Info
19.01.2024.
15:24 > 15:39
Juče se po internetu brzinom svetlosti proširila priča da je mlada majka u porodilištu u Sremskoj Mitrovici pretrpela torturu tokom loše vođenog porođaja.
  • Sonja

    20.01.2024 10:00
    Nista novo!
    Najraniji primer koji znam jeste poja tetka koja se poradjala u januaru 1960.godine u Betaniji. Imala je strasno tezak porodjaj i nisu hteli carski rez da joj urade, vec je tehnicar nalegao na stomak, da izgura bebu koja se zaglavila i kojoj je pukao krvni sud u glavi. Devojcica je umrla u oktobru, u strasnim mukam, a tetka vise nikada nije zelela da rodi dete. Drugi primer je moja komsinica koja je u kasnim tridesetim neplanirano imala blizanacku trudnocu. Mucila se satima, jer lekari nisu hteli da je porode carskim. Jedna beba je pritsnula dugu i ta koja je bila pritisnuta he imala ozbiljna ostecenja mozga, umrla kroz dve godine, bez ikakvog normalnog razvoja. Rasla je, ali nikakve motorne funkcije nije razvila. Treci slucaj je mog sestrica zena koja je u Vrscu dozivela da joj cupaju bebu iz utrobe, da su joj tom prilikom slomili ruku i rame i da to nisu prijavili roditeljima, vec su ih otpustili kuci sa napimenom da ako nesto primete imaju uput za Tirsovu.
  • Sanja

    19.01.2024 18:51
    Bravo za tekst
    Kod nas čim ostaneš trudan odmah tražiš vezu za ginekologa i kasnije za porođaj. Tako je bilo i pre dvadeset godina. Niśta se nije promenilo i u tome je suština problema. Sve dok se ne dogodi našoj ženi, sestri, ćutimo.
    Ćutanjem dajemo legitimitet.
    Možda je sada pravo vreme da progovorimo ili da zauvek ućutimo.
  • Novosadjanka

    19.01.2024 16:46
    Hvala bogu
    Hvala bogu i dr Djordju Petrovicu, najboljem coveku u Betaniji da je bio dezuran tog cetvrtka i spasio nam zivote, pa imam zdravo dete i traumu koja ce proci.
  • T

    19.01.2024 16:06
    Bravooo
    Hvala 021, odlican receno.
    Samo kad bi clanak sa razumevanjem procitali i oni koji trebaju.
  • NS

    19.01.2024 15:41
    U BG imamo salon Ferarija a bebe nam umiru po porodilistima?!
    Srbija 21. vek!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna