Autor: Danas, Beta

Info
30.07.2023.
09:37 > 09:38
Za izmene zakona koje omogućavaju besplatnu konverziju prava korišćenja u pravo svojine, profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić kaže da to znači da će biti povlašćeni veliki investitori.
  • Akademik

    30.07.2023 15:07
    NIKO NIJE KRIV, DŽIV, DŽIV!?
    Autor navedenog teksta, uz korišćenja poznavanja profesorice Vesna Rakić Vodinelić, konstantuje da kod nas sve aktivnosti, u Skupštini, Parlamentu, ministarstvima i u opšte u državi, vodi jedan čovek neprikosnoven, sveznajući, najvredniji umstveno, materijalno i učtivo. ΛV sebe opet stavio ispred Skupštine ukazom o spornom zakonu o izgradnji i ostalih dokumenata. Iz ovoga sledi da su izabrani vršioci svih dužnosti ili nisi u materiji važnih pitanja ili im se ne dozvoljava da rade kako treba. Ako su umstveno nedostojni namenjenom im poslu, onda aplaudiranju šefu, klimoglavstvom i du*euvlakačenjem drugo im ne treba, udomio ih autoritet, po njima kako treba i skupo su plaćeni za posao kog obavljaju ukoliko ga i uopšte (ne)uspešno obavljaju. Zdušnom odbranom direktora BIA i ministra unutrašnjih poslova da su odgovorni za svoj (ne)rad ili pogrešni rad i ne dozvoljavanje analiza njihovog rada i njihove anomalije u radu. Opravdanje ima ukoliko ovo nije u sprezi sa sankcijama koje uvodi SAD protiv naših vodećih instrumentalizovanih funkcionera. Ovde nije tema poljoprivredno dobro „Jovanjica“ koje je poznato svim novinama i novinarima te ne treba da ponavljamo te poznate dogodovštine i nihove autore. Na kraju, ispada da su zbog „Jovanjice“ krivi oni koji nisu krivi i imaju najmanji udeo u tim kriminalnim radnjama od pravih aktera, poznatih skoro svim našim građanima. Krimi aktivnosti u vezi Lučanima i Krušiku već su zaboravljeni, niko nije kriv, niko nije lopov, reče ptica dživ, dživ.
  • Baba

    30.07.2023 13:36
    Što pre da se dodvori svojim finansijerima, treba neko da mu podupire leža i pokrpi onaj tepih koji mu se izvlači ispod nogu. Treba pokrenuti proteste zbog ovog zakona! Blokade autoputa što pre!
  • Pera

    30.07.2023 11:49
    Marionete trajno abolirani krivci
  • @B&B

    30.07.2023 11:24
    Partizani otimali i čestitima
    Partizani su otimali i čestitim paorima, kojima su kasnije i čupali brkovene, pa i onim poštenim industrijalcima koji su imali svoje patente i bili pioniri u razvoju privrede.....tako da oni nisu dobar primer za ubuduće.
  • SuperNova

    30.07.2023 11:24
    Da pitam
    Kada/ako dodje do novih izbora i ako se promeni vlada, hoće li doći i do expres izmene svih ovih polemičnih/nelegalnih zakona ovako na brzinu sklepanih
  • Brankov pun krug

    30.07.2023 11:09
    Teze za lik Branka Pavlovića
    1. Gospodin advokat je bio na čelu Agencije za privatizaciju.
    2. Nakon što je prestao to da bude, nastupa kao umereni, a u poslednje
    vreme kao izraziti opozicionar, kritikujući pre svega ekonomske i
    pravne aspekte unutrašnjih pitanja, kao i svetska vojna i ekonomska
    pitanja.
    3. Danas opravdava oslobadjanje od konverzije tajkuna koji su i u
    privatizaciji bili bebelo čašćenji niskim cenama preduzeća, a danas se
    dobijaju desetostruke loto sedmice...
  • Grunf

    30.07.2023 10:56
    Superhik
    Kad mozes sta ti se oce sad ukini nama buraniji porez na kuce u kojima zivimo a za koje od drzave nismo dobili pomoc u izgradnji a eto drzave da nas plevi ili ti radis sve protiv naroda
  • Vojvodjanin

    30.07.2023 10:48
    Pitanje za "čestitog Pavlovića
    Kaako oslobadjanje od plaćanja konverzije može biti kvalifikovano kao"dobar potez i stavljanje u funkciju kapitala..." kada:
    1. Ta ista država ne sprovodi ni naturalnu restituciju, niti je spremna da plati celokupnu vrednost otete imovine, nego samop 15%, jer kao nema para, a pare od konvezije su trebale da da idu u fond za restituciju!!??
    Napomena: koeficijent od 15 % je dobijen kada je iznos od nasumično određene i kako se vidi i imaginarne 2 milijarde dolaran evra, podeljen sa vrednoišću imovine, a koji nije ni utvrđen !!??
    2. Šta to znači oslobađanje nekoga od ogromne nadoknade, da bi se on kao bavio biznisom i tako država imala korist. Pa to nije ni klanje voza za kilo mesa...
  • Mojsije

    30.07.2023 10:44
    Ju ju
    Nadam se da ce Vucic i sva ta njegova elita i poslusnici kad tad odgovarati za sva nedela i zloupotrebe sto su ucinili. A ti narode samo cuti jos uvek!!!
  • Pravda za Brkića!

    30.07.2023 10:27
    Ustav
    U ovoj zemlji je Brkić u zatvoru zbog poziva na rušenje ustavnog poretka, o ovi koji piš..u po ustavu svaki dan na slobodi!
  • Poklon

    30.07.2023 10:25
    Ovo je vrsta poklona, a poklonodavac može nekad i da se predomisli.
  • milan

    30.07.2023 10:19
    katastrofa
    Na Pravnom fakultetu se uči stvarno pravo. Svi ovi stručnjaci ili ne znaju ili prećutkuju da je osnovni postulat stvarnog prava da zemljište prati pravnu sudbinu objekta. Ovaj postulat su demokrate na pritisak štampe prilikom privatizacije Luke Beograd promenuli i doneli Zakon o konverziji. Taj zakon je neustavan, a ne njegovo ukidanje. Zašto fizička lica dobijaju besplatno zemljište pod zgradom, a pravna ne? Zato što se u ovoj državi pravo ignoriše i svosi se na zastupanje trenutnih interesa i svidjanja biračkom telu, populizam, a ne na sprovodjenju zakona isto prema svima.Čak i kad je loš zakon, ako se sprovodi prema svima isto ostvaruje svrhu. Selektivno sprovodjenje koje se kod nas radi svugde, je dovelo do totalnog nepoverenja u sudstvo, koje je postalo podaničko i izvršni organ vlasti.
  • Večito "opravdanje"

    30.07.2023 10:19
    Ako su prethodni bili loši (koliko?), sledeći treba da budu gori i to im je "opravdanje". Dokle te priče?
  • Vec

    30.07.2023 10:09
    Vidjeno
    Sve ce uraditi samo da ostane na vlasti..
  • Način

    30.07.2023 10:08
    Način na koji je zakon proglašen jasno govori sve.
  • igor_t

    30.07.2023 09:59
    Nesto se sprema ili predvidja skori kraj cim ovako na brzinu se "donose" zakoni mimo pravila i ustava, kako bi se pokupilo sto vise dok je moguce.

    Na zalost sve ovo prolazi bez znanja i reakcije vecine gradjana, pogotovo onih koji su nauceni da budu apoliticni i bez osnovnog znanja kako bi trebala da funkcionise arodna republika.


    Sa druge strane partijski laju na sve strane braneci ovo i dajuci neka glupa objadnjenja.

    Sve je jasno, samo je pitanje kako jos uvek dozvoljavmo
  • B&B

    30.07.2023 09:45
    1945
    Onda se neko pita da li su ispravno postupili Partizani 45 god i sve lepo vratili u drzavnu i drustvenu svojinu.... To čeka i ove lopove kad tad
  • rale

    30.07.2023 09:37
    Ko dođe na vlast kroz korupciju, taj jedino i može da ostane na njoj kroz sve veću i veću korupciju. Prodaj šume, planine, reke, placeve kao svoju dedovinu samo da se namire svi troškovi vlasti i manipulacije stanovništvom. I naravno svo to vreme pravdaće se kako je i prethodna vlast sve to tako radila. A za to vreme fiskalni računi su nam kao fakture sa barkodovima, porezi nikad veći a nameti gase svaki normalan i prirodan biznis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna