Autor: RTS

Info
22.02.2024.
21:35 > 21:38
Epidemiološkinja Ivana Begović Lazarević izjavila je danas, povodom prijavljene epidemije malih boginja u Beogradu, da je najbitnije da se intenzivira revizija vakcinalnih kartoteka.
  • Keks

    23.02.2024 09:27
    @Marija
    Ovo je obavezna vakcina, pomesali ste sa ovcijim boginjama koje su blaza bolest.
  • Zastrašivanje

    23.02.2024 07:57
    Mi imamo epidemiju kancera, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, poremećaja štitne žlezde i sl., a 11 obolelih od malih boginja na skoro 7 miliona stanovnika nije epidemija. I šta je namera ovakovog zastrašvanja ljudi??? Dok ljudi umiru od teških bolesti, i sve više mladih oboleva, i niko se ne bavi uzrocima i analizom u cilju sprečavanja.. Kome je ovde zaista stalo do zdravlja ljudi?
  • Ajde

    23.02.2024 07:46
    Ma nemojte
    Bas me interesuje kako je toliko nevakcinisane dece upisalo prvi razred. Znači da su pedijatri ili uzimali pare ili su ih puštali bez osnova, jer su roditelji pretili. Evo država da zaštiti lekare od bezobraznih roditelja, npr. ko odluči da bez razloga ne vakcinkse dete ne može u kolektiv. Školovanje kod kuće sam učiš decu ko Amiši. Kad se razboliš plaćaš, jer na svoju odgovornost nisi hteo prevenciju i u tom slučaju svakako nisi prioritet. Sad svi ispaštamo, jer su smo nacija neskolovanih lekara. Najjače je kad čujem jao od toga se dobija autizam. Drugovi i drugarice prestanite da točite u sebe svaki vikend litro alkohola, nema duvanja jer to izaziva sizofreniju i paranoju u jednom momentu, nema mdma, nema malo trodončič i vinjak, nema belo žuto kad odete u grad. Za vikend progutate fabriku lekova, a onda mmr izaziva autizam, aha kako da ne. Policije nigde već godinu dana za vikend, nema ni patrola sa dregerom, a po gradskim klubovima se šmrče sa astala. Ja ne znam da smo došli u situaciju da pozornika i saobraćajaca nema nigde, pa ranije su znali da naprave špalir u HRuvimovoj kod Indeksa ili kod Bazara. I tako stalno, svi su pametni, a kad krene haos, staje znanje.
  • Roditelj

    23.02.2024 07:45
    Odgovornost države
    Ko je postavio osobe koje su odgovorne za rad Domova zdravlja, Bolnica, i ostalih zdravstvenih ustanova?
    Država!
    Odgovornost te iste države ali i neprimenjivanje mera, koje opet kontroliše
    Država!
    Zato ne treba imati ljutnju u osobe koje primenjuju praksu, jer su ili voljno to uradile ili su primorani otkazom.
  • Zebra

    23.02.2024 07:38
    Sve dok šarlatani po internetu mogu da pričaju gluposti zarad lajka, naša nadprosečno nepismena nacija će ih pratiti misleći da je to ispravno. Sigurno neće pratiti objavljene naučne radove. Ne znam da li nekog ovo čudi, tako i glasaju…
  • xqt

    23.02.2024 07:19
    Mnogo faktora
    Ništa se ne može srediti na brzinu. Ova epidemija je rezultat neznanja i neodgovornosti nekih roditelja, haotičnog stanja u zdravstvu i primitivnih shvatanja pojedinaca kada su vakcine u pitanju.
  • Marija

    22.02.2024 23:02
    Kada sam pre
    Tri godine u svom DZ sam pitala kad da vakcinisem dete doktorica me je u cudu gledala. Mi ovde imamo problema jer niko nece ni obavezne da prima a kamoli ove ali cemo se raspitati...i posle je bilo bolje da se ne vakcinise...ili nema vakcine kod dobavljaca...tako da je starije dete prenelo bebi ali su svi stanovista super bolje je da preleze nego te vakcine...deca i dalje u oziljcima a dolazili su nam kao na aerodrom da se i njihova deca zaraze da odrade to...
  • Mama

    22.02.2024 22:45
    Da se ne zavarate - razlog za postojanje tolikog broja nevakcinisane dece, nisu antivakseri, nego nerad i nemar zdravstvenih radnika u državnoj službi. Tri puta smo pokušali novorođenom detetu da otvorimo karton i dobili smo izgovore "ja to ne radim", "dođite u drugu smenu" i "doktor ne prima pacijente". 14.000 dinara platili smo vakcinaciju deteta u privatnoj ustanovi.
    Ne rađajte decu u ovim uslovima.
  • Boki

    22.02.2024 22:27
    Ona bi da vakcinise brze bolje,a jos nisu odgovarali doktori koji su nas silili u javnosti da se vakcinisemo protiv covida i da budemo zatvoreni kao zatovernici u stanovima.
  • Б

    22.02.2024 22:09
    Само кажем
    У давна, прадавна времена (тзв. предјогуртно доба) постојале су здравствене књижице које су заиста биле књижице. Тамо је писало и ко је кад и против чега вакцинисан. Онда су "браћа" у општем смислу, а браћа Дарије К. и Ане Б. у ужем смислу преузела бригу о подацима о нашем здрављу, а након тога је све отишло у Хондурас или тако неку латиноамеричку државу. Бог свети сад зна ко је вакцинисан, кад, против чега, а ко не; битно је да "систем није заказао". Кад се додају лажне потврде које издају неки лекари и општа хистерија око вакцина потпиривана интернет мудрацима, ситуација уопште не изгледа добро.
    Нисам вакцинисан против малих богиња - прележао сам их. Није наивно, немојте се шалити; Гугл, Јутјуб и Фејсбук можда ипак не знају све.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna