Autor: Nova.rs

Info
27.03.2024.
08:22 > 08:25
Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je da sistem nije pokrenut odmah po prijavi nestanka devojčice Danke Ilić iz Bora.
  • Ljubičica

    27.03.2024 14:08
    Mnogo mu je glup razlog. Zbog otmičara da traže otkup. Da li to znači da su roditelji imućni? Pa ste čekali da se otmičari jave?! Ako je klasična otmica tj kidnapovanje deteta dok nije pokrenut taj vaš aa otmičari sa detetom su već mogli preko granice biti. Preobući devojčicu, ošišati. Mnogo dugo ste čekali i potraga je možda trebala da se proširi prema izlazima,naplatnim rampama, prema granici. Gledam izveštaje na tv oni se još vrte u tom krugu. Ne znam, samo se nadam da će devojčicu naći.
  • Glup

    27.03.2024 14:06
    Ne kapiram. Kako mogu ja, na drugom kraju države, da pomognem u potrazi kada na ekranu ugledam poruku?
  • Gde li je

    27.03.2024 13:25
    :(
    Ne podnosim kad ljudi krive roditelje za sve jer svako ko je pre svega čovek pa i roditelj mora da zna da se zlo desi u sekundi i da ne može roditelj da bdi nad detetom 24/7, to nije realno! Ali isto tako, dete od 2 godine ne može SAMO DA NESTANE! Tako malo dete ne može da pređe veliku razdaljinu, zastalo bi, plakalo, neko bi je već čuo. Nemoguće je da je ona sama otišla predaleko. Ili se nešto desilo pa se zataškava ili je neko oteo, moguće i da je upala u neku rupu, kako kažu da ih tu ima, ali opet, toliko sonara, pretrage, valjda bi je dosad pronašli :( Zbog tog deteta, pre svega, roditelja (ako nisu umešani), a i zbog svih nas, želimo odgovore jer kad se ovako nešto desi svi smo u panici i plašimo da bi neko mogao da otme i naše dete :( Nadam se čudu, da će dete biti pronađeno živo i zdravo!
  • NS

    27.03.2024 10:47
    Meni je ovo objašnjenje potpuno nelogično. Da je otmica, tim pre bi trebalo aktivirati sve sisteme. Ako je oteta, posle tri sata mogli su sa njom napustiti zemlju. U Americi u takvim slučajevima, bez obzira na uzrast svi sistemi potrage se aktiviraju iste sekunde.
  • Novosađanin

    27.03.2024 10:28
    Pokrenut je samo ne radi
    Zato nije "pokrenut" ranije. Opredelili su se za najgluplji vid obaveštavanja - SMS porukom. Verovatno je nečiji kum/brat/tetka/prababa uzeo milione da izmisli rupu na saksiji, pa još na pogrešnom mestu.

    Postoji nešto što se zove Cell Broadcast, koji je deo GSM standarda još od 1991. godine, kad je krenula 2. generacija mobilne telefonije. Predviđeno da istovremeno obavesti gomilu uređaja o nečemu, slično kao što funkcionišu radio stanice.

    U evropi postoji EU-Alert sistem, koji se koristi za hitno obaveštavanje korišćenjem Cell Broadcast tehnike. Od 2012. godine, pametni telefoni podržavaju EU-Alert implementaciju preko CB.

    Dakle, SVE JE VEČ NAPRAVLJENO I TESTIRANO, jedino što tako ne može neko da se ugradi i uzme nenormalne pare, a uz to još i ne radi. Eto, zato ne radi "Pronađi me"
  • Mile

    27.03.2024 09:12
    "Da je sistem Pronađi me pokrenut ranije, prema Jurićevim rečima, mogao bi da bude dodatno ugrožen život deteta, pogotovo u slučaju ukoliko bi se tražio otkup." Dakle ovaj sistem se ne pokrece ako postoji sumnja na otmicu sve dok otmicari ne zatraze otkup, a ako zatraze otkup onda se sistem ne pokrece uopste? Kako je u ovom slucaju zakljuceno da nije u pitanju otmica, i na osnovu cega je napravljena procena da se sistem prvo ne treba da se pokrene pa je kasnije odluceno da se pokrene? Mislim da bi bilo korisno za sve gradjane da stvarno znamo kako ovaj sistem funkcionise.
  • 1

    27.03.2024 08:52
    1
    Jadno dete
  • 1

    27.03.2024 08:51
    1
    Samo sliku neku drugiu da postavite, zaista se ne vidi lice deteta dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna