Autor: 021.rs

Info
05.11.2023.
11:21
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju od v.d. direktora "Pošta Srbije" Zorana Đorđevića da odmah obustavi postupke koji ugrožavaju radne uslove i ekonomsku sigurnost poštanskih radnika.
  • Dexy

    10.11.2023 15:22
    Katastrofa
    Narod nema pojma sta se radi u Posti... Poenta je da jedna grupa krvavo radi, a druga dovedena po partijskoj liniji bukvalno samo prima platu! Radi se i po 10 i po 12h u nekim sektorima! Vlast je zatrovala jednu profitabilnu firmu, dovela svoje jastrebove i isisava kapital iz Poste! Posta je LIKVIDNA bila oduvek, a ima najnize plate, recimo EPS je prosle godine napravio minus (2022) od 800 mil eur, a plate su im i dalje od 90 do 120.000 dinara... Da ne pricamo sta se radi u sportu, recimo Zvezda ima 15 stranih igraca a duguje 80 mil eur, krade se na sve strane! AIR Srbija sebi nabiflao plate, a drzava im na lizing kupila krseve od aviona 10 god stare, Ni jedan Erbas nemaju nov, i kad puknu opet ce narod da ih vadi iz blata, a sad se zaradica krcka kroz ogromne plate! Posta HOCE SVOJE, buduci da su u PLUSU hoce vece plate i manje posla a ne da budu krava muzara za sprdnju i isisavanje kapitala iz svoje firme!
  • Poštar

    07.11.2023 16:02
    Minimalac
    Poštar radi za 50-55.000
  • Aleksandar

    06.11.2023 23:10
    Informacija
    kao prvo siguran sam da u posti imaju placeni godisnji odmor, slobodne vikende i da ne rade nedeljom,,,neka probaju da rade u nekom marketu ili u nekoj fabrici gde se radi u tri smene pa ce se videti razlika
  • Poštar S

    06.11.2023 15:16
    Za Gospodina Djordjevica
    Kao prvo možda je poštar bio ispred tvoje zgrade pozvonio na interfon a tebe mrzelo da ustaneš i da se javiš koliko puta se to meni desilo zvonim za Pošiljku niko da se javi, drugo pozovem na telefon koji ste postavili za kontakt oni odbiju poziv tipa nejavjaju se nepoznatim brojevima ako se to desi onda izveštaj u sanduče ili u vrata pošto niko ne otvora ulazna vrata,a da dobijete poruku od pošte da će paket stići u toku dana ali dobijete i broj od postara pa moze i da pozovete da pitate kad ce poštar da bude u vašoj ulici tako da čisto sumljam da je poštar samo ostavio izveštaj u sanduče jer sigurno ti nisi bio kuci
  • Anonimus

    06.11.2023 12:53
    Ovako
    @ Dare
    Nemaš ti pojma post express su daleko sigurniji i profesionalniji od svih privatnih kuirskih službi jer sarađivao sam sa svima....Zbog takvih kao što si ti jesmo ovde gde jesmo ...vidiš u americi je npr vojna industrija privatna dok je u Rusiji uglavnomi dalje u državnim rukama au Kini da ne pričamo....kako to da SAD i dalje nemaju i ne mogu da naprave hipersoničnu traketu a ove dve već imaju?
  • Pobesneli nax

    06.11.2023 11:57
    Konkurs je otvoren
    Ovi što lupetaju, neka se jave na konkurs, koji je otvoren. Možda bi izdržali do nekoliko dana, toliko dana se može živeti sa ovom platom.
  • Petra

    06.11.2023 08:33
    Djordjevic
    Čast izuzecima, ali zaposleni u post ekspres su katastrofa. Ostavi papir u sanduče da je pokusana isporuka a ja kući čekam paket!! Koliko puta se samo to dogodilo! Sramota! A inače dva vredna paketa iz inostranstva su ušla u Srbiju i od tada ništa!!! Neko se lepo okoristio! Kome da se žalim ! Upravi vodovoda! Ništa vam ja od povećanja ne bih dala no otkaze ko štrajkuje, krade i pruža nikakvu uslugu!
  • Dare

    06.11.2023 07:18
    Komentar
    Situacija je siguirno losa u posti. Ali ima tu dosta otvorenik pitanja na koja se nikad nece dati odgvori.Jedino ako se pirivatizuje. Onada ce sve raditi kako treba. Na trzistu ima dosta radnika koji bi radili ali ne mogu jer neki koji strajkuju su pre nekoliko godina dobila posao preko veze. Povecanje su imaili u strajku 2017. pa u 2019. i sad. Sta je sa vapitacima u drzavnoj pred.skolskoj ustanovi sa nastavnicima a da se ne pominju radnice u mirko marktu ili piljarnicama koji rade i nedeljom i na Badnje vece i druge praznike. Koji imaju minimalac. Postraska plata jeste mala kako se pokazuje u medijima ali imaju premije, dodatke na platu i za razliku od privatnog sektora su prijavljenji na puni iznos zarade dok kod privatnika neki imaju vecu platu ali prijavljeni na minimlac. Svima je tesko ali treba biti iskren i realan. Doce nam neki drugi narodi i nositi posiljku za 100 evra i bice ok .?! Neki govore da ce dati otkaz i raditi drugde, ok neka dodju u neke velike industrijske korporativne frime pa neka rade na target i ciklusno vreme pa ce videti sta je lakse i bolje i sta je drzavna firma.Veliki deo ljudi radi drugi posao u mnogim zanimanjima i domenima pa su naposlu samo radi penzije i staza i nekih premija shodno o preduzecu ili poslu koji rade.. Ali niko to ne pokazuje ne govori i krije. Molim samo iskreno i relano. Hvala
  • Mile

    05.11.2023 17:53
    Raspad
    Privatizacija odmah.
  • Tapkalo

    05.11.2023 14:21
    Pitanje za Veselinovica- njegov sindikat Sloga u PTT Srbija ima 74 clana( 0.0011%) i nisu u strajku- zasto? Na izbornoj listi " protiv nasilja" Veselinovic je 34. Vlasnik liste i poslodavac Djilas finansiski podrzava Slogu. Zasto onda zaposleni u tajkunskim kompanijama Djilasa i Solaka nisu clanovi sindikata bar Sloga?
  • Nikola

    05.11.2023 12:36
    Kada ce meni stici lek koji je poslat pre 10 dana na Post Ekspres?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna