Autor: Blic, Telegraf

Info
06.11.2023.
06:51
"Barcino tours" turistička agencija od kraja oktobra je u blokadi i to za 128.271.387 dinara, odnosno oko 1,09 miliona evra, objavljeno je na sajtu Narodne banke Srbije.
  • Za @Sale

    06.11.2023 12:09
    Za @Sale
    Da se izvicu?!
    Evo objasnjenja tur. Radnika.
    Ok je vecina turustickih sluzbenika. Ali ovakvi kao sale pod potpisom su unistavali i upropastili tu divnu delatnost. Pobegli su svi iz nje sto su vredeli.
    A tek nas narod kao turisti. Na dnu lestvice. I zapravo najbolji turisti su otisli na booking, airbnb, direktno smestaj...
  • Sale

    06.11.2023 09:57
    @Nenadović K. Dušan
    Booking nije turistička agencija. Ljudi vole da neko brine o njima i kad idu na putovanje da su potpuno opušteni, da neko drugi brine o prevozu, transferu, smeštanju u hotel, da imaju vodiča koji će im pričati o destinaciji (ili da se izviču na istog ukoliko im se na putovanju nešto ne dopada) i sve to na jeziku koji razumeju.
    Preko bookinga rezervišete smeštaj i eventualno transfer ili rent-a-car.
    Ne dobijate istu uslugu kao što nude turističke agencije.
  • Biba

    06.11.2023 09:39
    .
    Ako sam dobro shvatio, putnici sami treba da istrazuju i da glume inspektore jer sve oblike inspekcije u drzavi izgleda da nemamo?
  • Nenadović K.Dušan

    06.11.2023 09:27
    Posle izbora
    vratiće novac ljudima sigurno neka se prevareni strpe do izbora nakon izbora dobiće sve uplaćeno.

    Umirem od smeha.

    Booking je zakon .

    Mada tako i treba za neupućene kojima je teško da nauče kako se putem interneta rezervišu apartmani i plaća putem kartica nego idu lično i pitaju lopove od "tur operatora" za "turistički aranžman".

    Isti taj "aranžman" na booking u 50% do 70% jeftiniji.

    Ali tako je to kad narod neće da uči .

    Šta reći a ne zaplakati narodom u Srbiji.

    Oduševim se kad pročitam vesti o prevarama u Srbiji.I nakon 500 prevara sa turističkim agencijama narod opet ide i daje para na "izvolte" "tur operatorima".

    Strašno.Kako je tako lako prevariti narod u Srbiji ne samo narod koji je naivan već se toliko lopova među inspekcijama nakotilo i namnožilo da pošten čovek nema šta da priča sa bilo kime.

    Samo pare na debitnu visa ili mastercard u banci ne mora zaposlenje odeš kažeš "hoću visa debitnu ili mastercard da plaćam putem interneta" daju ti nakon par dana odeš na booking platiš i dobijaš e fakturu u PDF formatu na telefonu stigneš pokažeš e fakturu u PDF formatu ili odštampaš i uđeš u apartman ko čovek.

    Istra priča i sa letovima.

    Ali tako je to u državi gde se glasa za 3 crvene i 200 grama kafe.Ne može drugačije.

  • Aca

    06.11.2023 08:10
    Ne znam ko se ikada obratio za pomoc YUTI u vezi neispunjenog ugovora agencija a da je zaista i dobio neku pomoc? Ja nemam pozitivna iskustva, uglavnom su me zavlacili, bili bahati i nezainteresovani. Bave se promocijom agencija (sa kojima se tale) sto se vidi i na njihovom sajtu.
  • K

    06.11.2023 07:42
    K
    Nema šta da se brinu,ostace bez novca i putovanja jer su sami to tržili! Toliko T.Agencija u zadnjih par godina je u debelom bankrotu da bez,bilo kakve provere o novčanom,stanju iste je dobrovoljno davanje,novca! Svaka T.Agencija na racuni, mora imati ne manje od 100 hiljada eura i da nikada,nije bila u bilo kakvoj,blokadi! U EU su te procedure,mnogo vise ali i ovo je za nas,dovoljno!
  • Neko iz mase

    06.11.2023 07:35
    U tekstu g. Seničić kaže da putnici treba da budu malo odgovorniji i da se raspituju po forumima da li neka agencija radi u skladu sa zakonom. Pmag. Seničiću o tome bi računa teebalo damvodi drzava a i agencije kao što je vaša. Jel to onda znači da potrošači treba pre kupovine parizera, mleka, praška.... da nose sve te proizvode na analizu? Pa naravno da ne. Prestanite da krivite potrošače za neazurnost i javašluk drzave i raznoraznih agencija. Ako je nešto registrovano i nije zatvoreno ja kao potrošač smatram da posluje u skladu sa zakonom. Zamišljm jednog nemca kako baulja po forumima i inspekcijama da bi proverio neku agenciju pre uplate aranžmana. Da li ste vi normalni? Ovo bre više nije ni teritorija, ovo je zona sumraka.
  • Nenad

    06.11.2023 07:33
    Radi se o ozbiljnoj agenciji koja ima velik kapital iza sebe, i dobro radi. Nije bila član jute, jer je to reket BG iz kog ne dobija ništa. Verovatno su zato i dobili poresku kontrolu.
    Putnici nisu oštećeni jer je novac prenet pružaocima usluga.
    Seničić tendenciozno i bez argumentacije iznosi pretpostavke, iako mnogo više agencija koje su članice Jute propada i vara građane. Oni dobro poznaju ko zatvara agencije i ponovo otvara na drugo ime, i ponovo je njihov član.
    .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna