Autor: N1

Info
16.02.2024.
11:18 > 11:08
Žene u Srbiji žive u proseku pet godina duže od muškaraca, obrazovanije su, ali i manje plaćene, imaju nižu penziju, mnogo manje ih je među rukovodiocima, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.
  • Mila

    16.02.2024 22:27
    Svet muškaraca
    Da su bar vitezovi. Sve je ovo tragikomedija.Sreća te nismo u Africi. Tamo je gore. Ili Aziji. Vaspitavane za velike i dobre stvari ponižavane u praksi.
  • w/e

    16.02.2024 22:18
    laz
    Zene nisu manje placene, vec u proseku manje zaradjuju. Zanimljivo kako kada se pomene prosecna plata, svi se odma uhvate toga kako prosecna plata nije dobra ocena prihoda prosecnog gradjanina, ali je zato u ovom kontekstu savrsena jer neko moze da pogresno interpretira rezultate. Koji to posao zene rade za manje novca nego muskarci? Zene u proseku rade na manje placenim radnim mestima jer ne voze kamione, ne rade po rudnicima, niti upravljaju radnim masinama, a nema ih ni na gradilistima, ne prazne kontejnere, ne popravljaju motorna vozila, ne namestaju vodovod, instalacije, nema ih ni u elitnim policijskim ili vojnim jedinicama itd.

    Iskreno me cudi da je razlika samo 8%. Verovatno zbog toga je i dalje velik broj ljudi prijavljen na manju platu pa ostatak dobijaju na ruke.
  • Milica

    16.02.2024 12:05
    Balkan
    Ovo je Balkan. Žene nisu ravnopravne sa muškarcima u mnogo toga, a vrednije su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna