Autor: Danas

Info
02.10.2023.
07:50 > 07:50
Punih 20 godina traje borba nenastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama za poboljšanje materijalnog položaja.
  • Panter

    02.10.2023 12:02
    10 eura je radni sat
    spremačice u Beogradu da sređuje stanove i ne možete ih naći.Ne postoje.Ili ih čekate dva meseca da se oslobode termini.

    Ali lakše je skuvati 3 kafice i čula rekla kazala za platu od 300 eura nego zavrnuti rukave za 80 eura dnevnice.

    Hoteli na Novom Beogradu ne mogu naći spremačice i higijeničarke ni za 1000 eura plate morali su da uvoze Kubanke i Filipinke a ove u državnoj službi kukaju kako im je plata mala.

    Biće veća plata samo ih glasajte opet.I tapšajte im na mitinzima.

  • Tanja

    02.10.2023 11:06
    U moje školske dane nismo imali obezbeđenje a tu ulogu tetkice i domar su sasvim korektno obavljali tu ulogu. Svako dete znali po imenu i brinuli o svakom ćošku škole i dvorišta i deca su im se poveravala i obraćala sa poverenjem i poštovanjem! A plate su im i tad bile mizerne u odnosu na PEPS službu. A bile su bolje i savesnije od mnogih prosvetara. Da da
  • Nenadović D.

    02.10.2023 10:18
    Težak položaj do izbora
    pred izbore dobiju 3 crvene 2 flaše zejtina i 200 grama kafe i opet ih glasaju.

    Idi begaj.

    Žaliti nekoga u Srbiji nakon prodatog glasa za 30 eura u robi i novcu?

    Žaliti nekoga kad proda svoj glas u Srbiji da mu je plata mala da teško živi da nema za hleba da nema za lekove da nema za osnovne životne potrebe?

    Samo mu reći sada će izbori dobićeš 3 crvene i mirna Bačka.

  • Rada

    02.10.2023 10:00
    Rada
    Bila sam spremačica u OŠ i radila za 35 hiljada kasnije su mi povisili na 39 hiljada. Dala sam otkaz i zaposlila se u privatnoj firmi za Higijenicare. Isto sam prijavljena ali Plata je 50 hiljada sa dodatnim poslovima nisam mesecno ispod 68 hiljada. Jeste radi se po 10 i vise sati ali šta da radim nije puno ali obzirom da nam se Država skoro raspala bolje ovako nego da kukam i prosim! Verujem da ćemo glasanjem promeniti ovaj lopovluk i da će biti bilje za sve ali sedeti u JP i kukati nešto čekati…to nikako!
  • G pen

    02.10.2023 09:52
    I nemedicinskog. Zamislite vojsku bez podrske. Samo se medicinarima titra
  • Hm

    02.10.2023 09:45
    Hm
    Hm, štrajk pa nek plivaju u g.....a
  • ja

    02.10.2023 09:42
    Zaposleni po partijskoj liniji, zlata na njima ko na manekenkama, noktići gelirani, kosice nafarbane, nogice vrckaju hodnicima. WC-i smrde dan i noć, prozori i stolovi nikad oprani, podovi zamazani jednom dnevno, ne dao bog da bi zalili bilje što crkava po saksijama. I to što dobiju je mnogo, a svakako većina njih radi da ne bi bila kod kuće i služila bogatog muža koji ih je kupio.
    Ne vidim nikakav problem u njihovim platama- u radno vreme se botuje i zaradi prava plata, državna plata ode za šminku.

    Čast izuzecima koji se mogu na prste nabrojati, zbog kojih još nisu sva deca hospitalizovana od fekalnih zaraza, jer po jedna u kolektivu još ima toliko savesti i snage da povremeno opere WC čime treba i kako treba.
  • Dejan

    02.10.2023 09:22
    @dzo
    Drzavni fakulteti su po vama olicenje postenja????
  • Миле чистач улице

    02.10.2023 09:16
    Теткице му дођу као медицинске сестре у здравству,ако нису заслужиле коефицијенте на плати онда наставници нека се лате посла и по закону о раду очисте своје радно место,али закон о раду не познаје радника него послодавца па зато теткице и домари раде за синдикат а школа их плаћа
  • Veći od Malog

    02.10.2023 09:07
    Kome je Malo
    ... ovo su idalje državne ustanove. Svugde u svetu su državne ustanove, u konkretnom slučaju škole, uglavnom socijala. Tamo su male plate, kvalitet školovanja nizak i sve je nekako skromnije nego u privatnom školama. Zato, svakome kome je plata mala, a misli da vredi više, neka krene u privatne vode. Evo pozivam sve te radnike vezane za poslove higijene, da se prijave na konkurse za "spremačice" u agencijama koje se bave održavanjm higijene po stambenim i poslovnim prostorima... Plata je sigurno drastično bolja i veća od one u državnim ustanovama ali ima da se radi, pun gas...
  • Jaca

    02.10.2023 09:05
    Nezasticene
    Prvo drzavni zagarantovani minimalac ne dotira drzava.Mi nemamo minimalac.Kada smo po nagovoru sindikata tuzile za regres, topli obrok, za minimalac.Tuzbe odbijene, troskove na ovu bedu placamo kreditom.Koga je briga?
  • Statisticar

    02.10.2023 09:01
    Nije drzava nikoga zaboravila, nego drzava nema dovoljno para. Zasto se svima platr je podignu jednako? Zato sto bi onda svima bilo podignuto 1,5%. Ovako kad AV najavi povisicu za policiju ili prosvetu 10% onda sa tim povećanjem se moze pihvaliti. Kad bi rejao da celoj drzavi podize 1,5 ili 2% onda bi to bilo smešno i padao bi mu rejting.
  • Arena

    02.10.2023 08:33
    Podrška
    Naravno da treba da im se podignu plate i da se plate svi sati rekovremenog rada. Isto tako i nastavnicima. Potpuna nebuloza je oko radnog vremena nastavnika koje se često nastavlja i kod kuće zbog nedostatka uređaja savremene informatičke tehnologije. Takođe da se uporede i izjednače plate i nastavnika sa primanjima visokoobrazovanog stručnog kadra u javnom sektoru. Javna preduzeća treba da imaju kvotu koju državi daju upravo za ove potrebe a ne da samo nabijaju plate svojim radnicima, od para svih građana.
  • Dzo

    02.10.2023 08:31
    Eto izbora pa od vrata do vrata vi sa BK,educons i ostalim kupljenim fakultetima...
  • NNunited

    02.10.2023 08:28
    ...
    Veci ovih ljudi je stranacki zaposlena na odredjeno vreme. Ucenjeni su poslom i moraju da cute. Procenat onih koji imaju ugovore na naodredjeno je sve manji. Vlast trguje mukom ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna