Info
24.11.2023.
11:47 > 14:00
Bacimo li pogled na čuveni restoran "Atina" u centru grada, videćemo sliku Novog Sada. Fasada drži, iznutra je rasulo.

Komentari 10

  • Novosađanka

    25.11.2023 00:50
    Adio Neoplanta!

    Odličan tekst Zorane. A nama, novosađanima ostaje da nemo pratimo kako nam malo po malo otimaju naš grad. Da li se neko još seća kako je izgledala stara Apoteka Bulevar, stara apoteka u Željezničkoj ulici, zgrada Novosadske banke, i mnogi drugi objekti od kulturnog i istorijskog značaja. Ubrzano se radi na urušavanju izgleda kompleksa oko Banovine, i ko zna šta je još na redu. Zna se ko to radi, ali je na nama bilo da to sprečimo. Prema tome krivi smo mi.....kao što nam svojim pesmama poručio Đorđe Balašević.
  • Huncut

    24.11.2023 15:58
    Meni stvarno nije jasno zasto nije ostao stari naziv, Zagreb.
  • @ Nostalgičar

    24.11.2023 15:41
    Ti sendviči su se nekada pravili u Varadinovoj pekari u ulici Pap Pavla pa su ih onda gotove Tamićem kroz Arse Teodorovića, Masarikovu, Njegoševu vozili pred "Zagreb" i na plehovima unosili u mlečni restoran.
    Danas više, kao što nema ni "Zagreba", nema ni Varadinove pekare u Pavla Pavla. Danas se u njoj nalazi restoran "Sokače".
    Ta pekara je bila poznata i po tome što si u bilo koje doba noći, kroz pocepan komarnik, od radnika mogao da dobiješ svežu veknu hleba, kiflu, sitno pecivo, . . . Nekada im to "platiš" cigaretom ili im kroz pocepani komarnik ubaciš koji dinar.
    Najpribližniji tim sendvičima imaš u pekari "Perec". Ukusom su oko 90% isti, ali vizuelno više ne liče na one iz "Zagreba".

    Inače, bilo šta da se ponovo tu otvori, vratio bih mu ime "Zagreb".
    U inat srBskim patriJotama.
  • Zoran

    24.11.2023 15:40
    Hteli bi do pola crkve
    Problem je što to ne može da se proširi. Da može ušli bi jarani do pola crkve, ovako mrka im kapa pa ćute.
  • Nostalgičar

    24.11.2023 15:11
    "ZAGREB"
    Mlečni restoran "Zagreb" je imao FANTASTIČNE sendviče. Neprevaziđene. I sad me spopadne glad kad se samo setim.
  • ex chapman

    24.11.2023 13:29
    u godina kulture
    rokeri su ponovo na nogama svojim

    zao mi je da vas razocaram ali to "Evropska prestonica kulture" nije bog zna kakva titula. to je onako kao utesna nagrada. kada bi se zaista birala evropska prestonica kulture mislite li da bi bilo koji od laureata ikada prosao u konkurenciji sa pravim kulturnim centrima? posebno NS koji je NEKAD bio kultruna prestonica Srba, ali odavno vise nije cak ni to. nemojte se zavaravati
    to je isto kao taj Expo koji se toliko pominje. to nije pravi Expo nego "specijalizovana izlozba", tzv. mini-Expo kojih je kao kusih pasa po svetu

    ne znam da li se to oseca u Srbiji ali spolja gledano jasno se vidi kako tonete
  • Patuljak

    24.11.2023 13:12
    Ja bih je preimenovao u recimo.. Vojvodina.
  • Biba

    24.11.2023 12:13
    Restoran je zatvoren usred godine kada je NS bio evropska prestonica kulture. Doduše, počela je i gradnja garaže, toliko o brizi vlasti da utisak koji će neko poneti iz grada kao i za stanovnike grada.
  • SD

    24.11.2023 12:10
    Odlican tekst i istinit za nas koji smo odavde.Nazalost to je samo tekst. Otvara se jos jedna praonica para . A bosanci ...
  • I mi ISIS

    24.11.2023 12:10
    za trku imamo
    Cek samo, sledece je da ce je srusiti kako bi se izbrisao dokaz i cinjenica da je ovde nekada postojala civilizacija. Ovdasni ISIS na delu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna