje je to pravo na stanovanje? Hocu i ja da ga ostvarim, ako moze negde u centru grada, preferiram pentahaus.
  • Jovana

    11.03.2023 23:01
    NikolaDetelinara, pa to upravo i jeste problem, sto vecina stanovnistva Srbije poput tebe u toj izjavi ne vidi nista lose. Tu i lezi diskriminacija.
  • Dosta

    11.03.2023 22:48
    Dokle više da se priča o sprečavanju bilo koga da se škokuje i da se to bilo kome uskraćuje. Udžbenici u osnovnoj školi se daju deci koja nemaju sredstava da kupe. To što pojedine grupe nešalju decu u škole je nešto drugo.
  • NikolaDetelinara

    11.03.2023 22:20
    Ne volim Sapica, ali covek nista lose nije rekao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna