Autor: Tanjug

Info
01.05.2024.
19:48
Morski pas, težak 12 kilograma, ulovljen je danas u Neumu.
  • modrulj nije

    01.05.2024 23:02
    najopasniji u jadranu
    najopasniji morski pas u Jadranu je velika bijela psina a ne modrulj, za ime Boga. naime u hrvatskoj u zadnjih 100 godine od napada velike bijele psine stradalo je 9 kupaca, dok je zadnji napad bio na Visu 2009 te kada je velika bijela duga oko 3,5 metara ugrizla za nogu slovenskog ronioca koji je imao ulovljenu ribu oko pojasa. privukla ga je krv ribe, a spasen mu je zivot brzom intervencijom helikopsterske sluzbe koja ga je transportirala u KBC Split. U Mediteranu zive najveci primjerci velike bijele psine, dugi preko 7 metara i teskih oko 2,5 tone. Ribarska plivarica iz Sumartina na Bracu je 2004' u vodama pucinskog otoka Jabuka ulovila u mrezi zensku velike bijele psine dugacku gotovo 7 metara i tesku oko 2,5 tone. zaplela se u mrezu i morali su je dignuti na brod, te su je 4 sata pustili da ugine i kad su bili sigurni da je to to onda su izvadili zube i pomocu vinća bacili lesinu u more. Svi stradali od velike bijele u Hrvatskoj su bili stranci. Jadran je opasan i treba biti oprezan, iako nismo njen pljen, i tko zna koliko puta je velika bijela psina bila u nasoj blizini dok smo se kupali, ona moze zbog radoznalosti malo gricnuti plivaca a to cesto bude previse za covjeka, zato treba plivati u malim dubinama i gledati oko sebe da li nesto dolazi u susret. barem ja tako radim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna