Autor: N1

Info
15.07.2023.
17:02
Prema podacima Vrhovnog kasacionog suda (VKS), tokom 2021. i 2022. godine zastareo je 201 krivični predmet pred osnovnim i višim sudovima u Srbiji.
  • Novosadjanin

    15.07.2023 23:30
    vremenski rok
    Zakonom odrediti vremenski rok za pokretanje i rešavanje procesa.Ukoliko se ne pokrene ili ne reši u roku ,svaku nadoknadu i krivicu preuzima država,e onda država neka traži odgovornost,krivca....Građanima je bitno da pronađu pravdu a država ako ima para na bacanje plaćaće,ako nešto krije svakako će odgovarati i naravno svi u lancu procesa od ministra ,sudije,tužilaštva....odmah po automatizmu ....
  • Инспектор Вишекруна

    15.07.2023 21:21
    @hemodroid
    Укидање застаре би имало и другу страну. На пример узбуњивач из Крушика, или било који други, би био суочен са доживотним судским процесом!
  • seljak

    15.07.2023 19:12
    postupci pred sudom vode se na nivou postupaka iz vremena i metoda kasnog feudalizma iz 1700-tih, od tada ni korak u brzini donošenja presuda nije učinjen,sve to odgovara nedodirljivosti sudija
    . pravda je nedostižna i ne postoji ( postoje zakoni koji se mogu izvrdavati
    . znam napisati 2 stranice teksta odmah , kako da se sudski postupci mogu izvrdavati, i to sve legalno i ne mogu ti ama baš ništa
    . a država će od mene ekspresno sve uterati ( npr. napisaće da je kupoprodajani ugovor duplo veće vrednosti i odrezaće mi porez koji moram odmah platiti , i sledi prinudna naplata
  • hemodroid

    15.07.2023 17:35
    Zato treba ukinuti zastaru u krivicnim postupcima.Nisi manje lopov ako je proslo deset godina, samo se podstice odugovlacenje postupaka jer okrivljeni imaju motiv da beže i da se kriju.U Engleskoj ili Americi nema zastare i sudi se bogami i za zlocine od pre trideset,cetrdeset godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna