Autor: 021.rs

Info
13.02.2024.
15:25 > 15:27
Razlika između broja poziva koji se upute službama Hitne pomoći i broja njihovog izlazaka na teren je "nesrazmerno velika", kazao je danas predsednik Pokreta "Pravo na život - Meri" Dejan Zejnula.
  • Dejan Zejnula

    13.02.2024 21:57
    Suština
    Kao pacijenti ne treba da nas zanima da li ima dovoljno ekipa ili nema, ne treba da nas zanima da li ima lažnih poziva, ne treba da nas zanima da li je neko ko prima poziv pod stresom. Realno je da su sve navedene stvari činjenica, ali njima treba da se bavi Ministarstvo zdravlja koje ništa ne čini da unapredi rad i spreči smrtne posledice. Zato insistiramo da se striktno poštuje zakon koji propisuje DUŽNOST da se ukaže hitna pomoć, kao i da je hitna medicinska pomoć, u smislu ovog zakona, jeste neposredna - trenutna medicinska pomoć koja se pruža da bi se izbeglo dovođenje osiguranog lica u životnu opasnost, odnosno nepopravljivo oštećenje njegovog zdravlja ili smrt.
    Dakle, saveti nisu hitna medicinska pomoć!
    Kad se nadležni sete da urede ovu oblast, može se pričati da se u nekim situacijama daje savet, dotle nek se striktno poštuju postojeći propisi koji takodje nalažu da troškove ukazane hitne pomoći usled neopravdanog zahteva snosi osigurano lice.
  • Steva

    13.02.2024 21:38
    Steva
    Do 2018 19 hitna je zaista radila kako treba i izlazila u rekordnom roku. Nakon toga sve se raspalo dok je smrtnost povecana za 50% Ovo se nazalost nejce kazniti u ovakvoj Srbiji jer Narod je tako izglasao! Nekom ce zaista puci film i uzeti neku pravdu u svoje ruke i eto nesrece.
  • /

    13.02.2024 16:09
    /
    aj sada malo onaj komentator o trijazi
  • Ok

    13.02.2024 15:40
    Ako su mogli a nisu
    Medjutim, ako je u hitnoj sluzbi kao i svuda drugde u ovoj zemlji (fali sve) onda mozda ljudi izlaze kad su nesrece i recimo po decu, kad je neka nesreca. Tako se glasalo. Izvolite sad. Ne bih odmah razapinjala sluzbu dok se ne sagleda realno problem
  • Vaso

    13.02.2024 15:38
    Meni su ukrali 20tak min. pod infarktom miokarda. Došli iz drugog puta. Lik mi kaže, na moju konstataciju da mislim da imam infarkt i opišem mu simptome, nemoj TI puno da misliš nego zovi za 15-20 min ako se stanje ne promeni. Jasno mi je da postoje lažne uzbune ali on mi je ukrao 15-20 minuta života srca. I,šta? Pa ništa ko te j....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna