Info
02.05.2024.
10:00 > 11:56
Posle ne malo neizvesnosti, lokalni i izbori za grad Beograd održaće se 2. juna. Međutim, čini se da su nepotrebni, rezultati gotovo da su poznati i danas, mesec dana pre održavanja.
  • Dogodine u Botošu

    02.05.2024 17:32
    Nisu ovde cene visoke zbog "precenjenog" kursa vec zbog enormnih marzi i ko zna koliko posrednickih ruku prilikom uvoza. Sutra da oborite dinar na 250 za evro, sve bi cene istog dana skocile 100% i sta ste uradili osim sto ste prepolovili plate? Mi u ovoj zemlji jos uvek primamo plate u dinarima.
  • pajo patak

    02.05.2024 17:16
    @Зека
    зека, зека, iz jendeka nam razrešio sve tautološke nedoumice još od antičke grčke.
  • Žikina

    02.05.2024 17:13
    Odlično
    Odavno nisam pročitao članak od početka do kraja. Svaka čast
  • Kosovo je srpsko

    02.05.2024 17:09
    Osnovni problem je izlaznost
    Glavni problem koji onemogucava smenu SNS-a jeste slaba izlaznost, a ne njihove mahinacije. Vec godinama izlaznost bude nesto preko 50%, od cega SNS sa satelitima dobije pola, tako da izmedju 25 - 30% ukupnog glasackog tela kroji svima sudbinu.

    Opozicija umesto da se skoncentrise na animaciju apstinenata, ona pozivima na bojkot cini najvecu uslugu SNS-u, tacno ono sto njima i treba.

    Naravno, vecina apstinenata ne zeli da glasa za trenutne predatavnike SNS-a, ali definitivno svi zele da glasaju protiv SNS-a.

    Tako da, kad bi samo apstineneti izasli na izbore, SNS bi sigurno izgubio, iako je pitanje ko tacno iz opozicije bi pobedio.

    P.S. Procenat izlaznosti Danskoj je preko 80% vec decenijama, da nemaju vece probleme od nas, pa to motivise njihove gradjane da izadju?
  • Petar

    02.05.2024 15:30
    Glede. .
    ...precenjenog dinara i cena u Srbiji.
    Sutra da stave € na 200 dinara, cipele koje su danas 100€ ili 11700 dinara sutra bi bile isto 100€ tj 20000 dinara...
  • Зека

    02.05.2024 14:59
    Контрапротивни
    Неко је написао "opet cu izaci i glasati protiv Vucica". Одувек ме је занимало: како се то гласа "против"?? Сам гласачки листић рачуна се само ако се у њему гласало "за". Не постоји опција "против". Наравно, има оних који гласају "за" било кога, само зато што су против онога којег на листићу не заокруже. Такви гласачи су тотално неодговорни. Можда знају шта неће, али никада не знају шта хоће! Они су као размажена деца која имају право гласа.
  • Miki

    02.05.2024 14:53
    @Analitičar pravi
    Svaka ko u njeguša.
    A vi botovi samo minuse lupate. Nemate pojma. Da ste imalo pametniji pročitali bi šta je čovek napisao i potrudili se da dobijete izbore.
    Ovo važi za obe strane i snp i sns.
    Niš će naravno pasti jer je ogorčenje na rad grafonačelnice. Ns teško jer kada vidim udruženi opoziciju mi je muka. Ej opet boru promoviše te umesto da ga izbacite i njega o sve bivše žute koji su i doveli sns svojim ponašanjem na vlast.
    Ovo je kao za deset godina da se vučko opet kandiduje kao on zna šta treba......
  • Koja

    02.05.2024 14:46
    Ljudi
    Jel ste vi proßli Srbijom pre 12 godina i danas ? Kvantni skok u putevima , hvala Vućko !
  • Ne bih rekao

    02.05.2024 14:40
    Poglavlje 35
    Ova analiza nije tačna !
    SNS će da izgubi zbog poglavlja 35, i posle prijema Kosova u SE i posle glasanja u UN da su Srbi genocidni, i to će da se desi 2 nedelje pred izbore. Te 2 nedelje je i te kako dovoljno vremena da se Vučić i SNS isteraju na čistinu, jer bi ne prekidanje EU puta svim biračima postalo jasno da se Vučić i SNS zalažu za nezavisnost Kosova.
    Opozicija treba snažno da reaguje posle glasanja u UN o Srebrenici i prijema Kosova u SE i da isteraju SNS i Vučića na čistinu jesu li i dalje uz zapadne neprijatelje, i to će morati da se izjasne pred beogradske i novosadske izbore.
    To se desilo i Vladi i predsedniku Pendarovskom u Makedoniji, EU put je doživeo debakl na izborima i dobio je samo 19% glasova jer se zalagao za ubacivanje Bugara u ustav Makedonije, što je bio EU uslov. I naravno svi Makedonci su mu okrenuli leđa i glasali za opoziciju.
  • Imre

    02.05.2024 13:57
    Kad je u potanju inflacija,kupujem platne za biciklo,uzme vise nego sto mi treba nek se nadje.Kad na blagajni 10 platni 170 dinara.Pitam kasirku ovo je greska,to vam je cena gospodine 17 din jedna platna.
  • Imre

    02.05.2024 13:46
    Moje misljenje da Vucic Boga moli da izgubi izbore,jer se toliko u zadnje vreme svojim izjavama blamira ds navlaci da se glasa protiv njega.
  • w/e

    02.05.2024 13:03
    cool
    Proglas je nesto najgluplje i najbespotrebnije na ovim izborima. Nisu stranka, ne podrzavaju nijednu stranku.. ali eto kao tu su, i protiv vlasti su... ogromno gubljenje vremena i novca, cija god da je bila ideja.
  • Anonimus

    02.05.2024 11:41
    Kilavi tipovi vode opozicione stranke i grupacije i to je veliki problem.
  • Marksista

    02.05.2024 10:49
    Mišljenje
    Opoziciju proganja anti-komunizam.

    Zato ne mogu da artikulišu interese radnog naroda. Zato nemaju šta da ponude na polju ekonomike. Zato ne mogu da osmisle efektivne ulične akcije, štrajkove, blokade. Zato će se radnička klasa, seljaci, i sitna buržoazija uvek priklanjati SNS, jer iako su ovi još gori anti-komunisti, ipak su voljni da prihvate njihovo postojanje, da im se redovno obraćaju, pa čak i da pruže neke koncesije (stopa zaposlenosti).
  • Imaš keša

    02.05.2024 10:32
    Za gajbu?
    "...mogu li mladi pri započinjanju samostalnog života kupiti bilo kakvu gajbu?"
    Mogu,ali u većini slučajeva samo gajbu piva na kojoj će da sede. I to je pitanje da li će gajba biti puna, pa da s vremena na vreme izvade po koje 'ladno.
  • Nebi

    02.05.2024 10:17
    Nebi
    raspisao Izbore da nije siguran u pobedi! Ja znam kao i svi ali opet cu izaci i glasati protiv Vucica! Da vidimo sta dalje?!
  • Топаловићи

    02.05.2024 10:00
    Незапосленост је ниска само на РТС-у ,Пинку ,Хепију.. преко 40 % грађана ни нису на евиденцији Сиз-а пошто немају користи ,а инфлацију гурају кроз акцизе како се не би видела из авиона него само из камиона
  • Неша. М

    02.05.2024 09:55
    Неша.М
    Ово сви знају и опет улазе у АВ клопку како би му дали легитимитет! Неготивим Ђиласа Маринику али заиста укључите мало логику и све што нам се дешава! Имали смо идеалну прилику 2023 у Мајским Протестима да АВ и багру отерамо али зашто се стало сами закључите јер са овим намештеним Изборима никада нејћемо!
  • Ns

    02.05.2024 09:44
    Tačno u centar
    Analiza savršena!
    Uradili su sve da još više razjedine narod.
    Jedino što možemo je da se nadamo da ćemo preživeti naredne četiri godine i da će se pojaviti, nekim čudom, zaista opozicione stranke i pripremiti se ozbiljno za nove izbore.
  • W40

    02.05.2024 09:36
    Smart taktika opozicije
    Kao vidi dalebu bojkotuju nema potrebe da selimo sve...
  • Analitičar pravi

    02.05.2024 09:27
    Situacija u beogradu je sledeća:
    1. Sns sa svim mogućim pojačanjima sps zavetnici i srs i dalje nemaju većinu. Mogli ste videti veliki minus među njihovim glasačima jer nisi za to dvoje glasali, takođe je to situacija i kod glasača ove dve stranke koje neće da glasaju za sns. Procene su 44%
    Pokušavaju sada preko starih aktivista da preokrenu rezultat. Na zadnjim izborima dosta aktivista Ksenije ni angažovali jer nisu dobili ništa posle 10 godina rada.
    2. SPN ima pad u odnosu na decembarsje izbore 4%. Nisu uspeli da iskoriste momentum nezadovoljstva zbog ubistva i drugih dešavanja. I u ovom pokretu vidimo svo moguće udruživanja koja nisu prirodna po političkoj liniji. Dosta glasača je protiv udruživanja u ns jer imamo demokrate, leve, desne, četnike, partizane... Čime istu grešku kao i naprednjaci sa svim mogućim udruživanjima.
    3.Nada poks je na 4% i beleži dalji pad zbog podrške spn...
    4.Pokret mi trenutno podigao uspavane glasače i oni koji nisu glasali. Trenutno su po snazi treća snaga u srbiji. Od 12-17%.
    5.Najveći gubitnik je sps koji ne bi prošao nigde pa je morao u koaliciju sa sns.
    Po sadašnjim istraživanjima
    NIŠ osvaja opozicije.
    Novi sad je na granici mada ova zadnja udruživanja opozicije više idu u korist sns
    Beograd sns će imati većinu.
    Opozicija će osvojiti još par gradova.
  • F

    02.05.2024 09:24
    F
    Veca zaposlenost i nikad vece siromastvo u Srbiji! Najveca prevara SNS je kada vas uposli i natera na kredit za bilo sta tada ste njihovi jer ste u strahu! U porodici imam jednog koji se tako uposlio i nakon 3 meseca uzeo kredit za opremanje Stana nakon 1 godine jos jedan za Auto I sada skuplja kapilarne glasove I ko zna sta jos jer ako mu ode AV i SNS ostace bez posla i primanja tako su mu rekli kaze a dugovi ostaju! Naj jednostavnija manipulacija ljudi kojih je velik broj i zato ce opet AV dobiti ove Izbore jer strah je prevelik od kredita! Opozicija mora da nadje resenje za ovo ako hoce da pobedi i smeni ovu SNS Mafiju bez toga…tesko ili nikako?!
  • Petar jbvetar

    02.05.2024 09:20
    Sjajna analiza, jednostavno nemam sta dodati ovome, naslov sve govori. Ima nas vise, ali nam jednostavno ne daju da skinemo demone sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna