Autor: FoNet

Info
02.06.2023.
08:23
Forum beogradskih gimnazija ocenio je danas odluku Vlade o ranijem završetku nastavne godine ishitrenom i nedovoljno promišljenom.
  • Maca

    02.06.2023 14:51
    Cica
    Nisam povodom ovog članka napisala, učenici odgovaraju 1na 1.To je tačno, samo za povlašćeni. Isterana sam sa ispita, da kasnije odgovaram, istog dana sa još desetak studenata, položila, a 1 na 1 ostala mi drugarica, nisam imala pojma da je ovlašćena. 1na 1,odgovatanje oduvek postoji a sad je ozakonjeno. Nisam na pisala da su učionice, čuvao ice, moja razredna je to govorila a ja sam generacija, - 66. Bilo mi je ružno, čula sam to nebrojojano puta, ne slažem se da je to normalno ali posle, 30.god u prosveti, verujem da je za neke tako. Novi korisnik je ostavio najbolji komentar do sada.
  • Ciga

    02.06.2023 11:59
    Sviranje Q...
    Vrlo dobro znamo da vlada odlučuje i pita se kao i mi komentator i ovde. Znači pitanje je šta je "On" zamislio ovim?
  • Marko

    02.06.2023 11:26
    Zamislite
    Zamislite sada situaciju da Vlada prihvati sugestiju Foruma beogradskih gimnazija, preispita svoju odluku i danas oko 16 sati javi da se školska godina ipak završava 20. juna. Da li možete zamisliti toliko ludilo i od tako nekompetentne Vlade? Da li možete zamisliti reakcije učenika na dnevne promene odluka? Do sada sam mislio da u tom Forumu sede razumni ljudi, ali posle ove sugestije shvatam da su slični kao i ovi što sede u Vladi. Oglasili se da bi nešto rekli, da znamo da postoje!
  • novikorisnik

    02.06.2023 11:25
    Kao prvo škola u kojoj se dogodila tragedija je Ogledna škola, ne znam tačno šta to znači, ali sam siguran da to nije redovna Osnovna škola već da ima poseban program nastave i aktivnosti i da bi trebalo posebno da se prati razvoj i učenje dece u toj školi. Ono što se desilo je potvrdilo da je ogled neuspešan i da tu školu treba vratiti u redovan sistem osnovnih škola, a ne da se zatvara ili ruši. Kao drugo, ukoliko se smatralo da ta deca nisu sposobna da završe ovu školsku godinu redovno, trebalo im je omogućiti da nakon mesec-dva oporavka i razno raznih seansi završe godinu vanredno. Kao treće, masakr u školi na žalost nije prvi (jeste prvi kod nas) i nigde nije školska godina završavana ranije u celoj državi zbog toga. Kako kažu forumaši, u maju je postojao osnov za završetak godine, a sad ne postoji. Jedno pitanje da se masakr desio u septembru, da li bi to značilo da onda treba prekinuti godinu u septembru kad nije ni počela čestito?
    Nakon masakra, postojao je osnov za privremeni prekid nastave u pogođenoj školi, i osnov za traženje načina da se pomogne onima koji su učestvovali u tako nečem strašnom, a ne da se prekida školska godina i raspuštaju sva deca. Takođe, nakon masakra, postojao je osnov da se na televiziju premesti dečiji program umesto zadruga, survajvera, farmi i ostalih budalaština, ali ne sve je ostalo isto a problem je rešen na najlakši način, prekini školsku godinu u prebaci svu odgovornost na roditelje.
  • "Pa šta?!"

    02.06.2023 10:32
    Koliko je promišljena odluka?

    Pa pogledajte vesti na 021.rs samo u poslednja 24h na temu ministra prosvete:

    Đorđe Milićević vršilac dužnosti ministra prosvete
    Autor: 021.rs, N1
    INFO 31.05.2023.14:28 > 14:29

    Dačić: Premijerka mora da predloži novog ministra prosvete, Milićević samo tehnički vršilac dužnosti
    Autor: N1
    INFO 31.05.2023.20:45 > 20:54

    Dačić: SPS ima mnogo kandidata za ministra prosvete - Đukić Dejanović, Markovića, Mitrovića...
    Autor: Tanjug, 021.rs
    INFO 01.06.2023.10:48 > 10:49

    Da li možete da zamislite koliko ga je puta On zvao? Koje je ludilo iza?
    Koja je panika i kako ne znaju gde udaraju?
  • Vlada

    02.06.2023 10:23
    @Popaj
    Oni se oglasavaju samo kad su njihove plate u pitanju. Zasto bi sada, kad im je radna obaveza skracena za skoro mesec dana. Njihov moto:"koliko smo placeni i ovo je mnogo".
  • Pajo

    02.06.2023 09:45
    Haos
    Ništa ne funkcioniše u društvu kako bi trebalo.Razoreno društvo nekompetencijom odgovornih." Puče kolan zvečevoj kobili, okrenula kola niza stranu".
  • cica

    02.06.2023 09:39
    @maca
    Poštovana, gde ste pročitali da deca odgovaraju jedan na jedan, kao i da su škole čuvaonice dece, a ne obrazovne ustanove? Promaklo mi je.
  • Zbogom pameti

    02.06.2023 09:28
    Svaka čast na stavu koji je zauzeo forum bg gimnazija. Novosadski to sigurno nece.
    Ovo je odluka jednog coveka i vlade koja je izgubila kompas. Pretpostavljam da niko nije konsultovao ministarstvo.
    E zato treba da setamo i setamo i setamo i da im pokazemo da nismo ovce za sisanje.
    Moramo sistem vrednosti da menjamo.
  • Prosvetar

    02.06.2023 09:16
    In medias res
    Sigurno je da neće doprineti ničemu osim dodatnom stresu oko ubrzanog popravljanja zaključivanja ocena . V.D. ministra prosvete ima samo ovaj jedan zadatak....to je ,nadam se, svima jasno.
  • Popaj

    02.06.2023 09:16
    Forum?
    A gde je sindikat da se oglasi. Jos malo pa ce biti i udruzenje prosvetara, sur prosveta i pr prosveta. A oni koji su tu da prvi reaguju na nove situacije tih nema
  • Vidoviti Milan

    02.06.2023 09:15
    "Nejasno je šta je razlog za promenu stava mesec dana kasnije"

    Javlja mi se :
    "Građani Srbije, nalazim se u avionu za Moldaviju, foliram se da čitam Arčibalda Rajsa jer nemam vremena od uređivanja vesti, naslova i organizovanja ko šta treba da kaže i ko koga da olajava, pijem ceđenu narandžu nakon neprospavane noći i hektolitra skupog ali odličnog vina za zadnje nepce.
    E da, raspustite školu.
  • Milos-NS

    02.06.2023 09:14
    Sta je povod ?
    Pa i vrapci na grani znaju da je povod razvodnjavanje protesta protiv nasilja. 1/5 ili 1/4 setaca su mladi roditelji koji ce sada ranije otici na planine i letovanja, dolazi leto i nema nista od setanja do septembra ... Manite se patetike, sentimentalnosti i brige o ucenicima.
  • Roditelj

    02.06.2023 09:14
    Našem narodu niko nemože ugoditi ,tražili roditelji da se završi školska godina sada kada je odlučeno da se završi opet ne valja,koje dete nije savladalo gradivo celu godinu neće ni ove dve nedelje nego je tu u pitanju nešto drugo .
  • NS

    02.06.2023 09:05
    Bravo za izjavu foruma.To je jos jedan dokaz da u ministarstvu prosvete sede pogrešni ljudi, i to svi!!!
  • Roditelj

    02.06.2023 09:03
    Apsolutno podržavam...
    ... stav ovog foruma, ova odluka je toliko besmislena da o njoj više ne treba diskutovati jel je samo jedna u nizu gluposti koje donose ovi "stručnjaci" da nije ni čudo što im se "dešava narod" na ulicama u ovom broju. Definitivno su izgubili kompas i ovo pod hitno treba zaustaviti.
  • Maca

    02.06.2023 09:01
    Ćefnulo im se !
    Zašto ? Tek tako im de ćefnulo!!! A deca tek treba da odgovaraju i dobiju zaključene ocene a Monistsrstvu i školama bitno da se odrade ekskurzije i škole u prirodi tj da se samo iskoriste pare koju su rodutelji već dali a oni se već ugradili a uzeli im buseve 26.5!!!
    A gde će ta deca sad ,po ulici,igralištima čak do septembra , ko će malu decu do 10 godina čuvati , samo po stanovima da se čuvaju jer se škola zatvara ???!!Roditelji idolaniri god.odmore i ne mogu ih unapred pomerati a bogme ni i babe i dede jer se radi do 65(Francuzi protestuju da rade do 64 a mi već godinama robujemo do 65 te nema slobodnih ni baba ni deda)
    Laž o tome da ko želi,može u školu - pa škola je institucija i obaveza a ne idi mi-dodji mi a popravljanje ocena u 4 oka bez prisustva celog rszreda kso svedoka je uvod u korupciju i za osnovce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna