Autor: Beta, 021.rs

Info
17.05.2023.
15:34
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) i brojne vladike sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u zgradi Predsedništva.
  • jok

    17.05.2023 23:18
    Crkva uopšte nije institucija.
    Srbija je sekularna država.
    Piše u Ustavu...
  • Hani

    17.05.2023 21:57
    Infobiro se sastao,trazi Broz(Vucic)podrsku Crkve.Dzaba je sve,kraj je blizu..
  • Sabahudin

    17.05.2023 18:34
    Omerović
    Alo, bre, kakva institucija?!?!! Ima li neki episkop m...da da odbrani Crkvu od ovakvih političkih parola. Crkvo, probudi se!!!
  • pajo patak

    17.05.2023 18:05
    a da li su se dodirnuli
    prstićima kao na Mikelanđelovom " stvaranju Adama ", i koji od njih dvojice je onaj sa bradom, a koji onaj sa malim ?
  • bananarama

    17.05.2023 17:46
    Ne znam zašto crkva ne otera u p.m. ovog diktatora i ne stane na stranu naroda jer bez vernog naroda i nema crkve. Ako nema vernog naroda crkva bukvalno ne postoji i nema je. Zar nije onda logično da crkva stane na stranu svog vernog naroda (pa i onih koji nisu vernici ili su vernici drugih konfesija) a ne na stranu ovog satanističkog i sektaškog režima koji uništava narod pa i verni narod koji u SPC vidi i traži svoje utočište.
    Čuj, crkva ine na dodvoravanje režimu a ne izlazi na ulicu sa svojim vernim narodom koji čini tu crkvu. Bez vernog naroda ni jedan vladika ne bi više bio vladika a time ni patrijarh ne bi više bio patrijarh jer ne bi imao kome da bude patrijarh. Čim nema vernog naroda kompletna koncepcija crkve se ruši i nestaje, gubi se.
    Dakle, sveštenicima, vladikama, patrijarhu je mesto među nama vernicima, narodu, građanima a ne među satrapima i satanistima na Andrićevom vencu. Isto tako mislim i o rimokatoličkim sveštenicima, biskupima, imamima, hodžama, muftijama. Svima njima je mesto uz nas a ne uz one tamo nepomjanike iz vlasti.
    Ipak celokupno sveštenstvo živi od nas a nas da nema gubi im se smisao.
  • VV

    17.05.2023 17:16
    Crkva nije institucija
    Crkva je telo Hristovo... e sad, neke izgleda to nisu, već su institucije. Prema svecu i tropar.
  • Tit

    17.05.2023 17:02
    Crkva
    Za mene nije. Ja nisam vaš od glave do pete, moji su dobili '45...
    Pravo na veroispovest je zagarantovanw, ja nisam vernik, moje zagarantovano pravo.
  • zztop

    17.05.2023 16:18
    Očekujem osnivanje ministarstva PRAVOSLAVLJA ...
  • Podbarac Original

    17.05.2023 16:05
    Po cemu
    Ne znam po cemu je crkva jedna od najvaznijih institucija,na ovim prostorima ima previse novovernika koji su se krstili u 40-toj godini a ceo zivot su pljuvali po crkvi u koji ni sada ne idu redovno.Svi koji su rodjeni od 1945.pa do 1990. nikakve veze nisu imali sa crkvom,u SFRJ je bila skrajnuta i maltene zabranjena.Iz licnog iskustva,u mom razredu u osnovnoj skoli od 32 djaka svega nas dvojica smo bili krsteni,ali dzaba,ne postadosmo vernici,a kasnije nismo zeleli da budemo ono sto nismo nikada bili.Uopste ne postujem sadasnjeg patrijarha koga znam licno,a kada se budu ocistili od luksuza i pedofilije mozda mozemo onako caskati neobavezno,crkvu sluzi za vernike za ne za sveukupan,narod,isfolirane vernike pogotovo ne postujem.
    Kada budu demokratski izbori za crkvene velikodostojnike a ne ovi sektaski,onda moze crkva da se mesa u drzavne poslove,ovako ne bi trebalo da se pitaju za bilo sta osim za svoju veru i crkvu.
    Posebno sto bi im uveo porez na imovinu koju su dobili restitucijom i PDV na komercijalne proizvode po manastirima sa sve fiskalnom kasom,neka osnuju Crkva DOO pa neka biznisuju,ne vidim da obicni ljudi imaju bilo kakvu korist od toga,oni su na budzetu i stalno jos dobijaju donacije od vernika.
  • otac Makarije

    17.05.2023 15:59
    Istina živa
    "Crkva jedna od najvažnijih institucija" za ispiranje mozga pod ruku sa pinkom i hepijem. Pomoć koju dobijaju iz državne kase je ista i junaci su im isti , program ide live , vokabular se podudara , konzumenti su isti , tako da je za opstanak na vlasti zaista važna.
  • M

    17.05.2023 15:57
    M
    Vucic glavni poglavar! Razvali drzavu narod institucije...ogromne posledice za sve nas i veoma tesko da se sve ovo ocisti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna