Info
01.06.2012.
11:10 > 07:48
Za vreme intoniranja državne himne povodom inauguracije novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, lider LSV Nenad Čanak dobacio je šaljivo aktuelnom ministru za rad Rasimu Ljajiću.
  • Mirko

    06.06.2012 05:42
    Nemar
    Ovo samo pokazuje koliko su nemarni Srbi i narodi koji ovde zive. Pokusajte u Hrvatskom parlamentu naci nekoga da ne peva himnu...
  • Mastodont

    05.06.2012 10:49
    Uf, uf, malo nas je zanela projekcija, zar ne? Malo optužbi za autonomaštvo (koje nigde ne spominjem) da se izliftiraju strahovi i paranoje, pa malo lupetanja napamet o istoriji i nekakvom "nacionalnom ponosu" čisto da pokažeš da nemaš čemu da se raduješ u životu, onda se baciš na medicinu s vikipedije, pa malčice svoju nejebicu projektuješ na mene... Lepo tebi to ide, samo nastavi:))
  • @anonimusus

    05.06.2012 09:50
    Ne kaže se paranoja o, već paranoja od. Od autonomaša mogu dobiti jedino dijareju. Frljate se neznanjem, prosipate stereotipe koji su, svakako, odraz deprivacije u emocionalnoj inteligenciji, a, rekao bih, i u ostaloj. Svakako, sužena percepcija, pritisnuta bremenom ličnih frustracija, nije isključeno da izviru iz seksualnih osujećenja... Imate problema sa enurezom?! Pa, nemojte se zbog toga ljutiti i vređati studente, nije to ništa strašno! Danas se to uspešno "leči" uz pomoć ambulantnog psihijatra-neurologa. Ono što se ne leči, nažalost, jeste mržnja koju bacate kao konfete, na sve oko sebe! E, tu se već morate dobro isplakati, pročistiti svest i savest, pa, polako, korak po korak, miriti se, svakako, pre svega, sa sobom.
  • @Miloš

    05.06.2012 07:52
    Pa mozda covek ne ide kod popova jer je punoletan i ne voli bradate cike koji ga pipkaju, a uz to ne voli ni da ga biju lopatom...
  • 05.06.2012 06:13
    Ah, evo nam još jedan večiti student istorije... Mio nam fakultet pun Dveraša, utočište svakoga ko je previše glup da upiše prava. A kako je nacionalistima uvek milo da se pozivaju na nacionalistička buđenja naroda 18. i 19. veka... Od toga vam se uvek ovlaže gaćice, ma u deliću sekunde bi nas sve prebacili vremeplovom u to vreme. Taman posla da vam u glavu dođu bilo kakvi metodi preispitivanja moći i uloge države i ljudske slobode sticane u svetu od recimo 1950. i neke godine naovamo. Pa kako bi to znli kada vam se udžbenici na faksu verovatno završavaju sa AVNOJ-em. A prvi anonimus je barem na mene projektovao samo svoju paranoju o autonomašima, ti si očigledno rešio da projektuješ i komplekse.
  • Miloš

    05.06.2012 05:36
    Dobro i jasno rečeno! S tim što dotični Mastodont - Anonimus ne ide ni kod psihijatra, ni kod popa. Mislim da je on izgubljen slučaj. Svakako, mora da je jako nesrećan čovek.
  • 04.06.2012 22:23
    @Mastodont
    "Drzava to sam ja" to su reci Luja XIV, a model ponasanja Slobe, Borisa i ovog tvog nadredjenog - Canka(Vojvodina to sam ja). Da li su se Fracuzi odricali sopstvene drzave ili su srusili svoje apsulutisticke vladare? Umesto da se boris da ti drzava bude bolja, ti je nipodastavas.
    Anonimusu preporuci istog onog psihijatra kod kojeg ides zbog kompleksa nize vrednosti.
  • Mastodont

    04.06.2012 11:03
    Ipak mislim da je bolje da prvo savladaš osnove "konverzacije", kao što su pravilni razmaci kod interpunkcije, iznošenje argumenata, potpisivanje komentara, kao i to šta je ko od tvojih sagovornika napisao, pa se tek onda upuštaj u atipične interpunkcije, crtanje i ezoteriju. U protivnom se desi da u svakom novom komentaru iznađeš nove načine da ispadneš glup - pošto sada više nisi samo nepismen, i histerično opsednut himnom, nego mi na priču o bitnim elementima države u odnosu na kozmetičke odgovaraš nekakvim "mladim Vojvođankama." To što si opsednut konfliktima sa autonomašima ne projektuj na mene, nego ispričaj svom psihijatru.
  • @Mastodont

    04.06.2012 10:10
    Velika slova, atipična interpunkcija(u osnovno-školskom smislu, ali ne i književnom ), su primenjeni u ovoj besmislenoj konverzaciji, a u tvom slučaju, kao -crtanje-...(ono, jel treba da ti nacrtam?!) Očigledno ni to ne "pomaže"! Vidi, tu ću stati, a "gde ja stadoh ti produži"...! Možeš nam, na primer otpevati neku himnu po svom izboru ili je na tamburi odsvirati. Realnu ili virtuelnu... "Mlada Vojvođanka bombe bacala...la, la". To nije patetično, već ezoterično, svakako nije religijski, više nekako pankerski, uz još malo dorade... Onda nauči svoju decu da je pevaju.
  • Mastodont

    04.06.2012 06:48
    Ti si baš izgubljen u vremenu i prostoru, ili se baš uspešno praviš. Naravno da ne mislim na gej paradu. Mislim na 'pokrete', 'stranke', blablabla, nazovi ih kako god hoćeš, koje propagiraju i aktivno koriste nasilje, bez obzira na ideologiju. Ostali mogu da laprdaju šta hoće, bilo da su gej 'attention whore' kraljice noći ili zaluđeni tradicionalistički tutumraci poput tebe, i ništa od toga nije problem dokle god država funkcioniše. A tebe bih molio da odvojiš malo vremena od pisanja hvalospeva raznim pesmičuljcima bez supstance da naučiš gde i kada se koriste velika slova, kako funkcionišu institucije itd, itd.
  • @mastodont

    04.06.2012 06:19
    Ovoliku količinu gluposti na malom prostoru , zaista, skoro nisam čuo! Prvo govorite da država pruži "jednak Tretman" svim građanima, a onda o -represivnim- merama za "nešto" što je, po vama, ekstremno. Na šta mislite?! Na Gej Paradu?! Naravno da ne mislite! Mislite na stranke, pokrete koji vam se ne dopadaju, bez obzira što se nekim Građanima dopadaju... Institucije nisu čardak ni na nebu ni na zemlji, čine ih i formiraju ljudi, upravo moji- tvoji, oni koji imaju vlast.
    I... onaj ko za svoju himnu kaže da je "simpatični pobožni pesmičuljak", siguran sam, da je moralni, intelektualni i obrazovni Čovečuljak!
  • Mastodont

    03.06.2012 20:35
    Nebitno za ovu raspravu, u stvari nebitno u svakom slučaju. U normalnoj državi bi to koga si izabrao moralo da bude od sekundarnog značaja. Državni mehanizmi - zakonski, sudski, izvršni - bi morali da funkcionišu bez obzira na političku opciju na vlasti - s tim da bi ekstremne političke opcije bile pravedno marginalizovane, a opet putem edukativnog (a u slučaju žešćih ekstrema i represivnog) delovanja države. Bilo da na vlast dođu moji, tvoji, njegovi - država mora da pruži jednak i kvalitetan tretman svojim građanima. To je ono što je neophodno državi da bi stekla poštovanje građana, a ne simpatični pobožni patriotski pesmičuljak.
  • @mastodont

    03.06.2012 17:50
    Ne može da te "poštuje" država, ni zgrada Vlade Srbije, već ljudi koje si birao!
  • Mastodont

    03.06.2012 13:04
    Svako ko više veruje nekoj tamo državi nego svom prvom komšiji, je majmunčina, a svako ko izjednačava porodicu, prijatelje, ženu, itd, sa državom je majmunčina na kub. Državu treba poštovati u onoj meri u kojoj ona poštuje tebe, tvoje najmilije i tvoje sugrađane. Samo država u kojoj čovek ima pravo da civilizovano i nenasilno kritikuje i utiče na sve ono što mu smeta može biti država po meri građana, a svako ko ceni državu ne po njenim dobrim i lošim stranama, već po nekakvoj tradiciji, tlu, krvi, prduckanju srčanog zaliska na himnu i svim sličnim budalaštinama koje bi bile potpuno drugačije da se rodio 500km levo ili desno, e taj je zaslužio kakvu god državu da dobije, pa i onu koja mu zabija glavu u govna.
  • @Anonimnom

    03.06.2012 11:50
    Prvo, odakle ti ideja da si normalan?! Mislim, ono, neko ti je rekao, napisao, komšije ti aplaudirale...?! Ako tvoj identitet čini kačenje "vojvođanske" zastave (šta god to značilo, heraldički i psihopatološki) - onda si sunarodniče na niske grane pao. Nigde, al - nigde! u celom svetu ne postoji takva izopačenost i mržnja prema sopstvenoj državi kao ovde! Samo, kad pljuješ po svojoj državi ( a tvoja je čim nemaš muda da odeš iz nje), kad pljuješ po svojoj ženi, podsmevaš se prijateljima... pljuješ, prikane, u vis! Uvek završiš mokar!Sedi, pa se zapitaj (čisto da ne bi radio dve radnje odjednom) - koja je ta zemlja koju poštuješ?! Koja ti, ono, baš čuči i srce zaljulja?! Šta znaš o njenoj istoriji, slobodi, vetrovima, potrošačkoj korpi... A sve i da po nešto znaš, a ne znaš, je.e se njoj za tvoje poštovanje! Koji ćeš joj kad ni svoje ne znaš da ceniš?! Jeftina je to "snaga" - u svakom pogledu!
  • Boze

    03.06.2012 10:34
    SPASI!
    Srbije Nas otarasi...
  • 02.06.2012 10:24
    @Anonimnom
    Pa ja kad bi poštovao moj identitet i na kuću nakačio vojvođansku zastavu prozori bi mi bili izlomljeni u roku od odmah - ne od strane komšija, sa njima sam na istoj talasnoj dužini, ali cenim da bi preko neke "dojave" odma došla horda napatriJotisanih Limanaca/Futožana/kojih već. I sad ja nekom treba da objašnjavam da su Srbin i Vojvođan iste stvari, a šta vredi kada oni čuju "Vojvođan" a odma pomišljaju: ustaša, Mađar, izdajica, blablabal.

    Tako da, molim lepo, nekom drugom ti palamudi o poštovanju identiteta. Poštujem onog ko je zaslužio poštovanje, a državu Srbiju (ne zemlju - državu, građansku državu) ne znam ko normalan može poštovati.
  • ns

    02.06.2012 10:13
    @anonimus
    "Zasto postovati himnu zemlje koja ti je sve oduzela i koja ti unistava zivot i dalje?"

    Nije ti Srbija sve oduzela nego ova govna što su bila na vlasti. A svi znamo ko je kada bio na vlasti. Zadnjih 8 godina ti je predsednik bio tadić a vladala je žuta bratija +čanak.
  • Tja

    02.06.2012 07:16
    Hehehehe, kakav god da je, ima smisla za humor. Najbolji su mi ovi tvrdokorni sto bi da kaznjavaju odmah za izdaju i slicne fore. Crni humor je i dalje humor, a za vas koji ste samo crni nema pomoci, tak'i ste obrni okreni.
  • 02.06.2012 05:35
    @Anonimus
    Ti nisi obavezan, ali on jeste. Njemu ništa nije oduzela, već naprotiv, mnogo je od nje dobio, a što se može videti i iz priloženog.
  • Shin Sekai

    02.06.2012 05:22
    Ma kakve crne prijave protiv Canka? Postoji nesto sto se zove sloboda govora. Ne zivimo vise u komunizmu ljudi. Nije himna drug Tito. Da li ste videli da je iko pevao himnu u Skupstini? Canak je video priliku da ubaci jako smesnu kritiku i iskoristio je. Iskreno, ako vec ne mogu da nam vode drzavu dobro, nek nas barem dobro nasmeju.
  • Limanac

    01.06.2012 21:19
    dosta mi je ovog canka!
    stvarno treba da je sramota ovog canka,zar se tako postuje institucija zvana skupstina koja je pre svega poslodavac i koja rani hlebom mnoge slicne njemu u tom parlamentu!!
  • @Anonimus

    01.06.2012 21:05
    Ponosim se što nisam blesava ko ti!
    A i pokvario vam se monitor...(?!) Kucneš dislike, a like dobije 5 poena.
  • @anonimnom

    01.06.2012 21:01
    Zašto poštovati himnu Ove zemlje?!
    Pa zato što je to deo Vašeg identiteta! Istina , možda vi nemate identitet... Znate, anonimni, idolopoklonišete belom svetu, koji verovatno gledate samo na tv-u, a ne znate da se na kućama u Holandiji, na primer, nalazi postolje pored sandučeta, za zastavu kada su neki praznici ili već po volji da se okači. O "nacionalističkijim" zemljama EU da ne govorimo! Francuska, Nemačka, Italija... Pa Čiju himnu ćete poštovati?! Nije ova zemlja - Čanak, Nikolić, Tadić... Milošević. Ovo je zemlja u kojoj ste se rodili! Naravno, ne morate tu i umreti. Ne treba vam čak ni viza da odete i stanete pod tuđu "šljivu", ustanete, ipak, na Tuđu himnu... Od volje vam!
  • slavak

    01.06.2012 20:45
    BRAVO SINISA MAJSTORE!
    Svaka cast Mihajlovicu! Ako Ljajici nece da pevaju himnu Srbije, onda im nije mesto ni u reprezentaciji, ni u Vladi gde je Rasim večni ministar!
  • Vlada

    01.06.2012 20:26
    @Justicija
    Na stranu što je možda neukusno i što možda nije smešno, ali elemenata krivičnog dela nema, a poslanici su pokriveni imunitetom. Možda bi ipak trebalo da daš barem 2-3 ispita na Pravnom pre nego što počneš da se potpisuješ sa 'Justicija'; ili možda da pogledaš barem pola sezone neke advokatske serije, i to pomaže.
  • 13

    01.06.2012 19:49
    Sramota od jednog Canka,koji uredno stane po apanazu za svoj nerad i svoje bezobrazluke,dosta ga je mnogima,i sad nebi prosao da nije placao glasove,njegov je na groblju uhapsen,sram ga bilo.
  • 01.06.2012 18:50
    Zasto postovati himnu zemlje koja ti je sve oduzela i koja ti unistava zivot i dalje?
    Zatso biti patriota ove rupetinem, na sta se vi to ljudi ponosite?
  • Justicija

    01.06.2012 18:30
    Krivicna prijava protiv Canka momentalno zbog ismevanja drzvanog simbola
    Ima tu jos materijala za ozbiljnije krivicne prijave samo da se neko malo pozabavi time
  • Hičkok

    01.06.2012 18:02
    @Bunjuel
    Pošast nacionalizma je za..bav..i naciju kojoj pripadaš! Hipokrizija kad polažeš Zakletvu toj istoj Naciji od koje očekuješ platu, a izigravaš Frenk Sinatru! Zašto nije lepo odbio mesto poslanika?! Šta će mu to?! Zašto ne sedi kući ili se u svom kružoku ne bavi strategijom rušenja institucija ove zemlje, svira tamburu ili u tamburu, nego je dogegao na još jedan mandat?! Ovo su jeftini fazoni i prevaziđen humor, gosn se ponavlja. Dekadentni cinik, koji je odrastao na udobnim jaslama Titovog jednoumlja, bez staža, bez pristojnosti, bez stila... Diplomirani ekonomista od pre tisuću godina, pred penzijom, a da sat nije navio za posao ni jedan dan u životu! I nekome je to zabavno?
  • zabrinuta

    01.06.2012 17:31
    hoće ih izbaciti?
    Iiiiju... pa tu niko ne peva! Šta ćemo sad? Baš sam se zabrinula za budućnost države...
  • 01.06.2012 17:15
    Aleksandar-NS
    Kako ste vi autonomaši zastranili...pravo u krajnost i mislite da je to cool...To je sramota koja se odražava na sve,samo pokazuju kojiko imaju poštovanja prema svima nama i koliko dobro odrađuju svoj posao za nas i za svoje gazde!A vi klikćite na minuse i oduševljavajte se takvim likovima...oni imaju,a mi?!
    Da se razumemo,nisam pristalica ni jedne partije i podjednako su mi svi loši.
  • pitanje

    01.06.2012 17:01
    Meni nešto nije jasno. Ponekad uhvatim ovog Čanka na televiziji, radiju, internetu: pametan čovek, brzo misli, oštar jezik ali uvek umeren, onako "fino bezobrazan", harizmatičan i elokventan političar koji dobro misli.

    I zašto onda svoje očigledne prednosti i vrenodnosti ne koristi pametnije za sebe, partiju, Vojvodinu i Srbiju, a ne da 99% vremena priča o glupostima i nebulozama?
  • boco

    01.06.2012 16:25
    sramota
    Eto koliko on postuje himnu. Za vreme himne pokusava da ispadne smesan. Mihajlovic bi ga oterao da bi se sve pusilo. Nekad je bio simpatican sa svojim upadicama, a sad je zalostan jer je postao isti kao i oni na ciji racun se zaj**ava.
  • Bunjuel

    01.06.2012 15:47
    Otpor
    Nije to sprdnja na Rasimov racun, vec na idiotsku histeriju selektora Sinise i dela javnosti koje ultimativno zahteva da se peva himna. Jednostavan, a efikasan otpor nacionalistickoj posasti!
  • Marija

    01.06.2012 15:45
    Čanak car! Čovek ne prestaje da me oduševljava..
  • haralampije

    01.06.2012 15:10
    Haralampije
    Čini mi se da se po izrazu lica da se ovde Petrović najviše zabavlja, samo me zanima zna li čivijaš reči ili se tek tako krevelji?
  • Novosađanka

    01.06.2012 13:54
    Joker
    Razveseljava često Čanak i mene, ali posao poslanika u Skupštini nije da razveseljava svojim opaskama i komentarima. Neka to radi u svoje slobodno vreme.Ili je možda toliko pun duhovitosti da ne može se uzdrži? Onda neka bude nešto drugo, a ne poslanik.
  • 01.06.2012 13:52
    Zašto sada Čanku ne oduzmu poslanički mandat i krivično ga gone zbog ismejavanja državne himne i nacionalnosti drugog poslanika?
  • 01.06.2012 12:57
    Niko ne peva. Treba ih izbaciti sve.
  • posmatrač

    01.06.2012 12:52
    unlike
    Čovečeeee, ovi iz LSV-a imaju zaposlene da klikću "unlike" na komentare. :D
  • ućao majmun

    01.06.2012 12:50
    u tenak ...
    Čanak i svi komplet koji nisu pevali, neka bar mumlaju, ne poštujemo sami sebe ni svoju državu i kako očekivati da nam krene.
    Čik da vidim kako u drugim državama ćute kada himna počne...katastrofaaaaaaa
  • B

    01.06.2012 12:39
    ja ne mogu da prestanem da se smejem
    hahaha
  • 01.06.2012 12:29
    Novosadjanin
    Toliko o vaspitanju i ozbiljnosti u radu na drzavnim funkcijama Nenada Canka,sramota me je sto mi je sugradjanin...kakvi su nam politicari takva nam je i zemlja
  • Tambura u srcu

    01.06.2012 12:22
    Rasim Ljajić je toliko veći čovek od Nenada Čanka koliko je Nenad Čanak veći od Rasima Ljajića.
  • 01.06.2012 12:11
    A sta je Canak bolji,samim dobacivanjem uz intonaciju himne je lepo rekao sta misli o drzavi ciji je poslanik.
  • 01.06.2012 11:53
    Неђо, јел' тамбураш?
    Неђо, јел' тамбураш? А шта мислиш да мало пређеш на клавир?
  • Predrag

    01.06.2012 11:36
    Jel pevaš Rasime?
    Toliko o gospodinu Čanku manipulatoru Nenadu!
  • Joker

    01.06.2012 11:33
    '... koju je sandžački političar stoički podneo.' Ako Rasim ima imalo duha i smisla za humor, a mislim da je tako, znao je Rasim da Čanak time nije i nije imao ni nameru da uvredi ni njega lično, niti Bošnjake. Tim pre me i čudi konstatacija u navedenoj rečenici iz teksta. Nisam 'ligaš' ali me Čanak često razveseli svojim opaskama i komentarima.
  • Mastodont

    01.06.2012 11:26
    Best. Inauguration. Ever.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna